Verdachte vlekjes / huidkanker

huidkanker verdacht vlekjeEen wondje dat niet wil genezen kan wijzen op huidkanker, zeker als het langer dan 3 maanden duurt. Er is dan vermoedelijk sprake van plaveiselcelcarcinoom of basaalcelcarcinoom. Een andere vorm van huidkanker is het melanoom. Als een moedervlek asymmetrisch is, onregelmatige randen heeft, van kleur verandert, groter en dikker wordt of gaat bloeden, is deze verdacht voor huidkanker. Met deze symptomen kunt u het beste zo snel mogelijk naar uw huisarts gaan. Het uitgroeien van een moedervlek tot melanoom kan worden voorkomen als deze in een vroeg stadium wordt ontdekt en behandeld. De kans op uitzaaiing is bij vroegtijdige behandeling van het melanoom ook aanzienlijk kleiner.

Meer relevante informatie over huidkanker:
Moedervlek en melanoom

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht bij een dermatoloog voor huidkanker: Rotterdam, Tilburg en Rijswijk.

Wat zeggen onze klanten

Mijn huisarts verwees mij door naar een dermatoloog om de plekjes verder te onderzoeken. Ik maakte mij toen natuurlijk meteen nog meer zorgen en ik was blij dat ik bij Polikliniek de Blaak binnen twee dagen terecht kon.  Lees meer.

Mevrouw Hermans

In deze video legt drs. Lanjouw uit wanneer een moedervlek verdacht is en wat je kunt doen:

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.