Couperose behandeling

  • Geen wachtlijst
  • 30 jaar ervaring
  • Gespecialiseerde dermatologen en huidtherapeuten
  • Acne behandeling op maat

Veel mannen en vrouwen hebben last van spider naevi, spinadertjes of gesprongen bloedvaatjes. In de volksmond worden deze ontsierende plekjes ook wel couperose genoemd. Ondanks dat de aandoening onschuldig is, ergeren veel mensen zich aan de vaatjes. Een couperose behandeling biedt uitkomst. Voorafgaand aan de behandeling voert een van onze gespecialiseerde en ervaren huidtherapeuten een analyse uit, waarna ze u adviseert over het type laser.

 

Om u een duidelijk beeld te geven bij een couperose behandeling leggen we uit wat couperose is en hoe het ontstaat. Tevens vertellen we hoe een couperose behandeling in zijn werk gaat. Ook informeren we u over de kosten en stellen onze huidtherapeuten zich aan u voor, zodat u een beeld heeft bij de specialisten die u gaan behandelen.

Wat is couperose en hoe ontstaat het?

Couperose is een rode en soms blauwe verkleuring van de huid die ontstaat door een woekering van kleine onderhuidse uitgezette bloedvaatjes. We zien het verschijnsel vaak terugkomen in het gelaat, maar het kan ook op bijvoorbeeld de borst of benen voorkomen. In sommige gevallen is couperose een gevolg van rosacea; een ontstekingsreactie van de huid die veel voorkomt. In een groot aantal gevallen treedt het echter ook spontaan op zonder deze ontstekingsverschijnselen. Uitgebreide blootstelling aan ultraviolette straling in zonlicht is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose. Ouder worden, overmatig zonnen, roken, pittig eten, overmatig alcoholgebruik, temperatuurverschillen en erfelijke aanleg kunnen het verergeren.

Wie kunnen couperose krijgen?

Vooral mensen van Noordwest-Europese oorsprong met een relatief licht huidtype kunnen vroeg of laat last krijgen van deze toename van bloedvaatjes.

Hoe herken je couperose?

Couperose herken je aan de roodheid in het gelaat, kleine bloedvaatjes oppervlakkig in de huid en een branderig of stekend gevoel. Andere symptomen zijn kleine bultjes/puistjes en wat grotere ontstekingen in de huid.

Hoe gaat een couperose behandeling in zijn werk?

Een couperose behandeling wordt onderverdeeld in drie stappen: het consult, de behandeling en de nazorg. Voor een optimaal resultaat dient u de adviezen van de huidtherapeut zo goed mogelijk op te volgen.

Stap 1: het intakegesprek

Bij het eerste intakegesprek bespreekt de huidtherapeut van Polikliniek de Blaak welk type laser het meest geschikt is voor uw huid. Binnen polikliniek de Blaak wordt gebruik gemaakt van de KTP-laser (532 nanometer). Deze laser is uitermate geschikt voor het behandelen van oppervlakkige rode bloedvaatjes in onder andere het gelaat. De Nd: Yag laser (1064 nanometer) heeft een diepere indringdiepte. Tijdens het gratis consult informeren we u uitgebreid over de twee lasers en de behandeling. Daarnaast bent u in de gelegenheid om vragen te stellen.

Stap 2: de laserbehandeling

De couperose behandeling vindt plaats zonder verdoving. De huidtherapeut behandelt u met een laser. Dit kunt u ervaren als kleine prikjes in de huid. Met behulp van de laser kunnen de bloedvaatjes door de huid heen – zonder de huid te beschadigen – verwijderd worden. Het laserlicht dringt door de huid en zoekt de oxyhemoglobine van het bloed op. Dit is een in het bloed aanwezige kleurstof die het laserlicht absorbeert en vervolgens omzet in warmte. Hierdoor worden de bloedvaatjes verwarmd en trekt de vaatwand samen. Het lichaam ruimt de overblijfselen vervolgens zelf op.

Minstens vier weken voor de behandeling dient u de huid voortdurend te beschermen tegen zonlicht. Bij onvermijdelijke blootstelling aan de zon kunt u de huid insmeren met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30. De huid mag bij de behandeling niet gebruind zijn, omdat het pigment van een gebruinde of donkere huid een deel van de laserenergie absorbeert. Naarmate uw huidskleur lichter is, zullen de resultaten dan ook beter zijn.

Stap 3: de nazorg

Het aantal behandelingen is per persoon verschillend, maar het gemiddelde ligt op één tot vier laserbehandelingen. De huid kan na een couperose behandeling rood zijn. Tevens kunnen er korstjes ontstaan op de behandelde gebieden. Deze verdwijnen echter na enkele dagen tot twee weken, waarna er een mooi resultaat overblijft.

Kosten couperose behandeling

In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de tarieven van een couperose behandeling.

Intake  Gratis
Enkel vaatje €   45,-
2 tot 5 vaatjes €   90,-
6 tot 10 vaatjes €   110,-
Bovenlip €   100,-
Neus €   100,-
Wangen klein €  120,-
Wangen groot € 155,-
Wangen en neus € 185,-
Voorhoofd € 105,-
Kin € 100,-
Hele gelaat € 230,-
Hals € 155,-
Decolleté € 195,-
Hals en decolleté € 230,-

 

Alle tarieven zijn per behandeling en inclusief verschuldigde BTW.

 

Ontmoet de huidtherapeuten van Polikliniek de Blaak

Alycia Evora

Huidtherapeut in Rotterdam en Rijswijk

Maak een afspraak voor een couperose behandeling

Heeft u vragen over een couperose behandeling of wilt u meer informatie? Neem contact op door te bellen naar 085 488 1700 of stuur een e-mail naar info@polikliniekdeblaak.nl. Onze medewerkers staan u graag te woord. Wanneer u liever teruggebeld wilt worden om een afspraak te maken, kunt u via onderstaand contactformulier uw gegevens achterlaten.

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

de Blaak Rotterdam

Blaak 243 / 485
3011 GB Rotterdam

E: rotterdam@polikliniekdeblaak.nl

de Blaak Rijswijk

Oranjelaan 1
2281 GA Rijswijk

E: info@polikliniekdeblaak.nl

de Blaak Tilburg

Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

E: info@polikliniekdeblaak.nl