Rosacea behandeling

Rode vlekken in het gezicht kunnen erg vervelend zijn. Soms is de oorzaak moeilijk te achterhalen. Wanneer de vlekken gepaard gaan met blozen, bultjes, puistjes en zichtbare bloedvaatjes in het gezicht heeft u misschien rosacea. Rosacea hoeft niet altijd in dezelfde mate aanwezig te zijn, het komt namelijk ook voor dat de klachten verergeren of juist verminderen. Maak een afspraak bij Polikliniek de Blaak om zeker te weten of u rosacea heeft en om een behandelplan op te stellen.

Afspraak maken 085 – 488 17 00

Rosacea verminderen

Er is geen behandeling die de rosacea definitief verwijdert. Houd daarom in de gaten wanneer u het meest last heeft van de huidaandoening en vermijd deze situaties. Sommige patiënten merken bijvoorbeeld dat ze meer last hebben van hun rosacea wanneer ze heet douchen, naar de sauna gaan of bepaalde voedingsmiddelen eten. Ook verergeren sommige soorten make-up de rosacea.

Rosacea behandelen

Rosacea is niet te verwijderen, maar door verschillende methodes te proberen kan het wel verminderen. Het team van dermatologen en huidtherapeuten bij Polikliniek de Blaak biedt de volgende mogelijkheden:

Maak voor meer informatie over de behandeling van rosacea een afspraak bij onze kliniek.

Afspraak maken 085 – 488 17 00

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening waarbij bloedvaatjes in het gezicht zichtbaar zijn. In sommige gevallen gaat deze roodheid gepaard met bultjes en puistjes. De leeftijd waarop rosacea meestal voorkomt ligt tussen de 30 en 50 jaar. Rosacea is nooit volledig te genezen. Wel is het met de juiste behandeling en huidverzorging mogelijk de klachten te verminderen. Rosacea is onder te verdelen in vier verschillende types:

  • Vasculaire rosacea, kenmerken van dit type zijn blozen en zichtbare bloedvaten
  • Rhinophyma / phymateuze rosacea, te herkennen aan huidverdikking op de neus
  • Papulopustuleuze rosacea, kenmerken hiervan zijn roodheid met bultjes en puistjes
  • Rosacea van de ogen, hierbij is sprake van droge ogen, gezwollen en branderige oogleden of traanogen

Hoe ontstaat rosacea?

De exacte oorzaak van rosacea is niet bekend. Wel zijn er factoren bekend die de klachten horend bij rosacea kunnen verergeren. Zo nemen de klachten onder andere toe bij:

  • (Te veel) zonlicht
  • Wisselende klimaatomstandigheden
  • Koffie, bepaalde soorten thee, alcohol, zuivelproducten, kruiden en sojaproducten
  • Stress
  • Bepaalde geneesmiddelen
  • Roken

Wat zeggen onze klanten?

Wat zeggen onze klanten

Ik heb al heel lang last van Rosacea. Dat is een chronische huidaandoening in het gezicht die een felrode kleur veroorzaakt op mijn wangen en kin. Toen ik 16 jaar was ben ik naar het ziekenhuis geweest en van de dermatoloog daar kreeg ik medicijnen. Die medicijnen hielpen echter maar weinig en ik had last van de bijwerkingen. Na een aantal jaren ben ik op internet op zoek gegaan naar meer informatie over Rosacea. Ik zag dat er bij Polikliniek de Blaak een dermatoloog zat die hier meer ervaring mee heeft. Meteen maar een afspraak gemaakt en ik had bij het consult al een goed gevoel. Van dokter Lanjouw kreeg ik een goede uitleg over de mogelijkheden van behandeling. Deze arts luistert ook naar mijn wensen en ideeën over de behandeling. Samen hebben we besloten eerst te beginnen met medicijnen. Uit mijzelf ben ik toen ook gestart met een dieet waarbij ik geen kruidig eten meer nam. Helaas kreeg ik na 2 maanden weer last van de bijwerkingen van de medicijnen en ben ik weer teruggegaan naar de polikliniek. Ik kreeg toen een crème voorgeschreven als alternatief. Dit was een schot in de roos. Mijn klachten zijn helemaal over en daar ben ik ongelofelijk blij mee.

Nesibe

Plan een consult bij de dermatoloog

Voor een consult gaat u eerst naar onze dermatoloog. Om gebruik te maken van de vergoedingen vanuit de zorgverzekering heeft u een verwijsbrief nodig van de huisarts.  De dermatoloog zal uw rosacea behandelen en u eventueel doorverwijzen naar een van onze huidtherapeuten als een vaatlaserbehandeling gewenst is.

Alle huidtherapeuten bij Polikliniek de Blaak zijn hbo-geschoold en voldoen aan de eisen van het kwaliteitsregister KP.

Voor de behandeling van rosacea kunt u terecht bij onze vestigingen in Tilburg, Rotterdam en Rijswijk.

Afspraak maken 085 – 488 17 00

Array
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.