Facelift

Heeft u last van een verslapte huid bij uw gezicht en/of hals? Onze gespecialiseerde behandelend artsen helpen u graag van uw hangende en slappe huid af door middel van een facelift. Een facelift vermindert de tekenen van veroudering en geeft uw gezicht een jeugdigere en frissere uitstraling, omdat we de huid en het onderliggende spier- en bindweefsel strakker trekken.

We zorgen altijd voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat. De facelift biedt uitkomst bij een flink verslapte huid. Vaak combineren we een facelift met een halslift voor een optimaal resultaat. Is uw huid licht verslapt? Dan zijn andere behandelingen wellicht beter geschikt, zoals huidtherapie met een laser of injectables. Tijdens het eerste consult met uw arts bespreken we uw wensen en de mogelijkheden.

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken voor het eerste consult? Dat kan! Gebruik hier onderstaande buttons voor.

 • Geen wachtlijst
 • Behandeling door een gespecialiseerd arts
 • Dezelfde dag weer naar huis

Afspraak maken 085 – 488 17 00

Direct naar:

Waarom een facelift?

Naarmate u ouder wordt verslapt de huid en ontstaan er steeds meer rimpels. Dit komt onder andere doordat de elasticiteit van de huid afneemt en er minder bindweefsel wordt aangemaakt. Daarnaast spelen uitwendige factoren een rol, zoals veelvuldige blootstelling aan de zon en een ongezonde levensstijl (roken, ongezond eten, weinig slaap en stress). Een facelift zorgt ervoor dat u weer een strakkere huid krijgt, waardoor u er direct jonger uitziet. Een facelift is een geschikte oplossing wanneer er sprake is van veroudering in het gezicht of wanneer u bijvoorbeeld veel bent afgevallen in het gezicht.

Redenen om voor deze ingreep te kiezen zijn:

 • U heeft veel grote rimpels in het gezicht.
 • U heeft grote groeven tussen de neus en lippen.
 • U hoort vaak dat u boos of verdrietig kijkt.
 • Uw gezicht en hals laten u er ouder uitzien dan u daadwerkelijk bent.
 • U heeft een verslapte kaaklijn.

Waarom een facelift bij Polikliniek de Blaak?

Goede redenen om deze ingreep bij Polikliniek de Blaak te laten uitvoeren zijn:

 • U krijgt een persoonlijk consult bij de arts die u ook zal opereren.
 • U wordt plaatselijk verdoofd, waardoor u dezelfde dag nog naar huis mag en minder kans heeft op complicaties.
 • U krijgt eerlijk advies over de verschillende mogelijkheden van de behandeling.
 • De littekens zullen na een aantal weken niet of nauwelijks zichtbaar meer zijn.
 • De kosten hoort u vooraf en zijn duidelijk en transparant.
 • Het resultaat is natuurlijk ogend en u ziet er jaren jonger uit.
 • Geen verlies van mimiek omdat er rimpels zichtbaar blijven tijdens het praten of lachen.

Het resultaat van een facelift

Bij Polikliniek de Blaak zorgen we altijd voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Tijdens de facelift proberen we daarom het verslapte en verzakte weefsel weer op de oorspronkelijke plaats terug te zetten. De resultaten van de facelift behoudt u gemiddeld gezien zo’n 10 – 15 jaar. Een facelift zorgt er uiteraard niet voor dat het verouderingsproces stopt. Voor een zo mooi mogelijk resultaat raden we u aan gezond te leven en goed voor uw huid te zorgen.

Voor-en-na-foto’s

Hieronder vindt u  de voor-en-na-foto’s van cliënten die een facelift bij Polikliniek de Blaak hebben ondergaan:
voor-en-na-foto facelift

foto voor en na facelift

Hoeveel kost een facelift?

Consult € 55,-
Halslift € 5.185,-
Facelift € 6.265,-
Facelift minilift € 3.670,-
Z-plastiek hals € 2.050,-

Alle tarieven zijn inclusief verschuldigde BTW.

Een BTW vrijstelling zal uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die op medische indicatie worden uitgevoerd. Bij het ontbreken van een medische indicatie is 21% BTW verschuldigd. De beoordeling hiervan ligt bij de behandelend arts.

Informatie over betaling in termijnen

Het consult voor een facelift

Het consult vindt direct plaats met uw behandelend arts. De arts legt tijdens dit gesprek uit hoe het behandeltraject eruitziet, informeert over eventuele risico’s en complicaties en bespreekt de mogelijkheden en het resultaat. Uiteraard bespreekt u hier ook uw wensen en kijkt de arts of u in aanmerking komt voor een facelift. Voor het vrijblijvende consult rekenen we € 50,-.

Maak vandaag nog een afspraak via een van de onderstaande buttons.
Afspraak maken085 - 488 17 00

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

De verschillende behandelmethodes

Polikliniek de Blaak voert diverse facelifts uit, namelijk: facelift, mini-facelift of een combinatie van een face- en halslift. Welke behandelmethode het meest geschikt is voor u bespreekt u met uw behandelend arts tijdens het eerste consult.

Facelift

Bij een klassieke facelift behandelen we het hele gelaat en nemen we niet alleen de huid, maar ook onderliggend bind- en spierweefsel mee. Hierdoor zijn de resultaten langer zichtbaar dan bij bijvoorbeeld een mini-facelift. De hals wordt bij een klassieke facelift niet meegenomen.

Een klassieke facelift vindt plaats onder een plaatselijke verdoving. Er zal een insnede worden gemaakt vanaf de slaap tot aan de onderkant van het oor. De ingreep duurt gemiddeld 2 uur. Een klassieke facelift voeren we uit bij cliënten die last hebben van erge huidveroudering.

S-lift/mini-facelift

Een facelift waarbij enkel oppervlakkig huidweefsel wordt gelift noemen we een mini-facelift. Vaak vind je dit type facelift ook onder de namen S-lift of mini-lift. Hierbij maakt de arts een S-vormige insnede waarna de huid wordt gelift. Deze ingreep voert de arts uit met een plaatselijke verdoving. Een S-lift voeren we vaak uit bij cliënten met milde of matige huidveroudering.

Met een mini-facelift corrigeren we het gebied net boven de kaaklijn en de wangen. De ingreep neemt ongeveer 1,5 uur in beslag.

Gecombineerde hals- en facelift

Bij een gecombineerde hals- en facelift trekken we niet alleen het gelaat strak, maar nemen we ook de hals mee. Daardoor verdwijnen diepe plooien in beide zones. Net zoals bij de klassieke facelift maken we een insnede van de slaap tot de onderkant van het oor.

Een gecombineerde hals- en facelift vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De ingreep duurt gemiddeld 2 uur.

Voorzorg

We raden aan om minimaal 2 weken voor de ingreep te stoppen met roken. Tabaks- en nicotineproducten hebben namelijk een negatief effect op het herstelproces. Afhankelijk van uw medicijngebruik, kan de arts (in overleg met uw huisarts) u ook vragen te stoppen met het gebruik van bepaalde medicijnen. Tijdens het eerste consult bespreken we dit uitvoerig.

De behandeling: Facelift

De ingreep duurt, afhankelijk van de gekozen behandelmethode, ongeveer 2 uur. Nadat u bent uitgeslapen mag u dezelfde dag weer naar huis.

Bij Polikliniek de Blaak voeren we al onze facelifts uit onder plaatselijke verdoving, waardoor de kans op complicaties vermindert. We zorgen ervoor dat we de incisie zo klein mogelijk houden. De lengte van de snede is afhankelijk van het typen facelift. De huid en/of onderliggend spier- en bindweefsel trekken we aan en zetten we vast door middel van speciale hechtingen. De overtollige huid verwijderen we. Vervolgens hechten we de snede in uw huid.

Nazorg

Na de ingreep kan het gezicht wat gezwollen zijn en strak aanvoelen. De zwelling verdwijnt na 2 à 3 dagen. Voor een zo voorspoedig mogelijk herstelproces is het belangrijk de adviezen van uw behandelend arts op te volgen. Houd onder andere de eerste week na de ingreep zo veel mogelijk rust. Na ongeveer 7 tot 14 dagen verwijdert onze arts uw hechting en controleert de wond en het behandelde gebied. Heeft u vagen over de nazorg of twijfelt u over iets? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag. Na een aantal weken krijgt u een goed beeld van het echte resultaat van de facelift.

Risico’s en complicaties

Elke ingreep brengt risico’s met zich mee. Er is altijd een kleine kans op nabloedingen, infecties,  gevoelsverandering of allergische reacties op bijvoorbeeld de verdovingsmiddelen of  pleisters. Door de adviezen van uw behandelend arts op te volgen, vermindert u de kans op risico’s en complicaties. Tijdens het eerste consult bespreekt uw behandelend arts de eventuele risico’s en complicaties met u.

De behandelende artsen

Drs. Andreas Versteeg

Drs. Andreas Versteeg heeft in 2019 aan de Katholieke Universiteit van Leuven zijn geneeskunde diploma behaald. Zijn chirurgische expertise is breed; naast onderzoek bij cardio thoracale chirurgie heeft drs. Versteeg in o.a de Filipijnen en meerdere Nederlandse ziekenhuizen ervaring opgedaan. Bij Signé Clinics en Polikliniek de Blaak specialiseert hij zich in...

Lees meer

dr. M. Visser

Chirurg Lipoedeembehandeling Cosmetisch chirurg Visser, M.J.T. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering Verleden Michel Visser studeerde Geneeskunde in Leiden, waar hij in 1988 cum laude afstudeerde. Hierna verrichtte hij experimenteel vaatchirurgisch promotieonderzoek. In 1992 startte hij met de opleiding tot algemeen chirurg in het LUMC...

Lees meer

drs. R.S.M. Boonen

Fleboloog en cosmetische arts KNMG Flebologie (spataderbehandeling) Duplex (echo doppler) Lipoedeembehandeling Robert S.M. Boonen, MD, is Algemeen Directeur van Stichting Polikliniek de Blaak, opgericht in 1991. Verleden Drs R.S.M. Boonen studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Hij heeft als student diverse stages gelopen bij buitenlandse universiteiten, waaronder Yale University...

Lees meer

Maak een afspraak voor een facelift

Bent u benieuwd wat onze behandelend artsen voor u kunt betekenen? Maak dan vandaag nog een afspraak voor het eerste consult met een van onze behandelende artsen, voor het bespreken van een facelift. Heeft u vragen? Ook dan neemt u contact met ons op.
Afspraak maken085 - 488 17 00

de Blaak Rotterdam

Blaak 243 / 485
3011 GB Rotterdam

E: rotterdam@polikliniekdeblaak.nl

de Blaak Rijswijk

Oranjelaan 1
2281 GA Rijswijk

E: info@polikliniekdeblaak.nl

de Blaak Tilburg

Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

E: info@polikliniekdeblaak.nl