Borstvergroting

Bij Polikliniek de Blaak bieden we borstvergrotingen aan door middel van lipofilling. 

Droomt u van vollere, mooiere borsten die beter bij uw lichaam passen? Of bent u ontevreden over de veranderingen in uw borsten door leeftijd of zwangerschap en wenst u terug te keren naar de oorspronkelijke staat? Dan kan een borstvergroting door lipofilling een oplossing bieden. Met deze techniek worden uw eigen vetcellen gebruikt om de borsten op een natuurlijke manier te vergroten. Tijdens een uitgebreid consult bespreekt de behandelend arts met u de mogelijkheden en uw persoonlijke wensen. 

Voordelen van een borstvergroting met lipofilling: 

  • Gebruik van uw eigen vetcellen voor natuurlijke resultaten 
  • Plaatselijke verdoving, geen narcose, waardoor minder risico’s  
  • Geen risico op afstoting of allergische reacties 
  • Sneller herstel en minder kans op complicaties dan bij traditionele borstimplantaten 
  • Behoud van gevoel in de borsten en mogelijkheid tot borstvoeding 
  • Door ontbreken prothese, geen kapselcontractie, geen lekkage. 

Nadelen van een borstvergroting met behulp van lipofilling : de borsten kunnen meestal maar 1 tot maximaal 2 cupmaten groter worden.  Voor grotere borsten worden protheses geadviseerd. 

De ingreep

Onder lokale verdoving wordt vet weggezogen uit de buik of rug. Vervolgens wordt dit vet gefilterd en gezuiverd, waardoor het geschikt wordt om in te spuiten. Ook het inspuiten gebeurt onder plaatselijke verdoving. Na het inspuiten ontstaat er eerst een zwelling die 3 tot 14 dagen zal duren.  

Het resultaat

Na de borstvergroting duurt het nog zeker 6 maanden tot een jaar voordat de borsten hun definitieve vorm hebben. Onze artsen werken met precisie voor een mooi resultaat. Met een borstvergroting door lipofilling heeft u, in tegenstelling tot een traditionele borstvergroting, geen grote littekens na de ingreep. Houd er rekening mee dat absolute symmetrie niet altijd haalbaar is. 

Vragen over lipofilling

Meer informatie over lipofilling vindt u hier. 

Mocht u nog vragen hebben, maakt u dan telefonisch een afspraak voor een gesprek met een van onze artsen. Wij zijn bereid om al uw vragen te beantwoorden. 


We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.