Onderooglidcorrectie

In de loop der jaren neemt de elasticiteit van uw huid af, wat leidt tot verslapping en verzakking van de huid rond de ogen. Verslapte onderoogleden of wallen hebben vaak een vermoeide uitstraling tot gevolg. Met een onderooglidcorrectie verwijderen we  overtollige huid en vetweefsel onder de ogen, waardoor u er aanzienlijk meer uitgerust en jonger uitziet.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen met deze ingreep? Vraag via de button eenvoudig een intakegesprek aan met een van onze artsen of neem contact met ons op. We geven u graag meer informatie over de onderooglidcorrectie en bekijken samen met u de mogelijkheden.

Onderooglidcorrectie, correctie onderooglid
  • Geen wachtlijst
  • 30+ jaar ervaring
  • Direct een consult bij de juiste arts: geen interne doorverwijzingen

Zoekt u meer informatie over een ooglidcorrectie of onze praktijk? Neem via onderstaande buttons contact met ons op.

Symptomen en klachten

Het overtollige vet dat zich ophoopt onder de ogen en het verlies van collageen in de huid kan leiden tot verschillende symptomen en klachten. Een aantal veelvoorkomende symptomen en klachten zijn:

  • Donkere kringen of wallen onder de ogen
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Vermoeide uitstraling
  • Oncomfortabel gevoel

Behandelplan onderooglidcorrectie

Voor de onderooglidcorrectie volgen we een vaste procedure. We leggen u graag het behandelplan van begin tot eind uit, zodat u een duidelijk beeld heeft hoe onze artsen werken.

Consult

Tijdens het eerste consult onderzoeken we het ooggebied en bespreken we wat uw wensen zijn. Dit moment geeft u ook de mogelijkheid om eventuele vragen te stellen. Daarnaast geven we u ook een informatiemap, waarin alles staat beschreven over de volledige ingreep. In sommige gevallen adviseren onze artsen een behandeling met botox of fillers te nemen indien dit tot een mooier resultaat leidt. De arts met wie u het consult heeft, voert altijd uw operatie uit.

Voorbereiding

We voeren de onderooglidcorrectie uit onder lokale verdoving. In de informatiemap die u bij het consult ontvangt, staat duidelijk aangegeven wanneer u moet stoppen met alcoholgebruik en roken. Verder vindt u in deze map informatie over wat u moet doen als u medicatie gebruikt, zoals bloedverdunners. Na de ingreep mag u zelf geen voertuig besturen. Om die reden is het belangrijk dat u van tevoren vervoer regelt dat u brengt en haalt.

De ingreep

Tijdens de onderooglidcorrectie verwijdert onze arts overtollige huid en vetweefsel via een snede onder het oog. Het litteken van de incisie is na verloop van tijd vrijwel onzichtbaar. De ingreep duurt doorgaans ongeveer één uur. Direct na de ingreep houden we u ter observatie nog even in onze kliniek. Hierna mag u naar huis vertrekken.

Nazorg onderooglidcorrectie

Koel na de ingreep thuis de wondjes goed met ijskompressen. In de eerste week na de ingreep is het verstandig om het rustig aan te doen en contact met zonlicht zoveel mogelijk te vermijden. Na een week halen we de hechtingen eruit en mag u weer naar buiten en aan het werk. Het gebruik van make-up is weer mogelijk zodra de hechtingen zijn verwijderd. De eerste twee tot drie weken ervaart u zwellingen en blauwe plekken rondom de plaats van de ingreep. Het uiteindelijke resultaat is optimaal zichtbaar na enkele maanden, als de zwelling en roodheid zijn verdwenen.

Risico’s

Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Hoewel een onderooglidcorrectie geen zware operatie is, zijn er toch risico’s op (tijdelijke) complicaties. Mogelijke complicaties zijn onder andere infecties en bloedingen, maar deze komen zelden voor. Blijft de wond bloeden? Neem dan contact op met onze polikliniek via 085 488 1700.

Resultaat

Iedereen is uniek, waardoor het resultaat van de ingreep per patiënt varieert. Het beoogde resultaat van een frisse, alerte en verjongde uitstraling blijft doorgaans jarenlang zichtbaar. De totale genezing duurt anderhalf tot drie maanden. Hierna is het definitieve resultaat bereikt.

Onderooglidcorrectie voor en na

Met een onderooglidcorrectie krijgt u weer een frisse, verjongde uitstraling in uw gezicht. We delen graag een voor en na foto van een onderooglidcorrectie om een duidelijk beeld te schetsen van het enorme verschil dat deze ingreep maakt.

onderooglidcorrectie_voor_en_na_foto

Kosten onderooglidcorrectie

Onze arts maakt tijdens het consult een persoonlijk behandelplan voor uw onderooglidcorrectie. Op basis van dit plan berekenen we een kostenindicatie die u na het consult ontvangt. In het overzicht staan de standaard prijzen voor een onderooglidcorrectie.

Soorten ooglidcorrectie Tarieven
Consult ooglidcorrectie € 55,-
Onderooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie, losmaken arcus en vet repositie € 1610,-
Onderooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie, vet repositie en fractionele CO2 laser € 1990,-

Vergoeding vanuit de verzekering

In veel gevallen vergoeden zorgverzekeraars onderooglidcorrecties niet, omdat het vaak gaat om een cosmetische ingreep. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar en vraag na in welke gevallen zij een onderooglidcorrectie wel (gedeeltelijk) vergoeden en aan welke voorwaarden u dan moet voldoen. In onze polikliniek voeren we enkel cosmetische onderooglidcorrecties uit.

Onze gespecialiseerd artsen

Een van onze deskundige artsen voert zowel het consult als onderooglidcorrectie uit. Gedurende het consultatiegesprek luistert onze arts naar uw verhaal, onderzoekt hij uw oogleden zorgvuldig en bespreekt hij de verschillende behandelopties met u. Daarnaast informeert hij u over eventuele risico’s en complicaties die kunnen optreden bij de ingreep. We stellen u graag alvast voor aan ons artsenteam!

Drs. R. Boonen

Sinds het begin van de jaren ’90 heeft drs. Boonen zich gespecialiseerd in cosmetische behandelingen, zoals ooglidcorrecties, liposuctie, facelifts en injectables. De afgelopen 30 jaar heeft Robert Boonen duizenden ooglidcorrecties uitgevoerd, waarbij hij inmiddels zijn kennis doorgeeft aan de jongere generatie cosmetisch artsen. Daarnaast is dokter Boonen voorzitter geweest van de NVCG werkgroep “richtlijn ooglidcorrecties voor cosmetisch artsen KNMG” in Nederland, geeft hij bovenooglidcorrectie cursussen en is hij gecertificeerd opleider cosmetische geneeskunde. De ervaring die hij heeft opgedaan, neemt hij mee naar elke volgende ingreep. Daarom voert hij altijd persoonlijk de intakegesprekken en nacontroles uit, zowel voor bovenooglidcorrecties als onderooglidcorrecties.

Lees meer

Dr. M. Visser

Dr. Michel Visser studeerde Geneeskunde in Leiden, waar hij in 1988 cum laude afstudeerde. In de jaren daarna heeft hij als vaatchirurg en als algemeen chirurg vele, vooral medische ingrepen uitgevoerd voor ziekenhuizen in Leiden en Amsterdam. Omdat ook de cosmetische chirurgie hem fascineerde heeft hij zich ook bekwaamd in ingrepen zoals ooglidcorrecties en liposuctie. Bij Polikliniek de Blaak is dr. Visser inmiddels een veel gevraagde arts voor ooglidcorrecties. Uit alle positieve reacties van tevreden patiënten valt duidelijk op te maken dat vooral zijn heldere communicatie en het natuurlijk ogende resultaat worden gewaardeerd. Bij dr. Visser kunt u terecht voor zowel een onder- als bovenooglidcorrectie of een combinatie daarvan.

Lees meer

Afspraak maken

Heeft u nog een vraag over de onderooglidcorrectie of wilt u een afspraak maken voor een consult in onze kliniek? Neem dan contact met ons op via 085 488 1700 of stuur een mail naar info@polikliniekdeblaak.nl. Indien u liever teruggebeld wordt, kunt u het afsprakenformulier invullen. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op!

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

Openingstijden

Polikliniek de Blaak Rotterdam

Maandag 08.00 –16.30 uur
Dinsdag 08.00 – 16.30 uur
Woensdag 08.00 – 16.30 uur
Donderdag 08.00 – 16.30 uur
Vrijdag 08.00 – 16.30 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Polikliniek de Blaak Rijswijk

Maandag 08.00 – 16.30 uur
Dinsdag 08.00 – 16.30 uur
Woensdag 08.00 – 16.30 uur
Donderdag 08.00 – 16.30 uur
Vrijdag 08.00 – 16.30 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Polikliniek de Blaak Tilburg

Maandag 08.00 – 16.30 uur
Dinsdag 08.00 – 16.30 uur
Woensdag 08.00 – 16.30 uur
Donderdag 08.00 – 16.30 uur
Vrijdag 08.00 – 16.30 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DE OOGLIDCORRECTIE

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekering?

Een ooglidcorrectie is meestal een cosmetische ingreep en wordt niet vergoed door de zorgverzekering. In welke gevallen de zorgverzekering een ooglidcorrectie wel (gedeeltelijk) zal vergoeden en aan welke voorwaarden u moet voldoen om daarvoor in aanmerking te komen kunt u bij uw eigen verzekering opvragen. Bij Polikliniek de Blaak voeren we alleen  de cosmetische ooglidcorrecties uit.

Worden het consult en de behandeling door dezelfde arts uitgevoerd?

Ja. Wij hechten groot belang aan het feit dat de arts die het consult uitvoert, dezelfde is als degene die de operatie daadwerkelijk uitvoert. Alleen op deze manier kunnen we optimale kwaliteit garanderen en voorkomen dat een patiënt op de dag van de operatie voor verrassingen komt te staan.

Hoe lang duurt de genezing van een ooglidcorrectie?

De snelheid van genezing kan per persoon verschillen.

Bovenooglidcorrectie
De eerste twee dagen zul je flink last hebben van de zwellingen. Na ongeveer een week zullen de meeste ongemakken zijn verdwenen. Normaliter geneest de dunne ooglidhuid vrij snel en zullen de littekens anderhalve maand tot drie maanden na de ingreep vrijwel onzichtbaar zijn.

Onderooglidcorrectie
Na een week ben je weer in staat om naar buiten te gaan, te werken en om eventueel make-up te gebruiken. De meeste zwellingen zullen in 2 tot 3 weken verdwijnen. Het eindresultaat is vaak pas na 6 tot 12 maanden zichtbaar.

Wat kost een ooglidcorrectie?

De kosten voor deze ingreep kun je vinden in de PRIJSLIJST

In welke stad kan ik terecht voor een ooglidcorrectie?

Op de volgende locaties kunt u terecht voor de vermelde behandelingen:

Rotterdam: bovenooglidcorrectie, onderooglidcorrectie en combinatie van onder- en bovenooglidcorrectie

Rijswijk: bovenooglidcorrectie, onderooglidcorrectie en combinatie van onder- en bovenooglidcorrectie

Tilburg: bovenooglidcorrectie of onderooglidcorrectie (gecombineerde ingreep alleen in Rotterdam)

Hoe maak ik een afspraak voor een ooglidcorrectie?

Een afspraak maken voor een consult kan telefonisch: 085-4881700

Hoe lang duurt de operatie van een ooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie duurt gewoonlijk tussen de 30 en 60 minuten.

Een onderooglidcorrectie duurt gewoonlijk tussen de 1 en 2 uur.

Is een combinatie van een boven- en onderooglidcorrectie tegelijk mogelijk?

Ja, het is mogelijk om zowel een boven- als onderooglidcorrectie tegelijkertijd uit te voeren. Tijdens het consult zal de specialist beoordelen of dit haalbaar is.

Wat is de beste leeftijd voor een ooglidcorrectie?

Er bestaat geen vastgestelde ideale leeftijd voor een ooglidcorrectie. Over het algemeen zijn de meeste geschikte kandidaten ouder dan 30 jaar, maar ook jongere mensen met erfelijk bepaalde wallen of hangende wenkbrauwen of oogleden kunnen in aanmerking komen. Evenzo is er geen bovengrens aan de leeftijd voor deze procedure. De specialist zal tijdens het consult beoordelen of de ingreep haalbaar en doeltreffend is.

Wanneer mag ik weer aan het werk?

We raden aan om de eerste week na de ingreep vrij te nemen van werk. Lichte huishoudelijke taken kunnen in de eerste week worden verricht, maar alleen als je je voldoende goed voelt. Vermijd gedurende de eerste twee tot drie weken zware inspanningen, zoals tillen of sporten. Omdat het herstel per persoon verschilt, kun je hiervan afwijken op basis van hoe fit je jezelf fit voelt.

Kan ik lenzen dragen na een ooglidcorrectie?

Na de operatie is het niet meteen mogelijk om weer contactlenzen te gebruiken. Wij raden aan om in het begin een bril te dragen. Pas wanneer je de lenzen kunt indoen zonder de boven- of onderoogleden aan te raken, kun je weer lenzen gebruiken. Dit geldt zowel voor de bovenooglidcorrectie als voor de onderooglidcorrectie.

Wanneer mag ik een ooglidcorrectie laten doen?

De wettelijke bepaalde minimumleeftijd is 18 jaar voor cosmetische ingrepen, zoals de bovenooglidcorrectie. Dit geldt voor alle cosmetische behandelingen zonder medische noodzaak.

Helpt een bovenooglidcorrectie tegen mijn hoofdpijn?

Mensen die de voorhoofdsspier voortdurend optrekken om de ogen beter te openen, kunnen daar hoofdpijn van krijgen. Als u hoofdpijn ervaart door uw hangende oogleden of het optrekken van de voorhoofdspier, verdwijnt dit na een bovenooglidcorrectie.

Vanaf welke leeftijd mag ik een onderooglidcorrectie doen?

De wettelijke bepaalde minimumleeftijd is 18 jaar voor cosmetische ingrepen, zoals de onderooglidcorrectie. Dit geldt voor alle cosmetische behandelingen zonder medische noodzaak.

Wordt een onderooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekering?

Een onderooglidcorrectie is altijd een cosmetische ingreep en wordt daarom niet vergoed door de zorgverzekering.

Mag ik na een onderooglidcorrectie in de zon?

In de eerste vier weken na de ingreep wordt aangeraden om blootstelling aan de zon te vermijden en bij buitenshuis verblijf een zonnebril te dragen, evenals gebruik van een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Na deze periode heeft de zon doorgaans geen nadelige invloed meer op het genezingsproces.

Verdwijnen kraaienpootjes en andere rimpels ook na een onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie vermindert doorgaans de wallen en huidzakjes onder de ogen, maar heeft geen invloed op andere rimpels en plooien rondom de ogen. Kraaienpootjes kunnen later worden behandeld met injectables.

Wanneer verdwijnt de zwelling na een onderooglidcorrectie?

In de eerste paar weken ervaart u zwellingen en blauwe plekken. Binnen 3 tot 4 weken verminderen deze klachten, maar soms kan het langer aanhouden. Het herstel verschilt per persoon. Het volledige genezingsproces duurt vaak maximaal 3 maanden.