Liposuctie

liposuctieLiposuctie is bijzonder geschikt om de contouren van uw lichaam weer in balans te brengen. Als sporten en lijnen niet voldoende helpen tegen plaatselijke vetophopingen op bijvoorbeeld de buik of benen dan biedt liposuctie uitkomst. De vetcellen worden alleen weggezogen uit die lichaamsdelen waar u de vetophoping storend vindt. Het resultaat van deze behandeling is blijvend. Het is bij Polikliniek de Blaak ook mogelijk om de verwijderde vetcellen terug te plaatsen in een ander deel van het lichaan. Deze techniek noemen we lipofilling.

Polikliniek de Blaak is trendsetter in Nederland op het gebied van liposuctie. Wereldwijd is liposuctie de meest uitgevoerde esthetische ingreep. Onze artsen hebben veel ervaring met deze nieuwe innovatieve methode. Veiligheid voor onze patiënten staat voorop.

Veilige behandeling

Uit wetenschappelijke literatuur blijkt dat de risico’s van liposuctie zeer klein zijn. De vibrolipo is het enige apparaat op het gebied van vetafzuiging, dat voorzien is van een ingebouwd veiligheidssysteem. Dit zorgt ervoor dat het apparaat blokkeert wanneer het in aanraking komt met ander weefsel dan vetweefsel. Vibroliposuctie is hierdoor niet alleen veiliger, het resultaat is ook mooier en de hersteltijd is korter. Bovendien is de kans op blauwe plekken minimaal.

Laser liposuctie als alternatief

De laser liposuctie is soms een goed alternatief voor de “gewone” liposuctie. Dit is een kleine ingreep met een groots resultaat. De cosmetisch arts kan je adviseren in de keuze. Meer informatie: Laser Liposuctie

Vóór de ingreep

Wanneer u besluit een liposuctie te ondergaan moet u voor de ingreep met de arts bespreken welke medicijnen u gebruikt. U mag geen aspirine of salicylaten gebruiken. Zo nodig wordt eerst een bloedonderzoek gedaan en eventueel een hartfilmpje (E.C.G.) gemaakt, zodat de arts kan bepalen hoeveel verdovingsvloeistof er gebruikt gaat worden. Voor de ingreep adviseren wij u te douchen, een lichte maaltijd te nemen en makkelijke kleding aan te doen. Op de dag vóór de ingreep en de dag van de ingreep mag u geen alcohol gebruiken.

liposuctie of liposculptuur bij Polikliniek de Blaak

De ingreep

De ingreep duurt ongeveer twee uur, afhankelijk van het aantal te behandelen plaatsen. U wordt plaatselijk verdoofd. De verdovende vloeistof wordt via een dunne buis onderhuids ingebracht. Deze vloeistof gaat tussen de vetcellen zitten. Daarna worden de vetcellen door een canule weggezogen.

Na de ingreep

Na de behandeling krijgt u een strakke panty of korset aan. U moet de panty of het korset een week tot tien dagen laten zitten. Het is aan te raden om een paar handdoeken mee te nemen, omdat u de eerste uren na de ingreep nog wat vocht zult verliezen. Rijd niet zelf naar huis, maar laat u ophalen of neem een taxi. Wij adviseren u ook om minimaal tot een week na de operatie niet te werken. Wel mag u na de ingreep gewoon lopen en eventueel wat licht werk doen in huis. Het komt nogal eens voor dat men zich wat duizelig voelt nadat de panty voor het eerst na de ingreep uitgaat. Vandaar dat men de panty het best uit kan doen op bed en daarna even blijft zitten. Ten slotte komt u na een maand terug voor een controle bij de arts.

Resultaat na de behandeling

Na een liposuctie zal er een duidelijke contourverbetering zichtbaar zijn. Het figuur zal meer in balans zijn. De behandeling zal niet zorgen voor een enorme gewichtsafname. Het is dus geen gemakkelijke manier van afvallen. Het herstel na de operatie vergt tijd. Door zwellingen zal het resultaat niet direct na de ingreep zichtbaar zijn. Na vier weken zie je al de eerste verbeteringen omdat de zwellingen zijn afgenomen. Pas na een half jaar is het definitieve resultaat zichtbaar. Het lichaam maakt na de puberteit geen nieuwe vetcellen meer aan dus het resultaat is in die zin blijvend. Het is daarbij wel van belang dat je een gezond eetpatroon aanhoudt en geen extra kilo’s aankomt.

Wat zeggen onze klanten:

Mijn ervaring met een liposuctie bij Polikliniek de Blaak

Ik ben altijd slank geweest maar met de jaren kwam er toch steeds wat meer vet te zitten op en rondom mijn buik. Daar werd ik onzeker van en ik voelde mij niet meer vrouwelijk.
 Lees meer.

Esther na een liposuctie van de buikzone.
Foto’s hieronder van voor (links) en na (rechts) de liposuctie.

liposculptuur voor en na

liposculptuur voor en na foto

Prijslijst

 

Consult voor liposuctie  € 50,-
Hals € 1.200,-
Nek € 1.300,-
Schouderbladen € 1.250,-
Bovenarmen € 2.250,-
Boven- en onderarmen € 2.750,-
Borsten € 2.699,-**
Rugrollen onder beha-band € 1.175,-
Taillerollen vrouwen € 1.300,-
Taillerollen mannen € 1.550,-
Maag € 1.400,-
Onderbuik € 1.600,-
Heupen € 1.600,-
Voorkant knieen € 1.100,-
Binnenkant knieen € 1.200,-
Enkels € 1.400,-
Kuiten € 1.500,-
Onderbenen € 3.599,-
Binnenkant bovenbenen € 1.700,-
Voorkant bovenbenen € 1.900,-
Achterkant bovenbenen € 1.900,-
Zijkant bovenbenen € 1.900,-
Bilplooien € 1.200,-
Boven stuitje € 1.300,-
Billen € 1.700,-
Venusheuvel /pubis € 1.200,-
Liposuctie buik/maag/taille met huidresectie € 3.999,-
Laser liposuctie 
Toeslag per zone laser liposuctie (huidverstrakking) na een operatieve liposuctie € 600,-
Lipo-elastic drukkleding € 95,-
Optioneel: overnachting zorghotel indien beschikbaar € 450,-

 Alle tarieven zijn inclusief verschuldigde BTW.

Een BTW vrijstelling zal uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die op medische indicatie worden uitgevoerd. Bij het ontbreken van een medische indicatie is 21% BTW verschuldigd. De beoordeling hiervan ligt bij de behandelend arts.

 Informatie over betaling in termijnen

*Voor deze ingrepen geldt het volgende: binnen 7 dagen na het intakegesprek dient minimaal 25% van het verschuldigde bedrag te zijn bijgeschreven op Girorekeningnummer 8405087 t.n.v. Polikliniek de Blaak Pas dan zal de operatiekamer definitief worden geboekt. Het resterende bedrag dient uiterlijk 10 dagen vòòr de ingreep te zijn voldaan.

Het is mogelijk om binnen 7 dagen na het intakegesprek de afspraak kosteloos af te zeggen; na deze termijn brengen wij 10% annuleringskosten in rekening. In geval van annulering van de afspraak binnen 48 uur voor de ingreep, wordt 50% van de totale kosten in rekening gebracht.

** Bij een borstverkleining voor vrouwen tot 30 jaar is vooraf een MRI nodig. De extra kosten voor de patiënt voor dit onderzoek zijn € 300,-. De kosten voor een overnachting in het Zorghotel zijn wel inbegrepen in de prijs.

 

Tenslotte

Op deze pagina geven wij u beknopte informatie over deze ingreep. Garantie over resultaten kunt u hier niet aan ontlenen. Polikliniek de Blaak heeft al 30 jaar ervaring in de chirurgie. De kliniek heeft daarnaast het ZKN Keurmerk en laat het kwaliteitssysteem jaarlijks keuren door een extern bedrijf.

Wilt u meer weten over vibroliposuctie? Maak dan een afspraak met een van onze artsen. Zij beantwoorden graag al uw vragen.

Bekijk hier een filmpje van een liposuctie bij een lipoedeempatiënt:

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor een intake voor een liposuctie: Rotterdam, Tilburg en Rijswijk. De liposuctie ingreep zelf zal in Rotterdam plaatsvinden.

Foto’s voor en na liposuctie:

liposuctie voor na foto liposculptuur

Afspraak maken085 - 488 17 00
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.