Eczeem

eczeem behandelenDe meest voorkomende vormen van eczeem zijn allergisch contact-eczeem, constitutioneel eczeem en seborrhoïsch eczeem. Bij allergisch contacteczeem raakt de huid gesensibiliseerd (overgevoelig) na contact met bepaalde stoffen buiten het lichaam. De allergische reactie vindt nooit plaats bij een eerste contact met een bepaalde stof. Enkele bekende voorbeelden van stoffen die contactallergie kunnen veroorzaken zijn onedele metalen zoals nikkel (horloge), geurstoffen (parfums), conserveermiddelen (cosmetica), lijm (schoenen), geneesmiddelen (in zalfvorm), planten en verf. Bij een contactallergie wordt de huid meestel rood en opgezwollen en ontstaan er vochtblaasjes of schilfers. Als de dermatoloog een vermoeden heeft op een contactallergie, zal er een plakproef worden uitgevoerd. Bij deze proef worden een aantal veel voorkomende allergie- opwekkende stoffen (allergenen) met pleisters op de rug geplakt. Na twee en na vier dagen kan de test worden afgelezen.

links naar andere pagina’s met relevante informatie over eczeem:

Allergie (plakproef)

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht bij een dermatoloog voor eczeem: Rijswijk, Rotterdam en Tilburg.

Wat zeggen onze klanten

Uiteraard ben ik zeer content omdat ik geen last meer heb van eczeem en kan ik daarom de polikliniek aanbevelen. Maar dat is niet het enige. Men neemt de tijd voor je en je kunt er snel terecht, zelfs voor een operatie is er nauwelijks een wachtlijst.  Lees meer.

De heer Mostert

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.