drs. R.S.M. Boonen

Fleboloog en cosmetische arts KNMG

  • Flebologie (spataderbehandeling)
  • Duplex (echo doppler)
  • Lipoedeembehandeling

dokter robert boonen

Robert S.M. Boonen, MD, is Algemeen Directeur van Stichting Polikliniek de Blaak, opgericht in 1991.

Verleden

Drs R.S.M. Boonen studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Hij heeft als student diverse stages gelopen bij buitenlandse universiteiten, waaronder Yale University in Amerika. Na het succesvol afronden van zijn studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden in 1989 en aanvankelijk geschoold te zijn in de flebologie, heeft dokter Boonen verschillende aanvullende opleidingen en trainingen gedaan op het gebied van medische en cosmetische behandelingen. Hij werd na zijn assistentschap gynaecologie in 1999 fellow van de European Academy of Cosmetic Surgery en heeft in 2004 het internationale examen van de International Academy of Cosmetic Surgery (IACS) afgelegd. In 2007 heeft hij onderzoek gedaan aan het Erasmus MC naar lipoedeem waarbij hij bewezen heeft dat lymfevaten niet beschadigd worden als lipoedeem onder plaatselijke tumescente anesthesie wordt behandeld. Dit is weergegeven in een wetenschappelijke publicatie in het blad Phlebology in 2019: Does tumescent liposuction damage the lymph vessels in lipedema patients? Dit heeft geleid tot een succesvol behandelprotocol voor patiënten met lipoedeem.

Heden

In 2019 is drs. R.S.M. als een van de eerste artsen in Nederland gecertificeerd met het profiel “arts cosmetische geneeskunde”. Sindsdien mag hij daarom de titel “cosmetisch arts KNMG” voeren. Al vrij snel nadat hij zich had bekwaamd in het uitvoeren van liposucties, kwam hij in aanraking met patiënten met lipoedeem. De afgelopen tientallen jaren heeft dokter Boonen bij zowel bij Nederlandse als buitenlandse patiënten met lipoedeem hiermee meer dan 5.000 liposuctiebehandelingen uitgevoerd.

Hij was medeoprichter en bestuurslid van de DCoP, oprichter en voorzitter van de NVVCC en als bestuurslid van de NSEG betrokken bij de ontwikkeling van de CEN Europese standaard cosmetische chirurgie en het Nederlands kwaliteitskader cosmetische geneeskunde. Robert Boonen is bestuurslid, opleider en lid van de onderwijscommissie van de NVCG, publiceert, doet onderzoek en geeft voordrachten in binnen- en buitenland.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Boonen, R.S.M. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

BIG: 89020143401

Mogelijke behandelingen door drs. Boonen:

Sinds 2009 is hij lid van The American College of Phlebology en het European Venous Forum.

Senior Associate Editor by the Journal of Aesthetic Medicine and Dermatology (EJAMeD)

 

Tevens aangesloten bij:

– APF

– NVVCC

– DALA

– ELA

 Zie ook: www.drsboonen.nl

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]