Aambeien behandelingen

Onze proctologen werken met drie diverse behandelmethodes om aambeien te behandelen. U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen:

Barronligatie

De Barronligatie behandeling, ook wel de elastiekbehandeling genoemd, wordt in 75% van alle aambei behandelingen uitgevoerd vanwege het hoge succespercentage. Voordat de behandeling wordt uitgevoerd vindt er een in- en uitwendig onderzoek plaats. Vervolgens wordt het slijmvlies boven de aambei opgezogen en afgebonden met een elastiek. De elastiekjes laten vanzelf los en verlaten het lichaam door middel van ontlasting.

De behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren, omdat de elastiekjes worden bevestigd op het gevoelloze slijmvlies. Enkele patiënten ervaren echter een weeïg gevoel in de onderbuik nadat het elastiek is geplaatst. Tevens kan het voorkomen dat u enkele dagen na de Barronligatie behandeling wat bloedverlies heeft.

Een kleine insnede

Een kleine insnede wordt uitgevoerd bij uitwendige aambeien. Deze aambeien zijn te herkennen aan de paarse of blauwe kleur. De uitwendige aambei wordt als zeer pijnlijk ervaren. Door middel van een kleine insnede in de aambei zult u direct verlichting ervaren. Het wondje dat overblijft na de insnede groeit geleidelijk weer dicht.

De eerste weken na de behandeling kan het voorkomen dat u last heeft van anale pijnklachten gedurende de ontlasting. Daarnaast kunt u last hebben van wondvocht.

Chirurgisch wegsnijden van de marisca

Wanneer de aambei is verwijderd, komt het soms voor dat er een marisca achterblijft: een huidflapje rond de anus. Door de marisca kunnen er ontlastingsresten in het ondergoed achterblijven en kunt u een chronische jeuk ervaren. In dit geval blijven er na de ontlasting (het poepen) resten achter het huidflapje achter.

Na de operatie is het belangrijk om de wondjes die zijn ontstaan goed schoon te houden. Aanbevolen wordt om meerdere malen per dag een bad te nemen of de wondje schoon te spoelen onder de douche. Ook kan de stoelgang de eerste paar dagen als pijnlijk worden ervaren.

Wilt u meer informatie over aambeien? Bekijk dan ook onze aambeien pagina.