Laserontharen

  • Duurzaam ontharen vanaf € 60,-
  • Geschikt voor mannen én vrouwen
  • In 6 tot 8 behandelingen haarvrij
  • 70 tot 80% haarreductie

‘Geen ongewenste haargroei meer met duurzaam ontharen’

De laatste jaren is laser ontharen met lichtgolven de meest gebruikte methode om haar definitief te verwijderen. De behandeling biedt een goed alternatief voor het harsen en scheren van bepaalde haarzones op het lichaam, wat voor de meeste vrouwen als muziek in de oren klinkt. De haarzakjes nemen de lichtgolven op, waardoor de haartjes kapot worden gemaakt. Hierdoor komen de haren niet meer terug. De behandeling vergt wel wat geduld: tussen twee behandelingen door heeft uw huid minstens zes weken rust nodig. Na ongeveer zes tot acht behandelingen is het gewenste resultaat meestal bereikt.

Array

Verschillende lasers: de Nd-YAG-laser en de LightSheer Diodelaser

Binnen polikliniek de Blaak wordt er gebruik gemaakt van 2 soorten ontharingslasers. Beide lasers zijn uitermate geschikt voor het verwijderen van ongewenste haargroei en hebben ieder een eigen specialiteit: de Nd-YAG-laser en de LightSheer Diodelaser.

De Nd-YAG-laser

De Nd-YAG-laser (1064 nanometer) met een gekoelde laserkop van 10 mm, kan diep in de huid indringen en laat de huid en het omliggend weefsel rondom het haar met rust. Mede hierdoor is de laser zeer geschikt voor het behandelen van de donkere huid.

De huidtherapeuten behandelen de volgende gebieden niet met de Nd-YAG-laser: rug, borst, buik, armen en benen.

ontharen van de donkere huid
laser ontharen

LightSheer Diodelaser

De LightSheer Diodelaser (800 nanometer) heeft twee soorten handstukken tot haar beschikking:
– gekoeld handstuk van 9×9 mm (voor kleine gebieden zoals het gelaat)
– handstuk van 22×35 mm (voor gebieden als oksels, armen en rug)
Het grote handstuk maakt gebruik van een speciale vacuümtechniek. De huid wordt een klein stukje in de behandelkop gezogen zodat de haren goed geraakt kunnen worden. Door deze geavanceerde technologie kan er in tegenstelling tot de andere behandelkoppen sneller, minder pijnlijk en comfortabeler gewerkt worden.

Voor-en-na-foto’s

Om u een beeld te geven bij het laser ontharen hebben wij een aantal voor-en-na-foto’s:

Voor het laser ontharen

Na het laser ontharen

foto na epileren en ontharen

Hoe werkt laser ontharen?

Laser ontharen is met de geavanceerde lasers vrijwel pijnloos. Voordat we de behandelmethode uitleggen, is het belangrijk om te weten dat ieder haartje een groot deel pigment – ook wel melanine genoemd – bevat. Dit speelt een belangrijke rol in het laser ontharen. De behandelkop van de laser geeft namelijk een energiestraal af die wordt geabsorbeerd door de melanine in het haartje. Dit gevoel kun je het beste vergelijken met een elastiekje dat tegen de huid aanschiet.

De opname van de energiestraal gaat gepaard met een warmteontwikkeling die ook het haarzakje bereikt. Het haarzakje bereikt uiteindelijk een temperatuur van ongeveer 70 graden, waardoor het afsterft. Hierdoor kan het zakje geen nieuwe haar meer produceren, mits de behandeling plaatsvindt in de juiste haargroeifase. Uit onderzoek is gebleken dat de ontharingsmethode zorgt voor ongeveer 70 tot 80% haarreductie.

Het behandeltraject

Het aantal behandelingen dat nodig is, hangt af van het te behandelen gebied, het type beharing, de dichtheid, het pigment en de diameter. Wanneer de haar in de groeifase zit en met de wortel vastzit in de huid kan deze goed worden behandeld. Omdat niet alle haren zich gelijktijdig in de groeifase bevinden, zijn er altijd meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld wordt er zes- tot achtmaal behandeld, voordat een goed resultaat is bereikt. Bij dunne haren kunnen er meer behandelingen nodig zijn. Voor een optimaal resultaat behandelen wij om de zes weken. De behandeling start al vanaf € 45,-.

Na de behandeling kunt u een haarreductie verwachten van 70 tot 80%, maar omdat ieder lichaam anders is en verschillend reageert kunnen wij hier geen garantie op geven. Bovendien moet u er bij definitieve ontharing altijd rekening mee houden dat het lichaam zelf in staat is om ‘slapende’ haarzakjes aan te wakkeren door bijvoorbeeld de overgang, bepaalde medicijnen of door het ouder worden. Om een goed resultaat te behouden, raden wij u aan om de behandeling na de volledige sessie eenmaal per jaar te herhalen.

Duur van de sessie

Het behandelen van een bovenlip neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Een bikinilijn laseren duurt ongeveer 30 minuten en het ontharen van de rug en benen duurt ongeveer 40 minuten.

Voorzorgsmaatregelen

Tijdens het vrijblijvende consult moeten de haren goed zichtbaar zijn. De haren mogen tot vier weken voor aanvang van de eerste behandeling en tijdens de gehele behandelperiode niet geëpileerd, geharst of uitgetrokken worden. Dit verstoort de haargroeicyclus en vermindert het resultaat.

Risico’s en complicaties

In zeldzame gevallen kunnen er wondjes en blaartjes ontstaan. Ook kan de huid gaan jeuken en kan er een langdurige roodheid ontstaan door temperatuurverhoging van de huid. Als u de instructies voor de behandeling niet naleeft, kunt u de kans op complicaties vergroten. Complicaties zoals littekens komen zeer zelden voor. In sommige gevallen kunnen na de behandeling blaren, lichte en/of donkere pigmentatieplekken ontstaan op de huid. Dit kan verergeren door de huid bloot te stellen aan de zon. De pigmentproblemen zijn veelal tijdelijk, maar het bijkleuren kan maanden duren. Bij de aanwezigheid van een koortslip zal er geen behandeling plaatsvinden.

Veilig en duurzaam ontharen voor ieder haartype en elke huidskleur?

Over het algemeen geldt dat verwijdering van gepigmenteerd en normaal tot dik haar het meeste effect geeft. Dit komt doordat de absorptie van de laserstraal in de melanine hoger is en de kans op vernietiging van het haarzakje hierdoor groter is. Hele dunne, blonde, rode of grijze haren zijn niet te behandelen vanwege het ontbreken van pigment in dit haar. Voor dit soort haren is elektrische epilatie in kleine gebieden wel een optie.

Huidskleur

Alle huidskleuren en huidtypes kunnen behandeld worden. Bij de donkere huidtypes wordt er aangepast gewerkt, omdat er meer pigment in de huid aanwezig is. Hoe lichter de huid en hoe donkerder en dikker de haar, hoe sneller u resultaat mag verwachten.

Cynthia Broekhuijs
‘In de zomermaanden moest ik wel twee keer per week mijn benen scheren om er maar voor te zorgen dat de donkere haren niet doorkwamen. Dankzij het laser ontharen is dit verleden tijd. Na 7 behandelingen zijn mijn benen nog steeds zijdezacht en hoef ik niet meer te scheren. Wat een uitkomst!’

Kosten laser ontharen

Intake

 Gratis

GELAAT

Bovenlip €   75,-
Kin €   85,-
Wangen €   100,-
Hals €   125,-
Bovenlip + kin € 140,-
Bovenlip + kin + wangen € 180,-
Bovenlip + kin + hals € 180,-
Kaaklijn € 155,-
Mondhoeken €   65,-
Bakkebaarden €   90,-
Wenkbrauwen tussenstuk €   55,-
Jukbeenderen €  195,-
Baardstreek € 230,-
LICHAAM
Borst € 205,-
Buik € 170,-
Buikstreepje €   95,-
Borst + buik € 320,-
Bikinilijn klein (buiten broekje) € 125,-
Bikinilijn groot (buiten broekje) € 155,-
Schaamstreek klein (uitsluitend bij vrouwen) € 180,-
Schaamstreek groot (uitsluitend bij vrouwen) € 220,-
Billen € 170,-
Sinus pilonidalis € 130,-
Oksels €  125,-
Tepelhof €  100,-
Decolleté €  140,-
Bovenarmen € 170,-
Onderarmen € 170,-
Armen € 290,-
Handen € 75,-
Handen + vingers € 100,-
Benen € 380,-
Bovenbenen € 250,-
Bovenbenen achterkant € 130,-
Bovenbenen voorkant € 130,-
Onderbenen € 250,-
Onderbenen + knieën € 260,-
Voeten €   75,-
Voeten + tenen €  100,-
Rug € 205,-
Onderrug € 130,-
Schouders € 170,-
Rug en schouders  € 320,-
Nek € 120,-
 

Alle tarieven zijn per behandeling en inclusief verschuldigde BTW.

Afspraak afzeggen Als u een afspraak niet tijdig heeft afgezegd, ontvangt u een factuur van 35 euro voor één afspraak. Deze kosten kunnen niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Meer informatie over het afzeggen van een afspraak vindt u HIER.

Vergoeding door de verzekeraar

Duurzame ontharing bij vrouwen in het gelaat wordt door de meeste zorgverzekeraars deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar. De kosten dient u eerst per pin te betalen. Bij recht op vergoeding kunt u de rekening indienen bij uw verzekering.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor duurzaam ontharen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via 085 488 1700. Wanneer u liever teruggebeld wilt worden om een afspraak te maken, kunt u via onderstaand formulier uw gegevens achterlaten.

Array
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

Openingstijden

Polikliniek de Blaak Rotterdam

Maandag 08.00 – 21.00 uur
Dinsdag 08.00 – 16.30 uur
Woensdag 08.00 – 21.00 uur
Donderdag 08.00 – 16.30 uur
Vrijdag 08.00 – 16.30 uur
Zaterdag 09.00 – 16:30 uur
Zondag gesloten

Polikliniek de Blaak Rijswijk

Maandag 08.00 – 16.30 uur
Dinsdag 08.00 – 16.30 uur
Woensdag 08.00 – 16.30 uur
Donderdag 08.00 – 16.30 uur
Vrijdag 08.00 – 16.30 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Polikliniek de Blaak Tilburg

Maandag 08.00 –16.30 uur
Dinsdag 08.00 –16.30 uur
Woensdag 08.00 – 16.30 uur
Donderdag 08.00 – 16.30 uur
Vrijdag 08.00 –16.30 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten