Armlift

Door veroudering of gewichtsverlies kan de huid van de bovenarmen slap worden en gaan hangen. Dit zorgt voor een vervelend cosmetisch effect waardoor mensen soms liever de armen met kleding bedekken. De enige oplossing om van hangende bovenarmen af te komen is een armlift.

armlift met liposuctieWat is een armlift?

De armlift is een operatie waarbij het overschot aan huid op de armen wordt verwijderd. Vaak wordt deze behandeling gecombineerd met een liposuctie van de bovenarmen. De huid wordt tijdens de operatie weer strak om de armen getrokken.

Welk resultaat mag je verwachten?

Na de ingreep zal de huid aan de bovenarmen aanzienlijk minder hangen. De huid zal weer strakker om de armen zitten.  Je kunt weer onbezorgd kleding met korte mouwen dragen. Er zal wel een litteken achterblijven na de ingreep.  Het definitieve resultaat is zichtbaar na ongeveer drie maanden.

Klassieke armlift

De klassieke armlift is geschikt voor patiënten waarvan het huidoverschot klein of middelgroot is. De arts zal tijdens het consult beoordelen of deze ingreep geschikt is. Bij deze ingreep wordt er een snede gemaakt van oksel tot elleboog waarna het overbodige weefsel wordt verwijderd. Vaak combineren we deze ingreep met een liposuctie om het overbodige vetweefsel te verwijderen. De arts zal het litteken zo veel mogelijk aan de binnenkant van de arm in een huidplooi plaatsen zodat dit later maar weinig zichtbaar is.

Wie komt er voor in aanmerking?

Deze ingreep is geschikt voor iedereen die een huidoverschot aan de bovenarmen heeft. Het huidoverschot kan ontstaan door veroudering of gewichtsverlies na een maagverkleining of maagband. Ook lipoedeempatiënten die een liposuctie aan de bovenarmen hebben laten doen kunnen daarna kiezen voor een aanvullende armlift.

armlift voor-en-na-foto

Foto: voor en na een armlift bij Polikliniek de Blaak

De armlift in stappen:

  1. Het consult

Bij Polikliniek de Blaak zal het consult altijd worden uitgevoerd door de arts die ook de operatie zal uitvoeren. De patiënt kan tijdens het gesprek de wensen kenbaar maken en vragen stellen. De arts zal ook enkele vragen stellen en de armen onderzoeken. Daarna krijgt de patiënt een advies op maat.

  1. armlift operatie hangende bovenarmenDe operatie

Deze operatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Afhankelijk van de grootte van de operatie en of er ook liposuctie nodig is zal de gehele operatie tussen de 2 en 3 uur duren. Na de verdoving voelt de patiënt geen enkele pijn meer. Als de operatie is afgerond zal de patiënt nog even ter observatie gehouden worden op de uitslaapkamer. Daarna kan deze met een begeleider naar huis of naar het Zorghotel.

  1. Zorghotel

Bij een armlift kan de arts bepalen dat de patiënt de eerste nacht na de ingreep een nacht in het Zorghotel blijft. Daar krijgt de patiënt verpleegkundige hulp en wordt deze goed in de gaten gehouden.

  1. Na de ingreep

De eerste weken na de ingreep zijn de armen wat blauw en gezwollen. Je draagt overdag twee elastische mouwtjes en in de avond geef je het litteken rust en lucht om mooi te genezen. Na enkele dagen kun je de dagelijkse werkzaamheden hervatten. Na ongeveer drie maanden is het eindresultaat optimaal zichtbaar.

Kosten armlift

Consult € 50,-
Armlift zonder liposuctie € 2.950,-
Armlift met liposcutie bovenarm € 3.750,-
Armlift met liposuctie boven en onderarm € 3.950,-
Overnachting Zorghotel na een armlift indien van toepassing € 400,-

*Deze prijzen zijn een indicatie. De tarieven zijn voor behandeling van 2 armen. De definitieve prijs wordt tijdens het consult vastgesteld en is afhankelijk van de grootte van de ingreep en of een Zorghotel overnachting in Rotterdam nodig is.

Afspraak maken

Een afspraak maken voor een consult armlift kan in Rijswijk, Tilburg of Rotterdam. De ingreep zelf wordt altijd uitgevoerd in Rotterdam. Een afspraak maken kan telefonisch: 085-4881700.

Afspraak maken085 - 488 17 00