Testimonials lipoedeem

Lipoedeem is een vervelende aandoening die voornamelijk voorkomt bij vrouwen. Door een abnormale groei van vetweefsel in de benen, heupen, billen en soms ook armen ontstaat er een onderhuidse ophoping van vet en vocht met als gevolg een zwelling. Het is een nog vrij onbekende aandoening, waardoor mensen de zwelling vaak verwarren met bijvoorbeeld diabetes.

Meer over lipoedeem

Testimonials van patiënten

We geven graag het woord aan onze eigen patiënten om hun ervaring met lipoedeem en de liposuctiebehandeling te delen. Bekijk hieronder alle testimonials van onze patiënten.

Testimonial: Femkes ervaring met lipoedeem

Als polikliniek vinden we het belangrijk om ervaringen van onze patiënten te delen met de buitenwereld. Een van onze patiënten is huidtherapeute Femke. We hebben haar het woord gegeven, zodat ze haar verhaal kan delen over het leven met lipoedeem en de behandeling die ze nu doorloopt bij onze polikliniek.

lipoedeem mijn verhaal

JOYCE SPENCER, LIPOEDEEM WARRIOR, AAN HET WOORD

“Sommige noemen mij een lipoedeem warrior, ik vind het nogal wat. Maar als ik heel eerlijk ben, dan ben ik dat wel. Door mijn verhaal te delen, hoop ik andere lipoedeemvrouwen te bereiken. Ik geloof erin dat je met een goede mindset, voeding en fitness heel veel kan bereiken.

Ik blijf mijn verhaal delen. Met jullie mede lipoedeemvrouwen, maar ook de media. Ik hoop vurig dat lipoedeemvrouwen mogen ervaren wat ik nu ervaar. Ja, soms kan ik het niet geloven en pink ik een traantje weg. Mijn pijnklachten zijn gewoon weg. Ik heb nog wel wat knieklachten. Ik gun het andere vrouwen ook.”

EINDELIJK WEER FIT EN KLACHTENVRIJ NA LIPOEDEEM

“Toen Polikliniek de Blaak mij vroeg of ik mee wilde werken aan een interview over mijn ervaring met de lipoedeembehandeling hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik heb een lang traject doorlopen voordat ik wist dat ik lipoedeem had en uiteindelijk bij de juiste arts terecht ben gekomen. Wellicht draagt dit interview bij aan de bekendheid van de aandoening lipoedeem. Daarnaast wil ik graag laten zien dat er wel degelijk iets aan te doen is.” Vertelt Bianca de Lang uit Rotterdam na haar behandeling door middel van liposuctie aan onder- en bovenbenen.

MIJN ERVARING ALS PATIËNT MET LIPOEDEEM

In augustus 2014 ben ik begonnen met fitness, gemiddeld 1 à 2 keer per week. Ik werd hier zo enthousiast van dat ik in juli 2015 besloot om 1 x per week onder begeleiding van een personal trainer te gaan trainen. Daarnaast ging ik nog 1 x per week fitnessen en ook thuis een beetje trainen. Mijn lijf begon te veranderen en het werd steeds gespierder. Een keer in de 10 weken werd ik gemeten en gewogen door mijn trainer.

blauwe plekken

MEVROUW M. VAN DER POT NA LIPOEDEEMBEHANDELING

Beste dokter Boonen, Dit moet ik toch even kwijt. Iedere dag kijk ik naar mijn beentjes. Als ik langs een spiegel loop of als ik mezelf in een etalage ruit zie. Ik kan je niet genoeg vertellen hoe blij ik ermee ben. Had stiekem gehoopt dat ze zelfs nog iets dunner waren geworden, over drie maanden kom ik voor controle, dan zien we wel verder. Maar ik had zulke vetkwabben aan mijn benen hangen, dat is zo’n stuk verbeterd.

TESTIMONIAL LIPOEDEEM DOOR MEVR. SLAGBOOM

Vanaf mijn 21e levensjaar heb ik veel last van mijn benen. Pijn bij lichte aanraking, pijn na inspanning, pijn in scheenbenen, eigenlijk altijd last van een zeurende pijn. Toen ik 21 was ben ik voor het eerst begonnen met het weg laten spuiten van spataderen. Dit kon destijds nog in het ziekenhuis. Helaas kwamen de spataderen terug.

Contact opnemen

Heeft u vragen over lipoedeem of over de liposuctie-operaties? Maak via de onderstaande buttons een afspraak voor een consult of neem telefonisch contact met ons op. Dan helpen we u graag verder.

Afspraak maken 085 – 488 17 00