Halslift

halslift bij cosmetisch behandelcentrum de Blaak
Wanneer de huid zijn elasticiteit rondom de hals en kaaklijn verliest, ontstaan er uitgezakte huidplooien. Overtollige huid bij de hals noemt men ook wel een ‘kalkoennek.’ Als u zich hieraan stoort, dan is een halslift een goede oplossing. Bij een halslift trekken we de huid en het onderliggende spierweefsel weer strak. Na de behandeling ogen de hals en de kaak weer strakker, waardoor u direct een jongere uitstraling krijgt. Bij Polikliniek de Blaak bieden we verschillende typen hals correcties aan, namelijk: een halslift en een Z-plastiek. Ook het combineren van een hals- met een facelift is mogelijk.

Meer weten over deze behandeling of een afspraak maken voor een consult met een behandelend arts? Neem dan contact met ons op via de onderstaande buttons.

Array

Direct naar:

Waarom een halslift?

Wanneer u zich stoort aan de hangende huid rondom uw hals of nek biedt een halslift uitkomst. Met een halslift verwijderen we overtollige huid en trekken we de huid en het onderliggende spierweefsel strak.

Het resultaat van een halslift

Het uiteindelijke resultaat van een halslift is na ongeveer 4 weken zichtbaar. De hals ziet er duidelijk strakker uit. Na de behandeling ziet u direct het effect van de halscorrectie. In het begin zal de hals nog wat opgezwollen zijn, maar dit neemt langzamerhand af. Ook het litteken vervaagt door de jaren heen.

Hoeveel kost een halslift?

Een halslift combineren we vaak met een facelift. In onderstaande prijslijst ziet u daarom ook de tarieven van een minilift en een S-lift.

Consult € 55,-
Halslift € 5.185,-
S-lift € 6.265,-
Z-plastiek €2.050,-
Minilift €3.670,-

Alle tarieven zijn inclusief verschuldigde BTW.

Een BTW vrijstelling zal uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die op medische indicatie worden uitgevoerd. Bij het ontbreken van een medische indicatie is 21% BTW verschuldigd. De beoordeling hiervan ligt bij de behandelend arts.

Informatie over betaling in termijnen

Het eerste consult voor een halslift

Bij Polikliniek de Blaak spreekt u tijdens het eerste consult altijd met uw behandelend arts. De behandelend arts legt tijdens dit consult alles uit over de behandeling, de voor- en nazorg en informeert u over de mogelijke risico’s en complicaties. Uiteraard bespreekt u ook uw wensen. De arts zal u daarnaast wat vragen stellen over uw huidige medicijngebruik. Een consult is altijd vrijblijvend. De kosten voor het consult zijn € 55,-.

Array

De verschillende behandelmethodes

Halslift

Bij een volledige halslift corrigeren we het huidoverschot in de hals. De huid met onderliggend spierweefsel trekken we strak. Een halslift voeren we bij Polikliniek de Blaak uit onder plaatselijke verdoving. De incisie loopt vanaf het oor tot in de haargrens.

Z-plastiek – Platysmaplastiek

Z-plastiek is een ‘beperkte’ halslift. Hier maakt uw behandelend arts een snede onder de kin in de vorm van een Z. Hier corrigeren we enkel de verslapte spierbanden in de hals. Deze behandeling voeren we uit onder plaatselijke verdoving.

Daarnaast is het mogelijk om de halslift en de Z-plastiek (platysmaplastiek) te combineren.

Voorzorg

Om de behandeling en het herstelproces zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen, vragen we u om voor de ingreep een aantal dingen te doen:

  • Stop 4 weken voor de operatie met roken. Nicotine heeft een negatieve invloed op de doorbloeding.
  • Gebruik voor de ingreep geen bloedverdunners. Uw behandelend arts zal dit tijdens het consult met u bespreken en indien nodig bespreken met uw huisarts.
  • Gebruikt u Aspirine, Marcoumar, Sintrom of bijvoorbeeld Asprocardio? Stop hier voor de ingreep mee. Uw behandelend arts zal dit tijdens het consult met u bespreken en indien nodig bespreken met uw huisarts.

De dag van de ingreep:

Op de dag van de ingreep raden we aan om nog even te douchen. Doe geen make-up of crème op en laat sieraden af.

De behandeling: halslift

Op de dag van de halslift of Z-plastiek krijgt u een plaatselijke verdoving. De ingreep duurt ongeveer 2 uur. U gaat dezelfde dag nog naar huis. U moet regelen die u naar huis brengt want u mag niet alleen naar huis.

Bij een klassieke halslift maken we een incisie boven het oor en de haargrens, we verwijderen de overtollige huid en trekken de onderliggende spier- en bindweefsel strak. Vervolgens hechten we de snede dicht. Bij een Z-plastiek maakt de arts een Z-vormige incisie onder de kin en trekt de onderliggende spierbanden strak. Vervolgens hechten we de snede dicht.

Nazorg

Na de ingreep mag u naar huis. Uw gezicht zal na de ingreep enkele dagen gezwollen zijn. Dit verdwijnt vanzelf binnen 2 à 3 dagen. Na een week komt u terug naar onze kliniek voor een controle en verwijderen we uw hechtingen. Rust nog een week goed uit en zorg ervoor dat u tot 6 weken na de ingreep niet sport of andere zware lichamelijke inspanningen verricht, maar blijf wel in beweging.

Douchen mag 24 uur na de ingreep weer, houd het gebied van de ingreep zo droog mogelijk.

Risico’s en complicaties

Elke ingreep brengt risico’s met zich mee. Uw behandelend arts informeert u hier voor de behandeling over. Voor een zo voorspoedig mogelijk verloop van de ingreep en de herstelperiode volgt u de adviezen van onze behandelende artsen op. Krijgt u klachten of vertrouwt u de situatie niet? Bel dan naar onze kliniek.

Mogelijke complicaties zijn:

  • Hematoomvorming
  • Allergische reactie op de verdoving of pleisters
  • Nabloedingen
  • Infecties
  • Gevoelsverandering

De behandelende artsen

Drs. Andreas Versteeg

Drs. Andreas Versteeg heeft in 2019 aan de Katholieke Universiteit van Leuven zijn geneeskunde diploma behaald. Zijn chirurgische expertise is breed; naast onderzoek bij cardio thoracale chirurgie heeft drs. Versteeg in o.a de Filipijnen en meerdere Nederlandse ziekenhuizen ervaring opgedaan. Bij Signé Clinics en Polikliniek de Blaak specialiseert hij zich in...

Lees meer

drs. R.S.M. Boonen

Fleboloog en cosmetische arts KNMG Flebologie (spataderbehandeling) Duplex (echo doppler) Lipoedeembehandeling Robert S.M. Boonen, MD, is Algemeen Directeur van Stichting Polikliniek de Blaak, opgericht in 1991. Verleden Drs R.S.M. Boonen studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Hij heeft als student diverse stages gelopen bij buitenlandse universiteiten, waaronder Yale University...

Lees meer

Maak een afspraak voor een halslift

Een afspraak maken voor het consult of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Polikliniek de Blaak via onderstaande buttons.

Array


de Blaak Rotterdam

Blaak 243 / 485
3011 GB Rotterdam

E: rotterdam@polikliniekdeblaak.nl

de Blaak Rijswijk

Oranjelaan 1
2281 GA Rijswijk

E: info@polikliniekdeblaak.nl

de Blaak Tilburg

Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

E: info@polikliniekdeblaak.nl