Haaruitval

Voor ernstige haaruitval is de dermatoloog de deskundige bij uitstek om de oorzaak te achterhalen en indien mogelijk een behandeling te starten. Er is een groot verschil tussen haaruitval bij vrouwen en bij mannen en er kan spraken zijn van volledige haaruitval of lokale haaruitval. Tevens wordt er onderscheid gemaakt tussen verlittekenende en niet verlittekenende haaruitval.

Consult

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor de haaruitval. Soms is haaruitval tijdelijk en groeit het haar later weer terug, maar haaruitval kan ook blijvend zijn. Het is daarom heel belangrijk om de oorzaak te achterhalen. De dermatoloog zal u een aantal vragen stellen en de hoofdhuid onderzoeken en indien nodig uw bloed onderzoeken of een biopt afnemen.

Behandeling van haaruitval

Of en welke behandeling van haaruitval mogelijk is hangt af van de oorzaak. Soms is behandeling niet nodig en zal het haar vanzelf terugkomen. Soms zijn gedragsveranderingen nodig, bijvoorbeeld wanneer stress de veroorzaker is. Andere oorzaken kunnen zijn: medicijngebruik, ziekten, bloedarmoede of schildklierafwijkingen. De dermatoloog kan als behandeling een lotion of medicatie voorschrijven.

Overmatige haargroei

Ook voor overmatige haargroei kunt u bij Polikliniek de Blaak terecht. Meer informatie vindt u op de pagina ONTHAREN.

Vergoedhaaruitval, vraag het de dermatoloog

Het consult en de behandeling worden vergoed door de zorgverzekering als u bent doorverwezen door de huisarts. Houdt wel rekening met het eigen risico van uw verzekering.

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht bij een dermatoloog voor haaruitval: Rijswijk, Rotterdam en Tilburg.

Array

Array
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.