Spataderen behandeling

In onze kliniek werken wij met vijf verschillende behandelmethoden om uw spataderen te behandelen. U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen:

Wilt u uw spataderen laten verwijderen? Neem dan contact met ons op.

Afspraak maken085 - 488 17 00

Sclerocompressietherapie voor behandeling spataderen

Bij sclerocompressietherapie worden de kleine spataderen weggespoten met een vetoplossende vloeistof. Met behulp van een dunne injectienaald wordt er om de tien centimeter vloeistof in de spatader gespoten, waardoor de gladde vaatwand stroef wordt. Hierdoor verkleven de vaatwandjes met elkaar, waarna ze verschrompelen. Om ervoor te zorgen dat vaatwandjes aan elkaar blijven kleven, dient u na de behandeling enkele dagen lang een drukverband of een elastische kous te dragen.

Video sclerocompressietherapie

Om u een duidelijk beeld van de behandeling te geven, hebben wij een filmpje van een sclerocompressietherapie behandeling gemaakt:

Sclerocompressietherapie schuim

Een tweede vorm van sclerocompressietherapie is schuim sclerocompressietherapie. Bij deze behandeling wordt de in te spuiten vloeistof van tevoren opgeschuimd, waardoor de vloeistof dikker is en de vaatwand nog stroever wordt. Deze methode is dan ook geschikt voor middelgrote tot grote aderen, omdat het schuim zich over een groter oppervlak kan verdelen. Net als bij de algemene sclerocompressietherapie, dient u ook na de schuim sclerocompressietherapie elastische kousen of drukverband te dragen.

Echogeleide sclerotherapie om spataderen te verwijderen

De echogeleide sclerotherapie wordt gebruikt bij dieperliggende spataderen die niet met het blote oog te zien zijn. Met behulp van een echografische controle kunnen de dieperliggende aderen zonder risico door de arts worden behandeld.

Endoveneuze laserbehandeling

Voor we uw spatader laseren, brengen we een lokale verdoving aan. Door middel van geluidsgolven (echografie) maken we de ader zichtbaar en tekenen we deze op het been. Vervolgens brengt de arts met een holle naald een glasvezeldraad in het bloedvat aan. Dit schroeien we dicht via laserenergie.

Video spataderen laseren

Om u een beeld te geven van spatader laseren (endoveneuze laserbehandeling) kunt u onderstaande video van de behandeling bekijken:

Spataderen behandelen met Mullertechniek

Met de Mullertechniek verwijderen we de spataderen onder een lokale verdoving chirurgisch. Eerst worden uw spataderen afgetekend met een speciale stift. Vervolgens worden er kleine sneetjes boven de spataderen gemaakt, waarna de aderen met een soort haaknaaldje verwijderd worden. Door kleine sneetjes te maken, ontstaan er hele kleine littekentjes. Hierdoor is het cosmetisch resultaat zeer goed.

Video Mullertechniek

Net als bij de sclerocompressietherapie en de endoveneuze laser, hebben wij ook een filmpje van de Mullertechniek om u een duidelijk beeld te geven van de spatader behandeling:

Afspraak maken085 - 488 17 00

drs. H. Kreukels

Dermatoloog  - Dermatologie (huid- en geslachtziektes) - Flebologie (spataderen)   Hilke kreukels werd opgeleid tot arts aan de Universiteit van Maastricht. Haar specialisatie tot dermatoloog volgde zij aan het Erasmus MC te Rotterdam. Naast de algemene dermatologie heeft zij als speerpunten dermato-oncologie, dermatochirurgie, flebologie en cosmetiek. BIG: 59915217201

Lees meer

drs. T. Cijs

drs. Cijs, Tanja Chirurg - Vaatoperaties - Proctologie - Laserbehandelingen Tanja Cijs studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij startte de opleiding tot chirurg in 2003 bij het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen. De opleiding tot chirurg werd afgerond in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam (2005-2010),...

Lees meer

drs. R.S.M. Boonen

drs. Boonen, Robert Fleboloog en cosmetische arts KNMG – Flebologie (spataderbehandeling) – Duplex (echo doppler) – Lipoedeembehandeling Robert S.M. Boonen, MD, is Algemeen Directeur van Stichting Polikliniek de Blaak, gesticht in 1991. Robert Boonen studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Hij heeft als student diverse stages gelopen bij buitenlandse...

Lees meer

mevr. S. Stevens

Shaula Stevens Verpleegkundig specialist Flebologie    - Onderzoeken, behandelen en voorkomen van spatadergerelateerde klachten - Duplex - Proctologie, onderzoek en behandeling van anale klachten zoals aambeien   Shaula Stevens heeft na haar verpleegkundige HBO opleiding en na een aantal jaar werkervaring, de opleiding tot verpleegkundig specialist gevolgd (Advanced Nursing Practice)....

Lees meer

drs. C. Abas

Drs. Cheno Abas is in 2013 afgestudeerd als basisarts aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij heeft brede ervaring opgedaan door te werken als zaalarts bij de Chirurgie voor een jaar en vervolgens 2 jaar bij de Interne Geneeskunde. Vanaf 2017 is hij werkzaam als arts-assistent Dermatologie en Flebologie en heeft...

Lees meer