Herstel ooglidcorrectie

Na uw ooglidcorrectie begint de herstelperiode, die zeer belangrijk is voor een optimaal resultaat. Gedurende deze herstelperiode is het belangrijk dat u zich houdt aan een aantal adviezen, zoals niet roken, bukken en make-up dragen. We vertellen u graag meer over deze adviezen, die gelden voor zowel de onderooglidcorrectie als de bovenooglidcorrectie en een combinatie van beiden.

Onderooglidcorrectie, correctie onderooglid

Herstel na een ooglidcorrectie: onze adviezen

Direct na uw ooglidcorrectie komt u rustig bij in onze herstelkamer, waar ons medisch team u in de gaten houdt. Wanneer zij zeker weten dat u er klaar voor bent, mag u met uw begeleider naar huis. Vanaf dat moment begint het herstel van uw ooglidcorrectie, dat een grote rol speelt in het uiteindelijke resultaat. Volg de onderstaande adviezen op voor een optimaal herstel van uw ooglidcorrectie:

De eerste 24 uur

  • Koelen: het is belangrijk dat u ieder uur 10 minuten koelt met ijskompressen om de zwelling te beperken.
  • Hoofd hoger tijdens het slapen: zorg dat uw hoofd iets hoger ligt tijdens het slapen, bijvoorbeeld door een extra kussen, zodat de kans op zwelling afneemt.
  • Autorijden: autorijden is de eerste 24 uur niet mogelijk, vanwege beperkt zicht.

De eerste 48 uur

  • Geen alcohol: nuttig in de eerste 48 uur na uw ooglidcorrectie geen alcoholische dranken.

De eerste week

  • Geen vocht bij de pleisters en het litteken: ter voorkoming van infecties en bevordering van de genezing is het belangrijk dat de pleisters en de littekens niet nat worden. Gebruik daarom tijdens het douchen een douchekapje.

De eerste 2 weken

  • Roken: roken raden we de eerste 2 weken sterk af.
  • Vermijd zware lichamelijke inspanningen: voer geen zware lichamelijke inspanningen uit, zoals sporten of tillen. Dit zorgt voor druk op de wondjes die het herstel van de ooglidcorrectie negatief beïnvloeden.
  • Geen make-up: gebruik de eerste 2 weken geen make-up op of rondom uw ogen.
  • Geen vliegreizen: ga niet per vliegtuig reizen in de eerste 2 weken na de ooglidcorrectie.

De eerste 4 weken

  • Vermijd zonlicht: stel uw littekens de eerste 4 weken na uw ingreep niet bloot aan zonlicht, ook niet onder de zonnebank. Draag daarom buiten een zonnebril.

Vragen over het herstel van uw ooglidcorrectie? Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag over het herstel van uw ooglidcorrectie? Neem dan gerust contact met ons op via 085 488 1700. We beantwoorden graag al uw vragen. U vindt de openingstijden van onze kliniek op de contactpagina.

In het geval van een calamiteit zijn we 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer dat u vooraf van ons krijgt in de map met patiëntinformatie. Indien u dit nummer niet kunt vinden, luistert u ons antwoordapparaat af voor verdere instructies.

Pijnstelling en pijnklachten tijdens de herstelperiode

Voor pijnstilling na uw ooglidcorrectie slikt u iedere 8 uur 2 tabletten paracetamol van 500 mg. Neem contact op met onze polikliniek als u ondanks de paracetamol nog steeds forse pijnklachten ervaart (op de pijnschaal van 1 t/m 10 een 4 of hoger).

Controle en nazorg

Binnen 5 tot 7 dagen na uw ooglidcorrectie komt u terug naar onze kliniek voor een nacontrole. Als de wondjes goed zijn genezen, verwijderen we direct de hechtingen uit uw oogleden. Indien er zich hierna nog problemen voordoen, neemt u contact op met onze kliniek.

Littekens

Na de ooglidcorrectie zijn littekens aanwezig, die in de loop van tijd vervagen. Bij de onderooglidcorrectie duurt dit zo’n 1,5 tot 3 maanden, terwijl de littekens bij een bovenooglidcorrectie binnen drie tot vier weken al beginnen te vervagen. Voor de beste genezing is het belangrijk dat u niet aan de wondjes pulkt of krabt.

Het resultaat

Wanneer de littekens vrijwel onzichtbaar zijn, ziet u het uiteindelijke resultaat van uw ooglidcorrectie. Hier een aantal voor en na foto’s van cliënten die u voorgingen bij onze kliniek!

voor en na foto ooglidcorrectie man

voor en na foto ooglidcorrectie

boven ooglidcorrectie voor en na foto

ooglidcorrectie fotos resultaat

Ervaringsverhalen ooglidcorrectie

Op onze testimonial pagina vindt u verschillende ervaringsverhalen van cliënten die een ooglidcorrectie hebben gehad bij onze polikliniek.

Lees onze testimonials

Maak een afspraak voor uw ooglidcorrectie bij Polikliniek de Blaak!

Bent u benieuwd wat onze artsen voor u kunnen betekenen met een ooglidcorrectie? Neem dan contact met ons op via 085 488 1700 en maak direct een afspraak of vul het onderstaand contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

Openingstijden

Polikliniek de Blaak Rotterdam

Maandag 08.00 –16.30 uur
Dinsdag 08.00 – 16.30 uur
Woensdag 08.00 – 16.30 uur
Donderdag 08.00 – 16.30 uur
Vrijdag 08.00 – 16.30 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Polikliniek de Blaak Rijswijk

Maandag 08.00 – 16.30 uur
Dinsdag 08.00 – 16.30 uur
Woensdag 08.00 – 16.30 uur
Donderdag 08.00 – 16.30 uur
Vrijdag 08.00 – 16.30 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Polikliniek de Blaak Tilburg

Maandag 08.00 – 16.30 uur
Dinsdag 08.00 – 16.30 uur
Woensdag 08.00 – 16.30 uur
Donderdag 08.00 – 16.30 uur
Vrijdag 08.00 – 16.30 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het herstel van een ooglidcorrectie?

De duur van de herstelperiode verschilt per persoon. Na een bovenooglidcorrectie trekken de zwelling en verkleuringen na 1 tot 2 weken weg. Bij een onderooglidcorrectie duurt dit 2 tot 3 weken. Het uiteindelijke resultaat ziet u na 6 maanden.

Hoeveel hechtingen krijg ik na een ooglidcorrectie?

Het aantal hechtingen dat u krijgt na de ooglidcorrectie is afhankelijk van de hoeveelheid huid die we meenemen bij de correctie.

Hoelang blijven de blauwe plekken zichtbaar na een ooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie duurt dit vaak 1 tot 2 weken. Bij een onderooglidcorrectie 2 á 3 weken.

Is een ooglidcorrectie permanent?

Hoewel een ooglidcorrectie een fijne oplossing biedt voor hangende oogleden en wallen, houd het uw natuurlijke ouderdomsproces niet tegen. Dit kan betekenen dat u in de toekomst opnieuw de behandeling nodig heeft.

Moet ik mijn ogen druppelen na een ooglidcorrectie?

Dit verschilt per persoon. Als u last heeft van droge ogen of andere klachten kan onze behandelend arts dit in samenspraak met u voorschrijven.

Hoelang moet ik koelen na een ooglidcorrectie?

De eerste 24 uur moet u het behandelde gebied ieder uur minimaal 10 minuten koelen.

Mag ik werken na een ooglidcorrectie?

De eerste 2 weken na de behandeling mag u niet bukken, tillen, druk zetten of andere zware lichamelijke handelingen verrichten. Na deze periode mag u weer lichte werkzaamheden uitvoeren. In samenspraak met uw behandelend arts bepaalt u wanneer u weer zware lichamelijke activiteiten mag ondernemen.