Lipcorrectie

lipcorrectie lipvergroting en lipverkleining

Volle lippen: ze geven uw gezicht een prachtige uitstraling. Met een lipcorrectie krijgen uw lippen weer de gewenste vorm en volume. Bent u niet tevreden over uw lippen? Laat ze dan corrigeren door onze bekwame cosmetisch artsen. We hebben een groot team specialisten dat zich volledig inzet voor kwalitatief hoogwaardige zorg. Bekijk wat Polikliniek de Blaak nog meer voor u kan betekenen of maak direct een afspraak voor een consult.

  • Ervaren en gespecialiseerde artsen
  • Het consult direct bij uw behandeld arts
Array

Direct naar:

Soorten lipcorrecties

Voor het opvullen van de lippen zijn er verschillende methoden die u bij Polikliniek de Blaak kunt laten uitvoeren. De meest voorkomende behandeling is met (tijdelijke) fillers. Dat kunnen injecties met bijvoorbeeld hyaluronzuur zijn. Deze methode is eenvoudig en relatief goedkoop, maar het effect is slechts tijdelijk (9 tot 12 maanden). Voor een permanente oplossing kunt u kiezen voor een operatieve ingreep zoals het liften van de lip. Daarnaast kunt u bij Polikliniek de Blaak ook uw lippen laten verkleinen.

Tijdelijke lipvergroting met injectables

Injectables zijn vloeistoffen die artsen met een injectienaald in de huid spuiten. Botox en fillers zijn soorten injectables. Het verschil tussen deze twee is dat botox de kracht van spieren in de huid vermindert en fillers de zones opvullen. Voor een lipvergroting worden alleen fillers gebruikt. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van lipfillers. Polikliniek de Blaak werkt niet met permanente fillers voor de lip. Voor een permanente oplossing kunt u kiezen voor het liften van de lip.

Voor-en-nafoto’s van behandelingen met injectables.

Permanente lipvergroting door een chirurgische ingreep

Als permanente oplossing voor een lipvergroting biedt Polikliniek de Blaak de mogelijkheid tot het liften van de bovenlip. Door veroudering heeft de bovenlip de neiging om te zakken, zodat het zichtbare rood van de lippen smaller wordt. Dit kan opgelost worden met een eenvoudige chirurgische ingreep die ‘vlindercorrectie’ heet. Onder plaatselijke verdoving wordt de bovenlip ingekort ter hoogte van de neuslijn. Dit herstelt de verhouding tussen bovenlip en lippenrood zonder opvallende littekens en het geeft een jeugdigere uitstraling. Er blijft na de ingreep een klein vlindervormig litteken achter dat grotendeels verborgen blijft in de plooi onder de neus.

lipvergroting voor en na foto

foto: voor en na een lipvergroting bij Polikliniek de Blaak

Lees ook de ervaring van deze lipvergroting

Lipverkleining

Het kan ook zijn dat u te volle lippen heeft of een ongewenste verhouding van zichtbaar lippenrood. In dat geval kunt u kiezen voor een lipplastiek. Bij deze cosmetische ingreep zal de arts de lippen geheel versmallen. Het litteken komt aan de binnenkant van uw mond, waardoor het niet zichtbaar is.

Kosten lipcorrecties

Consult € 55,-
Lipvergroting injectables*
Lipvergroting/liplift € 1.620,-
Lipverkleining boven- en onderlip € 2.485,-

 

*De prijs is afhankelijk van het soort filler. Bekijk de prijslijst injectables voor een overzicht van de kosten.

Alle tarieven zijn inclusief verschuldigde BTW.
Een BTW vrijstelling zal uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die op medische indicatie worden uitgevoerd. Bij het ontbreken van een medische indicatie is 21% BTW verschuldigd. De beoordeling hiervan ligt bij de behandelend arts.

Informatie over betaling in termijnen
Array

Eerste consult

Bij het intakegesprek bespreekt u met de cosmetisch arts van Polikliniek de Blaak welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten en wat mogelijke risico’s zijn. Ook bespreekt hij de nazorg met u.

U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de lipcorrectie en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de arts welke behandeling het beste bij uw situatie aansluit. Uw wensen en verwachtingen worden besproken. U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en controles.

Lipcorrectie: de behandeling

Hieronder ziet u een overzicht van hoe elke behandeling in zijn werk gaat. Elke lipcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Zorg ervoor dat iemand anders u ophaalt na de behandeling, zodat u niet aan het verkeer hoeft deel te nemen.

Injectables

De cosmetisch arts spuit de injectables in uw lippen onder lokale verdoving. Hiervoor gebruikt hij speciale lipfillers. De behandeling duurt ongeveer vijftien minuten. Uw lippen worden hiermee weer voller en strakker voor zes tot twaalf maanden. Daarna is het mogelijk om de behandeling te herhalen.

Chirurgische ingreep

De arts kan uw lippen ook permanent vergroten met een chirurgische ingreep. Deze zogeheten ‘vlindercorrectie’ duurt dertig minuten tot drie uur. De ingreep dankt zijn naam aan het kleine, vlindervormige litteken dat achterblijft in de plooi onder uw neus. Dit litteken is amper zichtbaar en valt dus niet op.

Lipverkleining: de behandeling

De cosmetisch arts spuit de injectables in uw lippen onder lokale verdoving. Hiervoor gebruikt hij speciale lipfillers. De behandeling duurt ongeveer vijftien minuten. Uw lippen worden hiermee weer voller en strakker voor zes tot twaalf maanden. Daarna is het mogelijk om de behandeling te herhalen.

ZKN-KEURMERK-logo-300x300

Risico’s en complicaties

Een lipcorrectie is een eenvoudige ingreep en kent zelden operatierisico’s. Complicaties die voor kunnen komen zijn: infecties, gevoeligheid van en rondom de lippen, bloeduitstortingen, asymmetrie en blijvend zichtbare littekens. De kans op deze complicaties is echter erg klein. Door het opvolgen van de instructies van de cosmetisch arts verkleint u bovendien de kans op complicaties.

Nazorg en herstel

Voor een succesvolle lipcorrectie is goede nazorg van groot belang. We adviseren u om uw lippen enkele dagen na de ingreep zoveel mogelijk te ontlasten. Dit kunt u onder andere realiseren door de lippen niet of zo min mogelijk aan te raken en door zonlicht te vermijden. Dit kan namelijk littekens veroorzaken. Sporten en het dragen van lippenstift raden we de eerste 48 uur na de behandeling af. Ook sauna-, zonnebank- en zwembadbezoeken raden we af in de eerste week.

Na de behandeling kunt u last hebben van pijn aan en rondom de lippen. Dit komt doordat de huid onder spanning staat. Naast de pijn kunnen uw lippen rood, gezwollen en gevoeliger of juist gevoelloos zijn. Deze klachten zijn logische gevolgen van de ingreep en dus ook niet verontrustend. Ze verdwijnen na enkele weken. Indien de klachten langer aanhouden, sporen we u aan om contact op te nemen met uw arts.

De behandelende artsen

Drs. Andreas Versteeg

Drs. Andreas Versteeg heeft in 2019 aan de Katholieke Universiteit van Leuven zijn geneeskunde diploma behaald. Zijn chirurgische expertise is breed; naast onderzoek bij cardio thoracale chirurgie heeft drs. Versteeg in o.a de Filipijnen en meerdere Nederlandse ziekenhuizen ervaring opgedaan. Bij Signé Clinics en Polikliniek de Blaak specialiseert hij zich in...

Lees meer

drs. R.S.M. Boonen

Fleboloog en cosmetische arts KNMG Flebologie (spataderbehandeling) Duplex (echo doppler) Lipoedeembehandeling Robert S.M. Boonen, MD, is Algemeen Directeur van Stichting Polikliniek de Blaak, opgericht in 1991. Verleden Drs R.S.M. Boonen studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Hij heeft als student diverse stages gelopen bij buitenlandse universiteiten, waaronder Yale University...

Lees meer

Meer informatie over de behandeling

Wilt u meer informatie over een lipcorrectie of wilt u een afspraak maken? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085 488 1700. Indien u liever teruggebeld wilt worden om een afspraak te maken, kunt u via onderstaand formulier uw gegevens achterlaten.

Array

Voor een intakegesprek kunt u terecht bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak: Rotterdam, Tilburg en Rijswijk. De ingreep zelf zal in Rotterdam plaatsvinden.

Array
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

lipcorrectie vlindercorrectie voor en na foto

Voor-en-na-foto van een lipvergroting van de bovenlip middels een vlindercorrectie.