Bovenooglidcorrectie

Hangende of verslapte oogleden veroorzaken vervelende klachten, zoals hoofdpijn, branderige ogen en een vermoeide uitstraling. Een bovenooglidcorrectie is dan een fijne oplossing, waarbij we het teveel aan huid en eventueel ander weefsel wegnemen. Hierdoor verdwijnen de vervelende klachten, heeft u weer onverhinderd zicht en krijgt u een frisse oogopslag.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze ingreep? Vraag dan via de button een intakegesprek aan met een van onze gespecialiseerd artsen. Onze artsen informeren u graag verder over de bovenooglidcorrectie en bespreken samen met u de mogelijkheden.

ooglidcorrectie
  • Geen wachtlijst
  • 30+ jaar ervaring
  • Direct een consult bij de juiste arts: geen interne doorverwijzingen

Zoekt u meer informatie over een ooglidcorrectie of onze praktijk? Neem via onderstaande buttons contact met ons op.

Symptomen en klachten

Door de jaren heen zakken de oogleden steeds iets verder naar beneden. Het is daardoor moeilijker om de ogen goed te openen en om dat te corrigeren worden de wenkbrauwen verder opgetrokken om goed zicht te krijgen. Door het voortdurend optrekken van de wenkbrauwen ontstaan andere klachten zoals vermoeide ogen of zelfs hoofdpijn. De klachten kunnen echter bij iedereen verschillen. Andere veelvoorkomende klachten zijn:

  • Vermoeide en branderige ogen.
  • Drukkend gevoel boven de ogen.
  • Hoofdpijn.
  • Verminderd zichtveld.
  • Vermoeide of norse uitstraling van het gezicht.
  • Ouder lijken dan u bent.

De bovenooglidcorrectie in stappen

Een bovenooglidcorrectie verloopt volgens een standaard proces. Om u hier een duidelijker beeld van te geven, leggen we dit proces graag stap voor stap uit. Zo weet u van tevoren precies wat er gaat gebeuren. De bovenooglidcorrectie ziet er van a tot z als volgt uit:

Consult

Bij het consult onderzoekt onze arts uw oogleden en bespreekt hij samen met u de klachten die u ervaart. Tijdens dit gesprek ontvangt u alle benodigde informatie over de bovenooglidcorrectie en heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen. De arts die het consult doet, is altijd degene die de operatie uitvoert. Het kan voorkomen dat onze arts besluit dat een ooglidcorrectie geen geschikte behandeling is. In dit geval onderbouwt hij duidelijk waarom hij deze keuze heeft gemaakt.

Wilt u een consult krijgen van onze gespecialiseerde artsen? Maak dan via de button een afspraak of neem contact met ons op.

Voorbereiding

Voor de bovenooglidcorrectie krijgt u een plaatselijke verdoving. Tijdens het consult ontvangt u van ons een informatiemap met alle instructies om u voor te bereiden op de ingreep. Hierin staat wanneer u moet stoppen met roken en/of het drinken van alcohol en wat u moet doen als u medicatie zoals bloedverdunners gebruikt. Omdat u na de ingreep niet zelf mag autorijden, raden we aan vooraf vervoer terug naar huis te regelen.

De bovenooglidcorrectie

Tijdens de bovenooglidcorrectie haalt de arts overtollige huid, spierweefsel en soms vet weg via een snede in de plooi van uw bovenooglid. Hij snijdt een reepje huid weg en hecht het na de ingreep weer netjes dicht hecht. De arts zorgt dat het achtergebleven litteken in de plooi van het ooglid valt, waardoor het niet opvalt als het genezen is. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten. Direct na de ingreep houden we u nog even ter observatie en daarna mag u weer naar huis.

Na de bovenooglidcorrectie

Als u na de bovenooglidcorrectie thuis bent, is het belangrijk dat u de wondjes goed koelt met ijskompressen. We raden sterk aan een paar dagen na de ingreep vrij te nemen, zodat het goed herstelt. Het is daarnaast verstandig om de eerste dagen na de operatie een zonnebril te dragen als u naar buiten gaat. Na een week mogen de hechtingen eruit en zien uw oogleden er weer rustig uit. Het uiteindelijke resultaat is na enkele maanden optimaal zichtbaar als alle zwellingen en roodheid is verdwenen.

Risico’s

Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Hoewel een bovenooglidcorrectie geen zware operatie is, zijn er toch risico’s op (tijdelijke) complicaties. Het kan zijn dat het sluiten van uw ogen de eerste weken na de ingreep moeizaam gaat en/of dat u last heeft van traanogen. Dit gaat bijna altijd vanzelf over. Mocht de wond blijven nabloeden, is het verstandig contact op te nemen met de behandelend arts.

Resultaat

Omdat ieder mens anders is, verschilt het resultaat ook per persoon. Vaak is er na een bovenooglidcorrectie al binnen enkele dagen verbetering merkbaar. De totale genezing duurt echter enkele maanden, waarna het uiteindelijke resultaat zichtbaar wordt.­

Bovenooglidcorrectie voor en na

De bovenooglidcorrectie biedt een fijne oplossing tegen de vervelende klachten van hangende oogleden. We delen graag een voor en na foto van een bovenooglidcorrectie om u te laten zien wat een enorm verschil het maakt.

Kosten bovenooglidcorrectie

Tijdens het consult met de arts stelt hij een behandelplan op voor uw bovenooglidcorrectie. Hierop volgend ontvangt u een kostenindicatie. In het overzicht vindt u de standaard kosten voor een bovenooglidcorrectie.

Soorten ooglidcorrectie Tarieven
Consult ooglidcorrectie € 50,-
Bovenooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie € 649,-
Bovenooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie en aanpassen spier € 695,-
Bovenooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie, spier en vetpockets aanpassen € 749,-

Vergoeding vanuit de verzekering

Zorgverzekeraars vergoeden bovenooglidcorrecties meestal niet, omdat het in veel gevallen valt onder een cosmetische ingreep. U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen in welke gevallen zij een ooglidcorrectie wel (gedeeltelijk) vergoeden en aan welke voorwaarden u moet voldoen om daarvoor in aanmerking te komen. Bij Polikliniek de Blaak voeren we alleen de cosmetische ooglidcorrecties uit.

Onze behandelend artsen

Een van onze gespecialiseerd artsen voert het consult en de bovenooglidcorrectie uit. Tijdens het consult luisteren ze naar uw verhaal, onderzoeken ze uw oogleden en bespreken ze de mogelijkheden met u. Ook benoemen ze de mogelijke risico’s en complicaties die zich kunnen voordoen bij deze ingreep. We stellen u graag alvast voor aan onze artsen!

Drs. R. Boonen

Sinds het begin van de jaren ’90 heeft drs. Boonen zich gespecialiseerd in cosmetische behandelingen, zoals ooglidcorrecties, liposuctie, facelifts en injectables. De afgelopen 30 jaar heeft Robert Boonen duizenden ooglidcorrecties uitgevoerd, waarbij hij inmiddels zijn kennis doorgeeft aan de jongere generatie cosmetisch artsen. Daarnaast is dokter Boonen voorzitter geweest van de NVCG werkgroep “richtlijn ooglidcorrecties voor cosmetisch artsen KNMG” in Nederland, geeft hij bovenooglidcorrectie cursussen en is hij gecertificeerd opleider cosmetische geneeskunde. De ervaring die hij heeft opgedaan, neemt hij mee naar elke volgende ingreep. Daarom voert hij altijd persoonlijk de intakegesprekken en nacontroles uit, zowel voor bovenooglidcorrecties als onderooglidcorrecties.

Lees meer

Dr. M. Visser

Dr. Michel Visser studeerde Geneeskunde in Leiden, waar hij in 1988 cum laude afstudeerde. In de jaren daarna heeft hij als vaatchirurg en als algemeen chirurg vele, vooral medische ingrepen uitgevoerd voor ziekenhuizen in Leiden en Amsterdam. Omdat ook de cosmetische chirurgie hem fascineerde heeft hij zich ook bekwaamd in ingrepen zoals ooglidcorrecties en liposuctie. Bij Polikliniek de Blaak is dr. Visser inmiddels een veel gevraagde arts voor ooglidcorrecties. Uit alle positieve reacties van tevreden patiënten valt duidelijk op te maken dat vooral zijn heldere communicatie en het natuurlijk ogende resultaat worden gewaardeerd. Bij dr. Visser kunt u terecht voor zowel een onder- als bovenooglidcorrectie of een combinatie daarvan.

Lees meer

Drs. Andreas Versteeg

Drs. Andreas Versteeg heeft zijn geneeskunde diploma behaald aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Cosmetische geneeskunde spreekt hem aan omwille van oog voor detail, precies werken en een artistieke blik. Het vereist een hoog niveau van precisie en aandacht voor detail, zeker bij gezichtsbehandelingen zoals injectables of ooglidcorrecties. Bovendien schenkt het veel voldoening om iemand te kunnen helpen zijn of haar zelfvertrouwen te vergroten na een succesvolle ingreep. Een ooglidcorrectie is bij uitstek een ingreep die mensen helpt om zich beter te voelen omdat het zowel medische klachten vermindert als cosmetische verbeteringen brengt.

Lees meer

Afspraak maken

Voor meer informatie omtrent een ooglidcorrectie of om een afspraak te maken zijn wij telefonisch bereikbaar op 085 488 1700. Indien u liever teruggebeld wilt worden om een afspraak te maken, kunt u via onderstaand formulier uw gegevens achterlaten.

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

Openingstijden

Polikliniek de Blaak Rotterdam

Maandag 08.00 –16.30 uur
Dinsdag 08.00 – 16.30 uur
Woensdag 08.00 – 16.30 uur
Donderdag 08.00 – 16.30 uur
Vrijdag 08.00 – 16.30 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Polikliniek de Blaak Rijswijk

Maandag 08.00 – 16.30 uur
Dinsdag 08.00 – 16.30 uur
Woensdag 08.00 – 16.30 uur
Donderdag 08.00 – 16.30 uur
Vrijdag 08.00 – 16.30 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Polikliniek de Blaak Tilburg

Maandag 08.00 – 16.30 uur
Dinsdag 08.00 – 16.30 uur
Woensdag 08.00 – 16.30 uur
Donderdag 08.00 – 16.30 uur
Vrijdag 08.00 – 16.30 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DE OOGLIDCORRECTIE

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekering?

Een ooglidcorrectie is meestal een cosmetische ingreep en wordt niet vergoed door de zorgverzekering. In welke gevallen de zorgverzekering een ooglidcorrectie wel (gedeeltelijk) zal vergoeden en aan welke voorwaarden u moet voldoen om daarvoor in aanmerking te komen kunt u bij uw eigen verzekering opvragen. Bij Polikliniek de Blaak voeren we alleen  de cosmetische ooglidcorrecties uit.

Worden het consult en de behandeling door dezelfde arts uitgevoerd?

Ja. Wij hechten groot belang aan het feit dat de arts die het consult uitvoert, dezelfde is als degene die de operatie daadwerkelijk uitvoert. Alleen op deze manier kunnen we optimale kwaliteit garanderen en voorkomen dat een patiënt op de dag van de operatie voor verrassingen komt te staan.

Hoe lang duurt de genezing van een ooglidcorrectie?

De snelheid van genezing kan per persoon verschillen.

Bovenooglidcorrectie
De eerste twee dagen zul je flink last hebben van de zwellingen. Na ongeveer een week zullen de meeste ongemakken zijn verdwenen. Normaliter geneest de dunne ooglidhuid vrij snel en zullen de littekens anderhalve maand tot drie maanden na de ingreep vrijwel onzichtbaar zijn.

Onderooglidcorrectie
Na een week ben je weer in staat om naar buiten te gaan, te werken en om eventueel make-up te gebruiken. De meeste zwellingen zullen in 2 tot 3 weken verdwijnen. Het eindresultaat is vaak pas na 6 tot 12 maanden zichtbaar.

Wat kost een ooglidcorrectie?

De kosten voor deze ingreep kun je vinden in de PRIJSLIJST

In welke stad kan ik terecht voor een ooglidcorrectie?

Op de volgende locaties kunt u terecht voor de vermelde behandelingen:

Rotterdam: bovenooglidcorrectie, onderooglidcorrectie en combinatie van onder- en bovenooglidcorrectie

Rijswijk: bovenooglidcorrectie, onderooglidcorrectie en combinatie van onder- en bovenooglidcorrectie

Tilburg: bovenooglidcorrectie of onderooglidcorrectie (gecombineerde ingreep alleen in Rotterdam)

Hoe maak ik een afspraak voor een ooglidcorrectie?

Een afspraak maken voor een consult kan telefonisch: 085-4881700

Hoe lang duurt de operatie van een ooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie duurt gewoonlijk tussen de 30 en 60 minuten.

Een onderooglidcorrectie duurt gewoonlijk tussen de 1 en 2 uur.

Is een combinatie van een boven- en onderooglidcorrectie tegelijk mogelijk?

Ja, het is mogelijk om zowel een boven- als onderooglidcorrectie tegelijkertijd uit te voeren. Tijdens het consult zal de specialist beoordelen of dit haalbaar is.

Wat is de beste leeftijd voor een ooglidcorrectie?

Er bestaat geen vastgestelde ideale leeftijd voor een ooglidcorrectie. Over het algemeen zijn de meeste geschikte kandidaten ouder dan 30 jaar, maar ook jongere mensen met erfelijk bepaalde wallen of hangende wenkbrauwen of oogleden kunnen in aanmerking komen. Evenzo is er geen bovengrens aan de leeftijd voor deze procedure. De specialist zal tijdens het consult beoordelen of de ingreep haalbaar en doeltreffend is.

Wanneer mag ik weer aan het werk?

We raden aan om de eerste week na de ingreep vrij te nemen van werk. Lichte huishoudelijke taken kunnen in de eerste week worden verricht, maar alleen als je je voldoende goed voelt. Vermijd gedurende de eerste twee tot drie weken zware inspanningen, zoals tillen of sporten. Omdat het herstel per persoon verschilt, kun je hiervan afwijken op basis van hoe fit je jezelf fit voelt.

Kan ik lenzen dragen na een ooglidcorrectie?

Na de operatie is het niet meteen mogelijk om weer contactlenzen te gebruiken. Wij raden aan om in het begin een bril te dragen. Pas wanneer je de lenzen kunt indoen zonder de boven- of onderoogleden aan te raken, kun je weer lenzen gebruiken. Dit geldt zowel voor de bovenooglidcorrectie als voor de onderooglidcorrectie.

Wanneer mag ik een ooglidcorrectie laten doen?

De wettelijke bepaalde minimumleeftijd is 18 jaar voor cosmetische ingrepen, zoals de bovenooglidcorrectie. Dit geldt voor alle cosmetische behandelingen zonder medische noodzaak.

Helpt een bovenooglidcorrectie tegen mijn hoofdpijn?

Mensen die de voorhoofdsspier voortdurend optrekken om de ogen beter te openen, kunnen daar hoofdpijn van krijgen. Als u hoofdpijn ervaart door uw hangende oogleden of het optrekken van de voorhoofdspier, verdwijnt dit na een bovenooglidcorrectie.