Buikwandcorrectie (lipo- abdominoplastiek)

buikwandcorrectie

Bij Polikliniek de Blaak is een succesvolle ingreep meer dan alleen deskundigheid en professionele begeleiding. Na jarenlange ervaring is vast komen te staan dat de voor- en nazorg van doorslaggevend belang is bij een succesvolle ingreep. Deze behandelingen gelden zowel voor de dagelijkse verzorging thuis als de intensievere nabehandelingen bij een van de toegewijde specialisten die onderdeel zijn van Polikliniek de Blaak.

Ervaring heeft ons geleerd dat om een optimaal resultaat bij een buikwandcorrectie te behalen in sommige gevallen, een combinatie van liposuctie van de buik / maag locatie met daarna een dieet, aan te raden is. Wij raden u dan ook aan om na de ingreep contact op te nemen met de diëtiste.

Een buikwandcorrectie is een geschikte en veel uitgevoerde ingreep als uw buikwand slap is geworden door gewichtsverlies of ten gevolge van één of meerdere zwangerschappen. Voor vrouwen met littekens onder het navelgebied, vooral striae, kan deze ingreep ook uitkomst bieden. De buikwandcorrectie moet niet worden gezien als een mogelijkheid om extra gewicht kwijt te raken. Mocht u als vrouw nog een kinderwens hebben of overwegen een behoorlijk aantal kilo’s af te vallen is het raadzaam om met uw arts te overleggen of een buikwandcorrectie voor u de juiste ingreep is.

Vóór de ingreep

Tijdens het consult overlegt u uitgebreid met de arts uw wensen ten aanzien van de correctie van uw buik. Hij zal uw buik controleren op de hoeveelheid vetweefsel dat u hebt, de stevigheid van de buikwandspieren en de elasticiteit van de huid. Hij vertelt u welke techniek zal worden toegepast en wat u van de ingreep kunt verwachten.

De ingreep

De buikwandcorrectie van Polikliniek de Blaak is een lipo abdominiplastiek en verschilt van een klassieke buikwandcorrectie doordat het overtollige vetweefsel door middel van liposcutie wordt weggezogen en dat het vetweefsel dus niet zal worden weggesneden. Meestal (maar niet altijd) kan deze operatie onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden door middel van tumescente anesthesie. Bij deze vorm van verdoven wordt er een grote hoeveelheid vocht onder de huid ingebracht en in het onderliggende vetweefsel. Eerst wordt door middel van vibro-liposuctie het overtollige vetweefsel weggezogen. Daarna wordt de overtollige huid weggehaald door middel van een snede boven het schaambeen (onder de bikini lijn). Voordat de ingreep begint, neemt de arts nogmaals de procedure met u door. Hij maakt een tekening op uw buik om het operatiegebied nauwkeurig te markeren. Vervolgens maakt hij een snede in uw onderbuik. Hoe groot deze is, hangt af van de hoeveelheid huid die hij moet verwijderen. Doorgaans is dit een horizontale snede net boven uw schaambeen en dus onder de bikinilijn. Moet hij ook losse huid boven de navel verwijderen, dan plaatst de arts een tweede snede rondom uw navel. Hij kan dan de huid boven uw navel naar beneden halen en de overtollige hoeveelheid huid verwijderen. Uw navel wordt opnieuw op de oorspronkelijke plaats gehecht. De arts dekt het operatiegebied al dan niet af met elastisch verband, waarna u een korset omkrijgt dat precies op uw maat is gemaakt. Buikwandcorrecties vinden plaats in Rotterdam.

Omdat de operatie onder plaatselijke verdoving uitgevoerd wordt is deze niet geschikt wanneer de rechte buikspier uitgerekt is. De operatie moet dan in een ziekenhuis plaatsvinden. Tijdens het intake gesprek op de polikliniek zal dit nader uitgelegd worden.

Na de ingreep

In de uitslaapkamer wordt u verzorgd door gediplomeerde verpleegkundigen. U zult dezelfde dag nog naar huis kunnen gaan. Wel is het raadzaam ervoor te zorgen dat iemand u thuisbrengt. Na twee weken mogen de hechtingen eruit en maakt u een afspraak voor een controle. Wij adviseren het korset zes weken na de ingreep te dragen, waarvan vier weken dag en nacht, en de laatste twee weken enkel overdag. Lichamelijke inspanning kunt u gedurende die periode het best achterwege laten. Wanneer u weer aan het werk kunt, hangt af van de aard van uw werkzaamheden. U kunt dit tijdens het consult met de arts bespreken. Wanneer u tijdens de herstelperiode last krijgt van abnormale pijn, zwelling of koorts moet u contact opnemen met de arts.

Mogelijke complicaties en risico’s

Een buikwandcorrectie heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. Eventuele complicaties die kunnen optreden zijn een bloeduitstorting of wondgenezingsstoornissen wat overigens zelden voorkomt. Bij roken, overgewicht of suikerziekte is de kans op een gestoorde wondgenezing groter. Onder in de buikhuid ontstaat een gevoelloze plek die gaandeweg kleiner wordt doordat het gevoel langzaam terugkeert.

Tenslotte

In het bovenstaande hebben wij geprobeerd u in te lichten over de ingreep. Een dergelijke beschrijving kan echter nooit volledig zijn en betreffende de resultaten kunt u daarom geen garantie ontlenen uit het bovenstaande.

Mocht u nog vragen hebben, maakt u dan telefonisch een afspraak voor een gesprek met een van onze artsen. Wij zijn gaarne bereid om al uw vragen te beantwoorden.

Cosmetische chirurgie is geen exacte wetenschap; wij kunnen het resultaat van uw operatie niet garanderen doch streven uiteraard naar een zo optimaal mogelijke behandeling.

Bekijk hier een filmpje overeen buikwandcorrectie bij Polikliniek de Blaak:

 

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor een intake voor een buikwandcorrectie: Den Haag / Rijswijk, Rotterdam en Tilburg. De ingreep van de buikwandcorrectie zelf zal in Rotterdam plaatsvinden.

Prijslijst Buikwandcorrectie

Intake € 50,-
Buikwandcorrectie (incl. liposuctie buik/maag) € 5.747,-
Mini buikwandcorrectie € 3.750,-

Alle tarieven zijn inclusief verschuldigde BTW.

Een BTW vrijstelling zal uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die op medische indicatie worden uitgevoerd. Bij het ontbreken van een medische indicatie is 21% BTW verschuldigd. De beoordeling hiervan ligt bij de behandelend arts.

Afspraak maken085 - 488 17 00
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.