Rimpelvermindering met behulp van Botox en Fillers

Met het verstrijken van de jaren verandert uw gezicht en vermindert de natuurlijke elasticiteit van uw huid. U kunt last krijgen van rimpels, volumeverlies en veranderde contouren. Soms kan het dan voelen alsof uw gezicht niet meer past bij hoe u zich van binnen voelt. Met injectables zoals Botox en Fillers  kunnen we het volume herstellen en rimpels verzachten waardoor u weer tevreden zal zijn met uw uiterlijk. Eén methode van behandeling is door middel van injectables. Een andere methode is operatief (bijvoorbeeld een facelift).

Injectables zijn te verdelen in:

1. Fillers (rimpels vullen)

2. Botox (verslappen van huidspiertjes)

 

1. Fillers

Rimpelbehandeling op natuurlijke wijze

Rimpelvorming in de huid is een natuurlijk verschijnsel. Door een aantal oorzaken (zonlicht, ziekte, slechte voeding/verzorging) kan de huid versneld verouderen, waardoor het wenselijk kan zijn deze “verouderingskenmerken” te verminderen. Een behandeling om rimpels in de diepte te verminderen is altijd een persoonlijke keuze, waarbij de arts u kan adviseren welke methode voor u het meest geschikt is. Een combinatie van verschillende technieken is vaak mogelijk en soms noodzakelijk. Een natuurlijke methode van behandeling is het opvullen van rimpelgroeven door middel van een vulmiddel, zoals met Ellansé, Stylage, Restylane en Juvéderm.

Bij Polikliniek de Blaak worden de volgende tijdelijke fillers gebruikt:

- Ellansé
- Stylage
- Restylane
- Juvéderm

 

Wat is Ellansé?

Ellansé is een uniek en innovatief synthetisch rimpelcorrectiemiddel. Ellansé combineert de voordelen van enerzijds onmiddellijke correctie van rimpels en lijnen en anderzijds stimuleert het de aanmaak van lichaamseigen collageen. Collageen is een van de belangrijkste ondersteunende structuren welke van nature voorkomt in de huid. Collageen biedt een helpende hand in het behouden van een strakke, elastische en soepele huid. Na verloop van tijd verliest uw huid collageen wat resulteert in huidverslapping en de vorming van rimpels en lijnen. Ellansé maakt gebruik van de natuurlijke reactie van het lichaam doordat ze de aanmaak van collageen (neo-collagenese) stimuleert en zo uw frisse en jeugdig uiterlijk herstelt.

Het verkregen resultaat met Ellansé houdt aan tot het moment dat het lichaam Ellansé volledig heeft afgebroken en afgevoerd. Daarom is het geen permanente filler en derhalve volledig veilig. Tot op dit moment beschikken wij over 2 typen uit de Ellansé familie: S en M. Ellansé-S geeft 1 jaar resultaat en Ellansé-M geeft 2 jaar resultaat wat betekent dat u één respectievelijk twee jaar lang kunt genieten van een mooi, fris en natuurlijk uiterlijk. In tegenstelling tot andere rimpelcorrectiemiddelen zult u kunnen genieten van een langdurig resultaat zonder iedere zes tot negen maanden opnieuw behandeld te moeten worden.

Wat is Stylage?

De producten van Stylage verbeteren de conditie van de huid, vervagen rimpels, vullen lijntjes op en geven de lippen meer volume. Je cosmetisch arts kan je een product uit de Stylage lijn aanbevelen, dat voor jou het meest is geschikt. Stylage is een hyaluronzuurgel met een uitzonderlijke elasticiteit, waarmee een heel natuurlijk effect kan worden behaald. Rimpelvulling en een gladder huidoppervlak, met een natuurlijk effect!

Stylage wordt met een dun naaldje in de huid geïnjecteerd. Sommige soorten bevatten het verdovende lidocaïne, zodat je weinig last hebt van het prikken. Het is een veilige behandeling en het resultaat is onmiddellijk zichtbaar. Je kunt gelijk weer aan het werk gaan en je sociale activiteiten hervatten. Stylage geeft namelijk een kleine kans op roodheid en zwelling na de behandeling. Niemand hoeft het dus te weten!

 

Het resultaat van een Stylage behandeling kan 9-12 maanden aanhouden. Voor de lippen is het noodzakelijk iedere 6 maanden een behandeling te ondergaan. Het voordeel van een niet permanente filler is dat het biologisch afbreekbaar is en dat eventuele herhalingsbehandelingen kunnen worden afgestemd op veranderingen in het gezicht.

 

voor- en nafoto's van een injectable behandeling met Stylage:

        

 

Wat is Restylane?

Het werkzame bestanddeel in Restylane is hyaluronzuur. Van nature komt hyaluronzuur al in het lichaam voor en zorgt ervoor dat de huid elastisch en vochtig blijft. Bij het ouder worden vermindert de hoeveelheid hyaluronzuur in het lichaam, waardoor rimpels in de huid ontstaan. Door Restylane in de rimpels in te brengen wordt het natuurlijke hyaluronzuur aangevuld. De Restylane vormt kleine kussentjes in de huid, waarmee de rimpels worden opgevuld.

Wat is Juvéderm?

Alle Juvéderm producten bestaan uit hyaluronzuur, een stof die van nature in het lichaam voorkomt en ervoor zorgt dat vocht in de huid wordt vastgehouden. De producten verschillen onderling in de concentratie van het hyaluronzuur en de mate van crosslinking, dat is de manier waarop het hyaluronzuur gestabiliseerd is. Voluma bevat van alle Juvéderm producten de hoogste concentratie hyaluronzuur en ook de meeste crosslinking. Daardoor is het product dikker dan de rest en dat maakt Voluma geschikt om een grote hoeveelheid op één plaats in te spuiten.

Juvéderm Voluma wordt vooral gebruikt op de jukbeenderen om het gezicht wat breder en voller te maken. Zo kunnen we de gezichtscontour herstellen. Juvéderm Voluma bevat lidocaïne, een verdovingsmiddel dat een aparte verdoving vooraf overbodig maakt.  

Juvéderm Volbella is een van de nieuwste generatie. Dankzij crosslinking techniek, de Vycross genaamd, is de filler heel glad en soepel maar tegelijkertijd veel langer houdbaar in de huid. De gel kan in zeer kleine hoeveelheden worden ingespoten en is dus uitermate geschikt om fijne lijntjes mee te behandelen. Daarnaast wordt het gebruikt om de lipcontouren en het aflijnen van het cupidoboogje te verfraaien Ook kunnen de lippen voller gemaakt worden, bijvoorbeeld om asymmetrie of volumeverlies te behandelen. Het middel voelt zachter aan en geeft een heel natuurlijke look. Juvéderm Volbella bevat ook het verdovingsmiddel lidocaïne.  

Juvéderm Volift kan worden gebruikt voor het behandelen van diepe huidverzakkingen ten gevolge van een vroegtijdige veroudering van de huid, het verbeteren van contourlijnen en herstellen van gezichtsvolume. Daarnaast kunnen de lippen ook voller gemaakt worden, bijvoorbeeld om volumeverlies te behandelen. Juvéderm Volift bevat ook lidocaïne.

 

De behandeling

Tijdens de behandeling worden in de rimpeltjes of plooien een hoeveelheid van de filler achtergelaten waarmee de rimpel als het ware wordt opgevuld. Ellansé en Restylane worden met name voor de middelgrote en diepe plooien toegepast en voor het herstel van volume.  Uma Jeunesse werkt met name goed voor de lippen, de lijntjes rond de mond, neuslippenplooi en kraaienpootjes, maar kan ook worden gebruikt voor volumeherstel. Uw arts brengt dit heel nauwkeurig aan op de vooraf overeengekomen plaatsen. De behandeling duurt 15-30 minuten.

Na de behandeling

Na de eerste behandeling ziet u direct resultaat. Het wordt wel aanbevolen overmatige blootstelling aan zon/UV straling te vermijden gedurende één week na de behandeling. Het kan nodig zijn de behandeling na 3-6 weken te herhalen voor het mooiste resultaat. Na ongeveer 12-14 (type S) respectievelijk 18-24 (type M) maanden is de ingebrachte Ellansé door het lichaam afgebroken. Voor Restylane geldt dat na 6 tot 8 maanden het hyaluronzuur is afgebroken waarna er opnieuw kan worden ingespoten. 

Bijwerkingen

Tijdens en direct na de behandeling kan er sprake zijn van enige roodheid, zwelling en ontstaat er soms een blauw plekje. Deze effecten zullen na 1-2 dagen weer zijn weggetrokken. Ellansé, Restylane en Juvéderm worden uiteindelijk geheel door het lichaam verwerkt met dien verstande dat het effect van Ellansé langer aanhoudt wat te maken heeft met de unieke formule van dit product. Het zijn volkomen veilige vulmiddelen en kunnen geen allergische reacties geven.

 

2. BotoxWerking

Injecties met Botox (ook wel botuline toxine genaamd) worden gebruikt om de kracht van spiertjes in de huid te verminderen. Dit medicijn wordt veel gebruikt in de klassieke therapeutische geneeskunde, bij neurologische aandoeningen, oogheelkunde, proctologie etc., maar vooral voor de rimpels rond de ogen ("kraaienpootjes") op het voorhoofd en de zogenaamde "fronsrimpel" zijn injecties met Botox geschikt. Doordat de mimische spieren minder krachtig worden, verdwijnen de rimpels vanzelf.

Vóór de behandeling met Botox

Voor u naar de kliniek komt hoeft u geen speciale maatregelen te treffen.

De Botox behandeling

Botox wordt rechtstreeks in de kleine spiertjes onder de huid gespoten. Als effect van deze inspuiting wordt de ingespoten spier verslapt, waardoor er minder rimpels in de huid getrokken kunnen worden. Het effect uit zich na enkele dagen en houdt ongeveer 3 tot 6 maanden aan. Herhaalde inspuitingen zijn nodig voor een langdurig resultaat.

Na de Botox behandeling

Als u de behandeling heeft ondergaan mag u alles doen wat u voor uw behandeling ook deed.

Nadelen c.q bijwerkingen van Botox:

  • In de eerste periode kan de huid wat gezwollen zijn. Deze zwelling trekt gewoonlijk binnen een uur geleidelijk weg. Een enkele maal komt allergie voor botox voor. Indien dit het geval is kan er uiteraard niet meer behandeld worden.
  • Indien Botox niet door ervaren artsen wordt aangebracht bestaat het risico dat er een hangend bovenooglid ontstaat. Dit herstelt evenwel volledig binnen 4 maanden.
  • Tijdens de zwangerschap is de behandeling niet mogelijk

Overmatig Transpireren

Mensen die last hebben van overmatig zweten / transpireren kunnen ook geholpen worden met Botox injecties. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina: Overmatig transpireren

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor botox: Rotterdam, Tilburg en Rijswijk. Bekijk hier nog meer informatie over botox bij Polikliniek de Blaak.

Prijslijst Injectables

AFSPRAKEN

 
Consult Injectables (30 minuten) € 50,-
Controle afspraak gratis

BOTOX


Tarief Botox per hoeveelheid product
 
Botox light € 115,00
1 zone / regio € 195,00
2de zone / regio € 150,00
3de zone / regio € 125,00
2 zones / regio's € 345,00
3 zones / regio's € 470,00
Mini-botox € 115,00

Tarief Botox per behandelgebied
 
Frons - medium (standaard dosering) € 195,00
Frons - intense (bij uitzondering) € 225,00
Kraaienpootjes € 195,00
Voorhoofd (light) € 115,00
Voorhoofd (medium) € 195,00
Frons en kraaienpootjes € 345,00
Frons en voorhoofd (light) € 295,00
Frons en voorhoofd (medium) € 345,00
Frons, voorhoofd, kraaienpootjes € 470,00
Frons en wenkbrauwlift beiderzijds € 295,00
Frons en bunny lines € 295,00
Kraaienpootjes en wenkbrauwlift beiderzijds € 295,00
Putjes kin en laaghangende mondhoeken € 215,00
Gummy Smile (bloot lachen tandvlees) € 115,00
Wenkbrauwlift € 115,00
Bunny lines € 115,00
Mini-botox onder de ogen € 115,00
Putjes kin € 115,00
Neuspunt lift € 115,00
Omlaag hangende mondhoeken € 115,00
Migraine / hoofdpijn met Botox (light) € 115,00
Migraine / hoofdpijn met Botox (medium) € 195,00
Migraine / hoofdpijn met Botox (intense) € 295,00
Migraine / hoofdpijn met Botox (extra intense) € 345,00
Tandenknarsen, eenzijdig € 195,00
Tandenknarsen, 2-zijdig € 345,00
Overmatig transpireren gezicht (light) € 195,00
Overmatig transpireren gezicht (medium) € 345,00
Overmatig transpireren oksels € 495,00
Platysma spierbanden in de hals (light) € 195,00
Platysma spierbanden in de hals (medium) € 345,00
Botox abonnementen: 10 % reductie voor 3 gelijke behandelingen, vooraf te betalen  

FILLERS

 
RADIESSE
Tarief radiesse per hoeveelheid product
 
0,8 ml € 450,00
1,5 ml € 555,00
3 ml € 875,00

Tarief radiesse per behandelgebied
 
Liquid facelift (light) € 875,00
Liquid facelift (medium) € 1295,00
Liquid facelift (intense) € 1750,00
Marionetlijnen (afhangende mondhoeken) en kaaklijn (light) € 555,00
Marionetlijnen (afhangende mondhoeken) en kaaklijn (medium) € 875,00
Marionetlijnen (afhangende mondhoeken) en kaaklijn (intense) € 1295,00
Neuslippenlijn € 555,00
Neuslippenlijn en mini-lift (light) € 875,00
Neuslippenlijn en mini-lift (medium) € 1295,00
Volume bij jukbeenboog (light) € 555,00
Volume bij jukbeenboog (medium) € 875,00
Ingevallen wangen, rimpels wangen en kaaklijn lift (light) € 555,00
Ingevallen wangen, rimpels wangen en kaaklijn lift (medium) € 875,00
Ingevallen wangen, rimpels wangen en kaaklijn lift (intense) € 1295,00

HYALURONZUURFILLERS
Tarief hyaluronzuurfillers per hoeveelheid product
 
Juvederm, Juvederm volbella, Juvederm volift, Juvederm voluma, Stylage, Belotero
 
0,55 ml € 355,00
1 ml € 425,00
2 ml € 795,00
2 ml juvederm hydrate € 425,00

Tarief hyaluronzuurfillers per behandelgebied
 
Juvederm, Juvederm volbella, Juvederm volift, Juvederm voluma, Stylage, Belotero
 
Liplijntjes (light) € 355,00
Liplijntjes (medium) € 425,00
Liplijntjes, neushoeken en mondhoeken (light) € 425,00
Liplijntjes, neushoeken en mondhoeken (medium) € 795,00
Lipvolume en liplijntjes (light) € 425,00
Lipvolume en liplijntjes (medium) € 795,00
Marionetlijnen (afhangende mondhoeken) en kaaklijn (light) € 425,00
Marionetlijnen (afhangende mondhoeken) en kaaklijn (medium) € 795,00
Marionetlijnen (afhangende mondhoeken) en kaaklijn (intense) € 1192,00
Neuslippenlijn € 425,00
Neuslippenlijn en mini-lift (light) € 795,00
Neuslippenlijn en mini-lift (medium) € 1192,00
Volume bij jukbeenboog (light) € 425,00
Volume bij jukbeenboog (medium) € 795,00
Ingevallen wangen, rimpels wangen en kaaklijn lift (light) € 455,00
Ingevallen wangen, rimpels wangen en kaaklijn lift (medium) € 795,00
Kringen of wallen onder de ogen (light) € 395,00
Kringen of wallen onder de ogen (medium) € 795,00
Ooglift & wenkbrauwlift icm kringen onder de ogen (light) € 795,00
Ooglift & wenkbrauwlift icm kringen onder de ogen (medium) € 1192,00
Neuscorrectie (light) € 355,00
Neuscorrectie (medium) € 425,00
Rimpeltjes decollete (light) € 425,00
Rimpeltjes decollete (medium) € 625,00
Plaatselijk versteviging en verjonging van de huid (light) € 425,00
Plaatselijk versteviging en verjonging van de huid (medium) € 625,00
Oorlel verstevigen of voorkomen van uitscheuren (light) € 355,00
Oorlel verstevigen of voorkomen van uitscheuren (medium) € 425,00
Oorlel verstevigen of voorkomen van uitscheuren (intense) € 795,00

ELLANSÉ

 
Tarief Ellansé per hoeveelheid  
1 ml € 595,00
2 ml € 1050,00

 

Bovenstaande prijzen zijn per behandeling en inclusief BTW. Prijzen voor injectable behandelingen zijn richtprijzen en vanaf prijzen. De prijs zal afhangen van de wensen, de persoonlijke situatie en de hoeveelheid van de te gebruiken producten. E.e.a. wordt bepaald na een persoonlijk en kosteloos consult, op advies van de cosmetisch arts en in goed overleg met de cliënt.

 

 

 

Neuscorrectie zonder operatie

Wist je dat je met fillers en botox ook de vorm van je neus kunt aanpassen? Als je niet tevreden bent met je gezicht door een bobbel op je neus dan kun je dit laten corrigeren met botox en fillers. Bij deze ingreep verwijderen we niets maar vullen het gebied rondom de bobbel op zodat deze optisch recht wordt. Een te grote neus  is meestal het gevolg van teveel kromming van de neusbrug. Als we dit met filler opvullen tot de neusrug recht is zal de neus veel kleiner lijken. Onze medische neuscorrectie zonder operatie herstelt en verbetert de vorm van uw neus waardoor deze beter bij u past.

 

neuscorrectie botox fillers zonder operatie

 

 

afspraak maken   

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

Meest gelezen


youtube google facebook twitter

Polikliniek de Blaak maakt gebruik van cookies
Klik hier voor meer informatie.

  
Ik accepteer de cookies van deze website.