Dermapen

 • Meer dan 30 jaar jaar ervaring
 • Geen wachtlijsten
 • Behandeling door gespecialiseerd huidtherapeut

De dermapen is een nieuw apparaat dat gebruikt wordt voor microneedling en huidvernieuwing. In vergelijking met bestaande microneedling therapie is de dermapen effectiever en veiliger.

Toepassingen met de dermapen

De dermapen heeft kleine vibrerende naaldjes die de huid een heel klein beetje beschadigen, zodat er een natuurlijk genezingsproces in gang wordt gezet. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel). De dermapen is onder andere geschikt voor de volgende indicaties:

 • (Acne)littekens
 • Huidverjonging/huidverbetering
 • Rimpels
 • Pigmentvlekken
 • Grove poriën

Voor mensen met een donkere huid is een gezichtsbehandeling met de dermapen minder geschikt. U kunt beter kiezen voor een behandeling met chemische peeling of microdermabrasie.

Voordelen van dermapen

De dermapen behandeling is bijzonder effectief en biedt daarnaast nog de volgende voordelen:

 • Korte hersteltijd.
 • Ook in te zetten op lastigere plekken zoals rondom de lippen en ogen.
 • Een dermapen behandeling is zeer nauwkeurig.
 • Deze gezichtsbehandeling is in verhouding met vergelijkbare methoden meer comfortabel.

De behandeling

De dermapen bevat kleine naaldjes die de huid beschadigen en daarmee prikkelen om een aantal natuurlijke genezingsprocessen in gang te zetten. De aanmaak van nieuw bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder de bovenste huidlaag afspeelt. Er zal pas na enkele weken verbetering zichtbaar zijn.

Vooraf zal er een hyaluronzuur serum worden aangebracht op de te behandelen huid. Daarna zal de huidtherapeut van Polikliniek de Blaak de dermapen in roterende bewegingen over uw huid bewegen. Dit doet geen pijn, maar geeft wel een prikkelend gevoel. Afhankelijk van de indicatie en huidconditie zal de huidtherapeut bepalen hoe diep de naaldjes in de huid geplaatst worden. Bij een diepe plaatsing kan de huid iets bloeden. Dat geneest echter meteen weer. De huid zal na deze gezichtsbehandeling nog 1 à 2 uur rood zijn en gloeiend aanvoelen. Dat zal geleidelijk minder worden maar er zal nog enkele dagen een rode gloed zichtbaar zijn. Daarnaast zal de huid iets schilferen. De huidtherapeut kan u indien gewenst een crème adviseren.

Resultaat

Na een aantal behandelingen met de dermapen zal de huid steviger en gladder zijn wat resulteert in een egale en stralende huidteint. Huidoneffenheden zoals rimpels en acne zullen geleidelijk vervagen. Doordat de huid zichzelf vernieuwt zullen ook verstoringen in het pigment verminderen (pigmentvlekjes, ouderdomsvlekjes en zonschade).

Prijslijst Dermapen

Bij Polikliniek de Blaak krijgt u een eerste consult voor een behandeling met de dermapen gratis. De prijzen per te behandelen gebied vindt u in onderstaande tabel

Eerste consult huidtherapie gratis
Wangen €  115,-
Voorhoofd €  115,-
Gelaat €  230,-
Gelaat en hals €  300,-
Borst/decolleté €  230,-

Alle tarieven zijn per behandeling en inclusief verschuldigde BTW.

Afspraak afzeggen Als u een afspraak niet tijdig heeft afgezegd, zijn wij genoodzaakt een bedrag in rekening te brengen. Deze kosten variëren van €75,- tot 50% van het bedrag van de behandeling. Deze kosten kunnen niet worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Meer informatie over het afzeggen van een afspraak vindt u HIER.

Vergoeding van de behandeling

Sommige zorgverzekeringen hebben een (deel)vergoeding in de aanvullende verzekering voor acnetherapie of behandeling van littekens. De huidtherapeut kan u uitleggen hoe u dit kunt opvragen bij uw zorgverzekering.

U kunt bij Polikliniek de Blaak terecht voor huidtherapie in Rijswijk. Voor een afspraak bij de huidtherapeut in Rotterdam of Tilburg kunt u terecht bij onze dochteronderneming, Signé Clinics.  Bel voor een gratis consult 085-4881700.

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.