Liposuctie

Liposuctie, liposculptuur en vibroliposuctie*

Liposuctie is bijzonder geschikt om de contouren van uw lichaam weer in balans te brengen. Als sporten en lijnen niet voldoende helpen tegen plaatselijke vetophopingen op bijvoorbeeld de buik of benen dan biedt liposuctie uitkomst. De vetcellen worden alleen weggezogen uit die lichaamsdelen waar u de vetophoping storend vindt. Het resultaat van een liposuctie is blijvend.

Polikliniek de Blaak is trendsetter in Nederland op het gebied van liposuctie. Wereldwijd is liposuctie de meest uitgevoerde esthetische ingreep. Onze artsen hebben veel ervaring met deze nieuwe innovatieve methode. Veiligheid voor onze patiënten staat voorop.

Uit wetenschappelijke literatuur blijkt dat de risico’s van liposuctie zeer klein zijn. De vibrolipo is het enige apparaat op het gebied van vetafzuiging, dat voorzien is van een ingebouwd veiligheidssysteem. Dit zorgt ervoor dat het apparaat blokkeert wanneer het in aanraking komt met ander weefsel dan vetweefsel. Vibroliposuctie is hierdoor niet alleen veiliger, het resultaat is ook mooier en de hersteltijd is korter. Bovendien is de kans op blauwe plekken minimaal.

*De namen liposuctie, liposculptuur en vibroliposuctie worden gebruikt voor dezelfde behandeling. 

Laser liposuctie als alternatief

De laser liposuctie is soms een goed alternatief voor de “gewone” liposuctie. Dit is een kleine ingreep met een groots resultaat. De cosmetisch arts kan je adviseren in de keuze. Meer informatie: Laser Liposuctie

Vóór de ingreep

Wanneer u besluit een liposuctie te ondergaan moet u voor de ingreep met de arts bespreken welke medicijnen u gebruikt. U mag geen aspirine of salicylaten gebruiken. Zo nodig wordt eerst een bloedonderzoek gedaan en eventueel een hartfilmpje (E.C.G.) gemaakt, zodat de arts kan bepalen hoeveel verdovingsvloeistof er gebruikt gaat worden. Voor de ingreep adviseren wij u te douchen, een lichte maaltijd te nemen en makkelijke kleding aan te doen. Op de dag vóór de ingreep en de dag van de ingreep mag u geen alcohol gebruiken.

liposuctie of liposculptuur bij Polikliniek de Blaak

De ingreep

De ingreep duurt ongeveer twee uur, afhankelijk van het aantal te behandelen plaatsen. U wordt plaatselijk verdoofd. De verdovende vloeistof wordt via een dunne buis onderhuids ingebracht. Deze vloeistof gaat tussen de vetcellen zitten. Daarna worden de vetcellen door een canule weggezogen.

Na de ingreep

Na de behandeling krijgt u een strakke panty of korset aan. U moet de panty of het korset een week tot tien dagen laten zitten. Het is aan te raden om een paar handdoeken mee te nemen, omdat u de eerste uren na de ingreep nog wat vocht zult verliezen. Rijd niet zelf naar huis, maar laat u ophalen of neem een taxi. Wij adviseren u minimaal tot een week na de operatie niet te werken. Wel mag u na de ingreep gewoon lopen en eventueel wat licht werk doen in huis. Het komt nogal eens voor dat men zich wat duizelig voelt nadat de panty voor het eerst na de ingreep uitgaat. Vandaar dat men de panty het best uit kan doen op bed en daarna even blijft zitten. Na een maand komt u terug voor een controle bij de arts. Het resultaat is blijvend in die zin dat de weggenomen vetcellen niet meer terugkomen.

Wat zeggen onze klanten:

Mijn ervaring met een liposuctie bij Polikliniek de Blaak

Ik ben altijd slank geweest maar met de jaren kwam er toch steeds wat meer vet te zitten op en rondom mijn buik. Daar werd ik onzeker van en ik voelde mij niet meer vrouwelijk.
 Lees meer.

Esther na een liposuctie van de buikzone.
Foto’s hieronder van voor (links) en na (rechts) de liposuctie.

Prijslijst

De volledige prijslijst voor liposuctie en laser liposuctie is hier te vinden: Prijslijst liposuctie

Tenslotte

Op deze pagina geven wij u beknopte informatie over de ingreep vibroliposuctie. Garantie over resultaten kunt u hier niet aan ontlenen.

Wilt u meer weten over vibroliposuctie? Maak dan een afspraak met een van onze artsen. Zij beantwoorden graag al uw vragen.

Bekijk hier een filmpje van een liposuctie bij een lipoedeempatiënt:

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor een intake voor een liposuctie: Rotterdam, Tilburg en Rijswijk. De liposuctie ingreep zelf zal in Rotterdam plaatsvinden.

Foto’s voor en na liposuctie:

liposuctie voor na foto liposculptuur

Afspraak maken085 - 488 17 00
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.