Buikwandcorrectie

buikwandcorrectie

Heeft u last van een verslapte huid door bijvoorbeeld zwangerschappen, veel afvallen of veroudering en stoort u zich hier aan? Dan kan een buikwandcorrectie wellicht uitkomst bieden. De behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Met een buikwandcorrectie verwijderen we overtollige huid, waardoor u een strakkere buik krijgt. Samen met onze behandelend arts bespreekt u uw wensen en de verschillende mogelijkheden met betrekking tot een buikwandcorrectie en eventueel aanvullende ingrepen, zoals een liposuctie.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Maak een afspraak voor een eerste consult of neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie.

Array
  • 30+ jaar ervaring
  • Korte wachtlijst
  • Direct een consult bij de juiste arts

Direct naar:

Wanneer kom ik in aanmerking voor een buikwandcorrectie?

U komt in aanmerking voor een buikwandcorrectie (ook wel: lipo-abdominoplastiek) als uw Body Mass Index (BMI) redelijk is en u boven de 18 jaar oud bent. Een buikwandcorrectie is een ingreep om van overtollige huid af te komen, maar geen oplossing voor overgewicht. Voor het beste resultaat raden we aan eerst tot uw streefgewicht te komen door te sporten en te letten op uw voeding. Mensen met overgewicht hebben namelijk meer kans op infecties en nabloedingen. Tijdens het eerste consult gaat de behandelend arts na of u in aanmerking komt voor een buikwandcorrectie.

Een buikwandcorrectie in combinatie met liposuctie

Voor een optimaal resultaat is een buikwandcorrectie in combinatie met een liposuctie een effectieve combinatie. Met deze combinatie verwijderen we niet alleen overtollige huid, maar ook overtollig vet.

Voor-en-na-foto’s buikwandcorrectie

Vele cliënten gingen u voor. Bekijk onderstaand de voor-en-na-foto’s van een buikwandcorrectie bij een client van Polikliniek de Blaak.

buikwandcorrectie voor en na fotos

Wat is het resultaat van een buikwandcorrectie?

Na de operatie is de buik platter en strakker. Ook eventuele littekens of striae onder het navelgebied zijn na de buikwandcorrectie mogelijk verdwenen. Het echte resultaat is pas na een jaar zichtbaar. Het litteken van de operatie zit vaak onder de bikinilijn, waardoor het niet te opvallend is.

Wat kost een buikwandcorrectie?

Intake € 55,-
Mini buikwandcorrectie, inclusief overnachting Zorghotel, drukpak en liposuctie buik en maag. € 5.400,-
Buikwandcorrectie met navelverplaatsing, inclusief overnachting Zorghotel, drukpak
en liposuctie buik en maag. Exclusief reven van spieren.
€ 7.450,-

Alle tarieven zijn inclusief verschuldigde BTW.

Een BTW vrijstelling zal uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die op medische indicatie worden uitgevoerd. Bij het ontbreken van een medische indicatie is 21% BTW verschuldigd. De beoordeling hiervan ligt bij de behandelend arts.

Informatie over betaling in termijnen

Het consult

Het eerste consult heeft u altijd met uw behandelend arts. De arts bespreekt de mogelijkheden met u en informeert u over de behandeling, de nazorg en de mogelijke risico’s en complicaties. De arts bekijkt uw buik en onderzoekt de hoeveelheid vetweefsel, de stevigheid van de buikspieren en de elasticiteit van de huid. Daarnaast bespreekt u uiteraard uw wensen en stelt de arts een persoonlijk behandelplan op.

Bent u een vrouw en heeft u nog een kinderwens of bent u van plan nog veel kilo’s af te vallen? Geef dit dan tijdens het consult aan. Maak via onderstaande buttons een afspraak met een van onze behandelend artsen.

Array

De verschillende behandelmogelijkheden

Bij Polikliniek de Blaak voeren we drie soorten buikwandcorrecties uit, namelijk een mini-buikwandcorrectie, standaard buikwandcorrectie en een lipo-abdominoplastiek. Tijdens het consult zal onze arts u hierin adviseren.

Mini-buikwandcorrectie

Bij een mini-buikwandcorrectie verwijderen we het huidoverschot onder de navel. De navel zelf verplaatsen we niet.

Standaard buikwandcorrectie

Bij een standaard buikwandcorrectie verwijderen we het huidoverschot en verplaatsen we de navel.

Lipo-abdominoplastiek

Bij Polikliniek de Blaak voeren we meestal een lipo-abdominoplastiek uit. Dit is een combinatie van een liposuctie en het verwijderen van overtollige huid. Hierbij zuigen we eerst overtollig vet weg, waarna we de overtollige huid verwijderen. Bij een klassieke buikwandcorrectie verwijdert men het vet vaak ook door het vet weg te snijden.

Deze ingreep vindt onder plaatselijke verdoving plaats door middel van tumescente anesthesie. Hierbij brengen we een grote hoeveelheid vocht aan onder de huid en in het onderliggende vetweefsel, waardoor u niets van de ingreep voelt.

Voor de behandeling

Voor de ingreep neemt de arts de procedure nogmaals met u door en tekent hij het operatiegebied op uw buik af. Vervolgens zal de buik worden verdoofd.

Buikwandcorrectie: de behandeling

De buikwandcorrectie zelf vindt altijd plaats in onze kliniek in Rotterdam. Eerst zal de arts met een vibro-liposuctie overtollig vet wegzuigen. Daarna verwijderen we de overtollige huid door middel van een snede boven het schaambeen (onder de bikinilijn). Wordt uw navel ook verplaatst? Dan maakt de arts een tweede snede rondom uw navel. Na de operatie dekt de arts het operatiegebied af met elastisch verband en krijgt u een op maat gemaakt korset om.

Bekijk onderstaand filmpje van een buikwandcorrectie bij Polikliniek de Blaak.

Kijk deze video zonder inlog op Youtube via: Flickr – buikwandcorrectie

Herstel en nazorg buikwandcorrectie

Direct na de ingreep wordt u op de uitslaapkamer verzorgd door gediplomeerde verpleegkundigen. Bij het consult heeft de arts u laten weten of het noodzakelijk is een nacht in ons Zorghotel te verblijven. U gaat dan op eigen gelegenheid en met uw eigen begeleider naar het Zorghotel voor een overnachting onder toezicht van een verpleegkundige. De volgende ochtend kunt u na een controle naar huis. Wel moet u ervoor zorgen dat iemand u thuisbrengt. Bij kleine ingrepen kunt u soms ook direct na de operatie naar huis gebracht worden. De hechtingen lossen na verloop van tijd vanzelf op.

U komt nog wel een keer terug voor een controle. Wij adviseren het korset zes weken na de ingreep te dragen, waarvan vier weken dag en nacht, en de laatste twee weken enkel overdag. Lichamelijke inspanning kunt u gedurende die periode het best achterwege laten. Wanneer u weer aan het werk kunt, hangt af van de aard van uw werkzaamheden. U kunt dit tijdens het consult met de arts bespreken. Wanneer u tijdens de herstelperiode last krijgt van abnormale pijn, zwelling of koorts moet u contact opnemen met de arts.

Risico’s en complicaties

Een buikwandcorrectie heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. Eventuele complicaties die kunnen optreden zijn een bloeduitstorting of wondgenezingsstoornissen wat overigens zelden voorkomt. Bij roken, overgewicht of suikerziekte is de kans op een gestoorde wondgenezing groter. Onder in de buikhuid ontstaat een gevoelloze plek die gaandeweg kleiner wordt doordat het gevoel langzaam terugkeert.

Wie zijn onze behandelende artsen?

dr. M. Visser

Chirurg Lipoedeembehandeling Cosmetisch chirurg Visser, M.J.T. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering Verleden Michel Visser studeerde Geneeskunde in Leiden, waar hij in 1988 cum laude afstudeerde. Hierna verrichtte hij experimenteel vaatchirurgisch promotieonderzoek. In 1992 startte hij met de opleiding tot algemeen chirurg in het LUMC...

Lees meer

Afspraak maken

Neem bij vragen telefonisch contact op met onze kliniek of vul ons contactformulier in. We informeren u graag over de buikwandcorrectie of onze andere behandelingen. Een afspraak maken voor het eerste consult kan via de onderstaande buttons.
Array

Array
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.