Ooglidcorrectie behandeling

Een ooglidcorrectie biedt een mooie oplossing als u last heeft van bijvoorbeeld hangende oogleden, wallen onder de ogen, overtollig vel of een boze of vermoeide blik. Bij Polikliniek de Blaak voeren we zowel boven- als onderooglidcorrecties uit, zodat u weer klachtenvrij door het leven gaat met een frisse, jonge blik. We vertellen u graag meer over het intakegesprek, de behandelplannen van de correcties, de nazorg, het herstel en de kosten van de behandeling.

ooglidcorrectie
  • Geen wachtlijst
  • 30+ jaar ervaring
  • Direct een consult bij de juiste arts: geen interne doorverwijzingen

Zoekt u meer informatie over een ooglidcorrectie behandeling of onze praktijk? Neem via onderstaande buttons contact met ons op.

Afspraak maken085 - 488 17 00

Het intakegesprek

Om te beginnen plannen we een intakegesprek met u in. Tijdens dit intakegesprek bespreekt u met een van onze gespecialiseerd artsen de klachten die u ervaart en de wensen die u heeft. Onze arts voorziet u vervolgens van passend advies en deelt de mogelijkheden die er zijn. Hij legt u ook stap voor stap uit hoe het behandelplan eruitziet en wat eventuele risico’s en complicaties zijn die zich bij een ooglidcorrectie voor kunnen doen.

Afspraak maken085 - 488 17 00

Bovenooglidcorrectie behandeling

Het natuurlijke verouderingsproces is in de meeste gevallen de oorzaak voor slappe en hangende oogleden. Met een bovenooglidcorrectie verwijderen we overtollige huid boven uw oog. Op deze manier corrigeren we overhangende oogleden, waardoor u geen last meer heeft van klachten als vermoeide ogen, verminderd zicht of een boze blik. We vertellen u graag meer over deze correctie en de herstelperiode hiervan.

Kosten bovenooglidcorrectie

Omdat de situatie en wensen per patiënt verschillen, maken onze artsen tijdens uw intakegesprek een behandelplan op maat. Op basis van dit plan krijgt u een kostenindicatie. Hieronder vindt u een overzicht met de standaard kosten van een bovenooglidcorrectie.

 

Soorten ooglidcorrectie Tarieven
Consult ooglidcorrectie € 55,-
Bovenooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie € 700,-
Bovenooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie en aanpassen spier € 750,-
Bovenooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie, spier en vetpockets aanpassen € 810,-
Onderooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie en losmaken arcus en vet repositie € 1.610,-
Onderooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie, vet repositie en Fractionele CO2 laser € 1.990,-
Boven- en onderooglidcorrectie beiderzijds €  2.155,-
Boven- en onderooglidcorrectie beiderzijds met Fractionele CO2 laser €  2.530,-

Bovengenoemde prijzen gelden voor een ooglidcorrectie voor beide ogen.

Informatie over betaling in termijnen.

Afspraak maken085 - 488 17 00

Het behandelplan

Het uitvoeren van een bovenooglidcorrectie bestaat uit 4 fases: ’het intakegesprek’, ‘voor de correctie’, ‘de ingreep’ en ‘na de operatie.’ Het intakegesprek hebben we hierboven toegelicht. De overige 3 fases verlopen als volgt:

Voor de correctie

De correctie voeren we uit onder een plaatselijke verdoving. Hierdoor mag u 24 uur voor de operatie geen alcohol meer nuttigen. Alcohol kan invloed hebben op het krijgen van: infecties, complicaties aan uw hart en longen, bloedingen tijdens de operatie en slechtere wondgenezing en verwardheid na de operatie.

Indien u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, dient u dit aan te geven bij uw behandelend arts. In overleg met uw arts kunt u twee weken voor de ooglidcorrectie stoppen met pijnstillers en bloedverdunners, zoals carbasalaatcalcium (Ascal) en acetylsalicylzuur (Aspro of Aspirine).

Als u Marcoumar of Sitrom gebruikt, raden we aan om hier mee te stoppen. Dit doet u in overleg met de trombosedienst en uw behandelend arts.

De ingreep

De ingreep duurt ongeveer 45 minuten. Nadat u plaatselijk verdoofd bent, verwijdert de cosmetisch arts de overtollige huid, het vet en het spierweefsel via een kleine snede in de plooi van uw bovenooglid. U zult niets van de ingreep voelen.

Na de operatie

Na de operatie mag u direct naar huis. U mag op dit moment zelf nog niet autorijden, omdat u geopereerd bent aan uw oogleden en medicatie hebt gekregen. We raden u daarom aan van tevoren al vervoer te regelen. De eerste twee weken na de ingreep dient u buiten een zonnebril te dragen, zodat uw ogen bescherming krijgen tegen zonlicht. Neem daarom ook een zonnebril mee op de dag van de ingreep.

De verdovingsprikjes in de oogleden kunnen na de ingreep nog gevoelig zijn. Daarnaast kan het zijn dat u napijn ervaart. We adviseren u in dit geval paracetamol te nemen.

Om zwelling te voorkomen, kunt u het behandelde gebied de eerste 24 tot 48 uur na de ingreep het beste koelen met ijskompressen. Zorg wel dat het ijskompres altijd is ingewikkeld in een washand of handdoek, zodat het niet direct op de huid komt. Verder zal de huid rondom uw ogen na de ingreep blauw en gezwollen zijn. Normaliter geneest de dunne ooglidhuid vrij snel en zullen de littekens anderhalve maand tot drie maanden na de ingreep vrijwel onzichtbaar zijn.

De eerste 2 tot 3 dagen raden we aan activiteiten op mobiele apparaten te beperken. Als u het doet is het belangrijk dat u naar uw lichaam luistert. Zodra u vermoeid raakt of droge ogen krijgt dient u gelijk te stoppen.

Voor-en-na-foto’s bovenooglidcorrectie

Hieronder het resultaat van de bovenooglidcorrectie bij Joyce. Ze kreeg klachten, zoals een vermoeid en zwaar gevoel in haar voorhoofd. Na haar behandeling heeft ze geen klachten meer en een veel frissere blik. In haar testimonial vertelt ze het hele verhaal over haar bovenooglidcorrectie bij Polikliniek de Blaak.

voor en na foto ooglidcorrectie

Onderooglidcorrectie behandeling

Bij een onderooglidcorrectie halen we overtollige en verslapte huid onder uw ogen weg. Hierdoor verdwijnen wallen en een vermoeide blik, waardoor u er na de correctie weer een stuk jonger en frisser uitziet. We leggen u hieronder graag uit hoe de behandeling eruitziet en hoe het herstel van de ooglidcorrectie verloopt.

Kosten onderooglidcorrectie

Om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke resultaat van uw onderooglidcorrectie volledig naar wens is, stellen onze artsen tijdens het intakegesprek een behandelplan op dat aansluit bij uw situatie. Na het opstellen van dit behandelplan ontvangt u een kostenindicatie. We hebben hieronder alvast een overzicht voor u gemaakt van de standaard kosten.

Soorten ooglidcorrectie Tarieven
Onderooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie en losmaken arcus en vet repositie € 1.490,-
Onderooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie, vet repositie en Fractionele CO2 laser € 1.839,-

Informatie over betaling in termijnen.
Afspraak maken085 - 488 17 00

Het behandelplan

Het uitvoeren van een onderooglidcorrectie verloopt volgens dezelfde 4 fases als bij de bovenooglidcorrectie, namelijk: ’het intakegesprek’, ‘voor de correctie’, ‘de ingreep’ en ‘na de operatie.’ De laatste 3 fases leggen we hieronder verder uit.

Voor de correctie

U dient 24 uur van tevoren geen alcohol meer te nuttigen, omdat we u voor de onderooglidcorrectie lokaal verdoven. Alcohol kan invloed hebben op het krijgen van: infecties, complicaties aan uw hart en longen, bloedingen tijdens de operatie en slechtere wondgenezing en verwardheid na de operatie.

Daarnaast is het belangrijk dat we inzicht krijgen in uw medicijngebruik. Twee weken voor de behandeling dient u te stoppen met het gebruiken van bloedverdunnende medicatie, zoals Aspirine. Ook is het noodzakelijk om te stoppen met roken voor de ingreep.

De ingreep

De ingreep duurt zo’n één tot twee uur en vindt plaats onder lokale verdoving, waardoor u na de ingreep naar huis mag gaan. Door middel van een insnede in het onderooglid verwijdert de arts overtollig huid en vet. Door de verdoving voelt u niets van de ingreep.

Na de operatie

Na de ingreep verzorgen we de wond met zalf en plakken we hem af met pleisters. Als uw ogen droog zijn, branden of jeuken, bieden oogdruppels uitkomst. De eerste twee weken na de operatie is het niet mogelijk om contactlenzen te dragen. We raden daarom de aanschaf van een tijdelijke bril aan.

Ook is het de eerste twee tot drie dagen na de operatie niet aan te raden om te lezen of televisie te kijken. Bouw dit na drie dagen langzaam op. Stop direct met lezen of televisiekijken als u vermoeid raakt.

Na een week bent u weer in staat om naar buiten te gaan, te werken en om eventueel make-up te gebruiken. We adviseren om zonlicht nog enkele weken na de operatie te vermijden. Daarna is het verstandig om het behandelde gebied goed in te smeren met zonnebrandcrème met een hoge factor.

Boven- en onderooglidcorrectie behandeling

Het is ook mogelijk een gecombineerde correctie uit te voeren aan uw boven- en onderooglid in een operatie. In dit geval voeren we de stappen uit die staan aangegeven in de behandelplannen van de bovenooglidcorrectie en de onderooglidcorrectie. U moet na de operatie dus ook letten op de punten die bij beide correcties staan aangegeven in de fase ‘na de operatie’. Onze artsen lichten dit nog extra toe in uw intakegesprek.

Kosten boven- en onderooglidcorrectie

Voor een correctie aan uw boven- en onderoogleden stellen onze gespecialiseerd artsen een plan op dat passend is bij uw situatie. Aan de hand van dit op maat gemaakte plan ontvangt u een kostenindicatie. Hieronder hebben we voor u een overzicht van de standaard kosten voor een boven- en onderooglidcorrectie.

Soorten ooglidcorrectie Tarieven
Boven- en onderooglidcorrectie beiderzijds € 1.995,-
Boven- en onderooglidcorrectie beiderzijds met Fractionele CO2 laser € 2.999,-

Informatie over betaling in termijnen.

Waar moet u rekening mee houden na een boven- of onderooglidcorrectie?

Om de kans op complicaties te verkleinen, zijn er een aantal punten waar u na de boven- of onderooglidcorrectie rekening mee dient te houden.

Douchen

Om infecties te voorkomen en genezing te bevorderen, mogen de pleisters en het litteken de eerste week na de ingreep niet nat worden. Gebruik daarom na de ooglidcorrectie een douchekapje dat u tot over uw neus kunt trekken of zet de douchekop iets lager. We vragen dit met de bedoeling om de ogen zoveel mogelijk te ontlasten.

Alcohol

Alcoholgebruik is vanaf 24 uur voor de ingreep tot 48 uur erna niet toegestaan. Alcohol verdunt het bloed, waardoor u tijdens en na de ingreep meer kunt bloeden dan normaal.

Zonlicht

U mag het litteken de eerste twee weken na de ingreep niet blootstellen aan de zon of zonnebank. Draag daarom altijd een zonnebril.

Sporten

Wij raden u af om in de eerste drie weken na de operatie te gaan sporten of andere lichamelijke inspanningen te verrichten.

Risico’s en complicaties

Bij een ooglidcorrectie is er, net als bij andere operaties, kans op complicaties. In sommige gevallen kan een infectie of nabloeding zich voordoen, maar dit zijn risico’s die bij elke operatie aanwezig zijn. Om de kans op complicaties minimaal te houden, adviseren we u de aanwijzingen van onze arts te volgen. Heeft u toch last van een wond die blijft nabloeden of een andere complicatie? Neem dan op werkdagen contact op met onze kliniek via 085 488 1700.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

In de meeste gevallen is een ooglidcorrectie een cosmetische ingreep. Zorgverzekeraars vergoeden dit soort ingrepen niet vanuit de basisverzekering. Bij Polikliniek de Blaak voeren we enkel cosmetische ooglidcorrecties uit, waardoor een vergoeding bij ons niet van toepassing is.

De behandelend artsen

We stellen u graag alvast voor aan onze behandelend artsen voor ooglidcorrecties. Bij uw intakegesprek is een van deze artsen aanwezig die met u uw klachten en wensen bespreekt en alle nodige informatie geeft over de behandeling en de nazorg.

Drs. R. Boonen

Sinds het begin van de jaren ’90 heeft drs. Boonen zich gespecialiseerd in cosmetische behandelingen, zoals ooglidcorrecties, liposuctie, facelifts en injectables. De afgelopen 30 jaar heeft Robert Boonen duizenden ooglidcorrecties uitgevoerd, waarbij hij inmiddels zijn kennis doorgeeft aan de jongere generatie cosmetisch artsen. Daarnaast is dokter Boonen voorzitter geweest van de NVCG werkgroep “richtlijn ooglidcorrecties voor cosmetisch artsen KNMG” in Nederland, geeft hij bovenooglidcorrectie cursussen en is hij gecertificeerd opleider cosmetische geneeskunde. De ervaring die hij heeft opgedaan, neemt hij mee naar elke volgende ingreep. Daarom voert hij altijd persoonlijk de intakegesprekken en nacontroles uit, zowel voor bovenooglidcorrecties als onderooglidcorrecties.

Lees meer

Dr. M. Visser

Dr. Michel Visser studeerde Geneeskunde in Leiden, waar hij in 1988 cum laude afstudeerde. In de jaren daarna heeft hij als vaatchirurg en als algemeen chirurg vele, vooral medische ingrepen uitgevoerd voor ziekenhuizen in Leiden en Amsterdam. Omdat ook de cosmetische chirurgie hem fascineerde heeft hij zich ook bekwaamd in ingrepen zoals ooglidcorrecties en liposuctie. Bij Polikliniek de Blaak is dr. Visser inmiddels een veel gevraagde arts voor ooglidcorrecties. Uit alle positieve reacties van tevreden patiënten valt duidelijk op te maken dat vooral zijn heldere communicatie en het natuurlijk ogende resultaat worden gewaardeerd. Bij dr. Visser kunt u terecht voor zowel een onder- als bovenooglidcorrectie of een combinatie daarvan.

Lees meer

Drs. Andreas Versteeg

Drs. Andreas Versteeg heeft zijn geneeskunde diploma behaald aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Cosmetische geneeskunde spreekt hem aan omwille van oog voor detail, precies werken en een artistieke blik. Het vereist een hoog niveau van precisie en aandacht voor detail, zeker bij gezichtsbehandelingen zoals injectables of ooglidcorrecties. Bovendien schenkt het veel voldoening om iemand te kunnen helpen zijn of haar zelfvertrouwen te vergroten na een succesvolle ingreep. Een ooglidcorrectie is bij uitstek een ingreep die mensen helpt om zich beter te voelen omdat het zowel medische klachten vermindert als cosmetische verbeteringen brengt.

Lees meer

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken voor een ooglidcorrectie of heeft u nog een vraag over de behandeling? Maak dan een afspraak via de onderstaande button of bel onze kliniek.

Afspraak maken085 - 488 17 00