Liposuctie

liposuctie

Stoort u zich aan vetophopingen op uw buik, armen of andere plekken op uw lichaam? En helpt lijnen en sporten niet voldoende om het plaatselijke vet weg te krijgen? Dan is een liposuctie behandeling geschikt om de contouren van uw lichaam weer in balans te brengen. Hierbij halen onze gespecialiseerde artsen overtollig vet weg met een canule. Het resultaat is blijvend. Liposuctie is een veilige behandeling die geschikt is voor zowel mannen als vrouwen. Bij Polikliniek de Blaak is het ook mogelijk om het verwijderde vet elders in het lichaam terug te plaatsen, dat noemen we lipofilling.

 • 30+ jaar ervaring
 • Korte wachtlijst
 • Veilige behandeling

Wilt u het gesprek aangaan met onze gespecialiseerde artsen en een afspraak maken voor een kennismakingsconsult of heeft u nog vragen over liposuctie? Neem dan contact op met onze kliniek via onderstaande buttons.

Direct naar:

Wat is liposuctie?

Liposuctie is een cosmetische behandeling waarbij vetophopingen worden weggezogen met een canule. Het wegzuigen van vet is mogelijk op diverse plaatsen van het lichaam, zoals:

 • Onderkin, kaaklijn, kin
 • Hals
 • Borsten (man)
 • Bovenarmen
 • Nek
 • Rug
 • Taille
 • Buik
 • Heupen
 • Dijen
 • Benen
 • Knieën
 • Kuiten
 • Enkels
 • Venusheuvel

Met uw behandelend arts bespreekt u waar u vet wilt laten verwijderen. Onze arts stelt vervolgens een passend behandelplan op.

Wanneer kom ik in aanmerking voor liposuctie?

Liposucties voeren we zowel bij vrouwen als mannen uit. Toch komt niet iedereen in aanmerking. We voeren een liposuctie alleen uit als u een BMI van onder de 30 heeft. Daarnaast kijken we naar de elasticiteit van de huid. Als u een erg losse huid heeft, is een buikwandcorrectie wellicht een betere optie. Onze artsen adviseren u hier graag over.

Voor-en-na-foto’s liposuctie

liposuctie voor na foto liposculptuur

Het resultaat

Na een liposuctie zal er een duidelijke contourverbetering zichtbaar zijn. Het figuur zal meer in balans zijn. De behandeling zal niet zorgen voor een enorme gewichtsafname. Het is dus geen gemakkelijke manier van afvallen. Het herstel na de operatie vergt tijd. Door zwellingen zal het resultaat niet direct na de ingreep zichtbaar zijn. Na vier weken zie je al de eerste verbeteringen omdat de zwellingen zijn afgenomen. Pas na een half jaar is het definitieve resultaat zichtbaar. Het lichaam maakt na de puberteit geen nieuwe vetcellen meer aan dus het resultaat is in die zin blijvend. Het is daarbij wel van belang dat je een gezond eetpatroon aanhoudt en geen extra kilo’s aankomt.

Ervaringen

Mijn ervaring met een liposuctie bij Polikliniek de Blaak:
Ik ben altijd slank geweest maar met de jaren kwam er toch steeds wat meer vet te zitten op en rondom mijn buik. Daar werd ik onzeker van en ik voelde mij niet meer vrouwelijk.
 Lees meer.

Esther na een liposuctie van de buikzone.
Foto’s hieronder van voor (links) en na (rechts) de liposuctie.

liposculptuur voor en na

liposculptuur voor en na foto

De voordelen van liposuctie

Een liposuctie kent een aantal voordelen:

 • De ingreep is veilig.
 • U herstelt snel.
 • U blijft wakker tijdens de ingreep, de behandeling voeren we uit onder lokale verdoving.
 • Vetcellen verwijderen we definitief, waardoor het vet niet meer terugkomt.

Het consult

Voordat u de behandeling ondergaat, vindt er eerst een consultgesprek plaats met uw behandelend arts. Hierin geeft de arts informatie over de behandeling en de mogelijkheden op basis van uw wensen. Daarnaast bespreekt u welke medicijnen u gebruikt. U mag voor een liposuctie bijvoorbeeld geen aspirine of salicylaten gebruiken.

Voor de behandeling

Om te bepalen hoeveel verdovingsvloeistof we gebruiken, voeren we indien nodig een bloedonderzoek uit en maken we eventueel een hartfilmpje (ECG). Voor de ingreep zelf adviseren we u om een lichte maaltijd te nemen, makkelijke kleding aan te trekken en niet te douchen. Daarnaast mag u vanaf de dag voor de ingreep geen alcohol gebruiken.

liposuctie of liposculptuur bij Polikliniek de Blaak

Liposuctie: de behandeling

De liposuctie voeren we uit onder lokale verdoving. De verdovingsvloeistof gaat tussen de vetcellen zitten, waardoor u niets van de ingreep voelt. De behandeling duurt ongeveer twee uur. We zuigen hierbij het vet weg met een canule.

De behandeling bij een lipoedeempatiënt:

Last van lipoedeem? Bekijk hoe de behandeling er bij een lipoedeempatiënt uitziet:

Kijk deze video zonder inlog op Youtube via: Flickr – lipoedeem

Herstel en nazorg liposuctie

Na de behandeling krijgt u een strakke panty of korset aan. U moet de panty of het korset een week tot tien dagen laten zitten. Het is aan te raden om een paar handdoeken mee te nemen, omdat u de eerste uren na de ingreep nog wat vocht zult verliezen. Rijd niet zelf naar huis, maar laat u ophalen of neem een taxi. Wij adviseren u ook om minimaal tot een week na de operatie niet te werken. Wel mag u na de ingreep gewoon lopen en eventueel wat licht werk doen in huis. Het komt nogal eens voor dat men zich wat duizelig voelt nadat de panty voor het eerst na de ingreep uitgaat. Vandaar dat men de panty het best uit kan doen op bed en daarna even blijft zitten. Ten slotte komt u na een maand terug voor een controle bij de arts.

Overnachting in zorghotel

Tijdens de intake zal de arts bepalen of een overnachting in het Zorghotel na de ingreep noodzakelijk is. Als de arts het nodig vindt dan gaat u na de ingreep voor een nacht naar het Zorghotel.  Hier kunt u in een veilige en comfortabele omgeving tot rust komen en herstellen van de ingreep.  Er is dag en nacht een verpleegkundige aanwezig voor de post operatieve zorg. In het hotel kunt u genieten van enkele maaltijden.  Meer informatie: Zorghotel

zorghotel kamer

Alternatieve behandeling: Laser liposuctie

De laser liposuctie is soms een goed alternatief voor de “gewone” liposuctie. Dit is een kleine ingreep met een groots resultaat. De cosmetisch arts kan je adviseren in de keuze. Meer informatie: Laser Liposuctie

Risico’s en complicaties

De kans op complicaties bij een liposuctie is erg klein. Ook de risico’s op een nabloeding of infectie zijn minimaal. Bij Polikliniek de Blaak maken we namelijk gebruik van de Vibrolipo. Dit is het enige liposuctieapparaat met een ingebouwd veiligheidssysteem. Wanneer het apparaat in aanraking komt met ander weefsel dan vet, blokkeert het. De kans op blauwe plekken is hierdoor ook minimaal en de hersteltijd is korter.

Wie zijn onze behandelende artsen?

Drs. Andreas Versteeg

Drs. Andreas Versteeg heeft in 2019 aan de Katholieke Universiteit van Leuven zijn geneeskunde diploma behaald. Zijn chirurgische expertise is breed; naast onderzoek bij cardio thoracale chirurgie heeft drs. Versteeg in o.a de Filipijnen en meerdere Nederlandse ziekenhuizen ervaring opgedaan. Bij Signé Clinics en Polikliniek de Blaak specialiseert hij zich in...

Lees meer

dr. M. Visser

Chirurg Lipoedeembehandeling Cosmetisch chirurg Visser, M.J.T. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering Verleden Michel Visser studeerde Geneeskunde in Leiden, waar hij in 1988 cum laude afstudeerde. Hierna verrichtte hij experimenteel vaatchirurgisch promotieonderzoek. In 1992 startte hij met de opleiding tot algemeen chirurg in het LUMC...

Lees meer

drs. R.S.M. Boonen

Fleboloog en cosmetische arts KNMG Flebologie (spataderbehandeling) Duplex (echo doppler) Lipoedeembehandeling Robert S.M. Boonen, MD, is Algemeen Directeur van Stichting Polikliniek de Blaak, opgericht in 1991. Verleden Drs R.S.M. Boonen studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Hij heeft als student diverse stages gelopen bij buitenlandse universiteiten, waaronder Yale University...

Lees meer

Wat kost liposuctie?

Consult € 55,-
Per zone € 2.700,-
Vanaf meerdere zones:
1e zone extra € 1.400,-
2e zone extra € 1.285,-
3e zone extra € 1.185,-
4e zone extra € 1.080,-
5e zone extra € 1.080,-
Toeslag bij overnachting in Zorghotel € 650,-
Toeslag laser liposuctie (huidverstrakking) na operatieve liposuctie € 810,-
Lipo-elastic drukkleding € 195,-
Liposuctie bij lipoedeem: Prijslijst lipoedeembehandelingen
Lipofilling: Prijslijst lipofilling
Bij een borstverkleining middels liposuctie voor vrouwen tot 30 jaar is vooraf een MRI nodig.
De extra kosten voor de patiënt voor dit onderzoek zijn € 325,-. 

 Alle tarieven zijn inclusief verschuldigde BTW.

Een BTW vrijstelling zal uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die op medische indicatie worden uitgevoerd. Bij het ontbreken van een medische indicatie is 21% BTW verschuldigd. De beoordeling hiervan ligt bij de behandelend arts.

Informatie over betaling in termijnen

liposuctie armen voor-en-na-foto

foto: voor en na liposuctie van de armen

Afspraak maken

Maak een afspraak of stel uw vraag door contact met ons op te nemen via de onderstaande buttons.


We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.