Armlift

armlift met liposuctie

Slap wordende huid bij de (boven)armen door veroudering of gewichtsverlies ervaart men vaak als zeer vervelend. Helaas is hangende en overtollige huid bij de armen niet op te lossen door te sporten of crèmes te gebruiken. Een armlift helpt u wel om van uw overtollige en hangende huid af te komen. Na een armlift hoeft u uw armen niet langer te bedekken. U loopt weer vrij en onbezorgd rond in mooie zomerkleding, zonder u te schamen voor uw bovenarmen. Met uw behandelend arts bespreekt u tijdens het eerste consult uw wensen. Daarnaast vertelt onze arts u graag meer over de armlift en bekijkt hij of het gewenste resultaat met een armlift wordt bereikt.

  • Ervaren en gespecialiseerde artsen
  • Een korte wachtlijst
  • Het consult direct bij uw behandeld arts

Een afspraak maken of contact met ons opnemen doet u eenvoudig via een van de onderstaande buttons. We verwelkomen u graag in onze kliniek.
Array

Direct naar:

Wat is een armlift?

Door middel van een armlift is het mogelijk om van uw hangende huid bij de armen af te komen. Tijdens een operatie verwijderen we de overtollige huid. Een armlift is geschikt voor iedereen boven de 18 jaar, die zich stoort aan de slappe en hangende huid bij de (boven)armen. Vaak combineren we een armlift met een liposuctie bij de (boven)armen. Hierbij verwijderen we niet alleen overtollig huid, maar zorgen we er ook voor dat we het teveel aan vet wegzuigen. Na de armlift geniet u weer van strakke armen.

Het resultaat van een armlift

Na de ingreep merkt u direct dat de armen strakker zijn, maar dit is nog niet het definitieve resultaat. De zwellingen moeten namelijk nog wegtrekken. Hoe meer huid en vet er is verwijderd, hoe langer het duurt voordat het definitieve resultaat zichtbaar is. Vanaf ongeveer 3 maanden is het definitieve resultaat zichtbaar.

Littekens

Doordat we uw overtollige en hangende huid weghalen door middel van een incisie in uw (boven)armen, is er na de operatie een litteken zichtbaar. Na de operatie zal deze nog rood en gezwollen zijn. Het litteken mag u in de eerste paar maanden na de ingreep niet blootstellen aan de zon of de zonnebank. Na enkele weken trekt de roodheid weg en zal het litteken langzaam vervagen, maar het litteken zal wel altijd zichtbaar blijven.

Voor-en-na-foto’s armlift

We geven u graag een impressie van het resultaat van een armlift bij Polikliniek de Blaak.

armlift voor-en-na-foto

Hoeveel kost een armlift?

Hieronder ziet u de prijsindicatie van een armlift bij Polikliniek de Blaak. De prijs hangt af van de grootte en de duur van de ingreep. Onderstaande tarieven zijn voor een armlift behandeling van beide armen. Tijdens het consult met uw behandelend arts zal duidelijk worden of een overnachting in ons zorghotel in Rotterdam noodzakelijk is.

Consult € 55,-
Armlift zonder liposuctie, inclusief overnachting Zorghotel € 5.290,-
Armlift met liposuctie bovenarm, inclusief overnachting Zorghotel € 6.370,-
Armlift met liposuctie boven- en onderarm, inclusief overnachting Zorghotel € 6.800,-
 Alle tarieven zijn inclusief verschuldigde BTW.
Een btw-vrijstelling passen we uitsluitend toe op behandelingen die we op medische indicatie uitvoeren. Bij het ontbreken van een medische indicatie is 21% btw verschuldigd. De beoordeling hiervan ligt bij de behandelend arts.
 Informatie over betaling in termijnen

Het consult voor een armlift

Op de dag van het consult ontmoet u uw behandelend arts. Tijdens het consult bespreekt u uw wensen en zal de arts u informeren en adviseren over de armlift, de nazorg en het te verwachten resultaat. De arts gaat na of u een geschikte kandidaat bent voor een armlift. Hierbij kijkt hij naar uw algehele gezondheid en uw medische achtergrond. Vervolgens stelt de arts een persoonlijk behandelplan voor u op. Een consult is geheel vrijblijvend en kost eenmalig € 50,-.

Wilt u een afspraak maken? Gebruik dan onderstaande buttons.

Array

Voorzorg

De armlift is een dagbehandeling, mits u overnacht in ons zorghotel. Zorg ervoor dat iemand u na de armlift komt ophalen. Voor de operatie maakt de arts foto’s van de huidige staat van uw (boven)armen. Vervolgens tekent hij het operatiegebied af en krijgt u een plaatselijke verdoving.

Armlift: de behandeling

De ingreep duurt gemiddeld 2 tot 3 uur, afhankelijk van de grootte van de ingreep en of u een klassieke armlift ondergaat of een armlift in combinatie met een liposuctie. U blijft na de ingreep nog een tijdje op de uitslaapkamer ter observatie.

De klassieke armlift

Bij de klassieke armlift verwijdert de arts een overschot aan huid van uw (boven)armen door de huid los te maken van onderliggende vet- en spierlagen. Hierbij is een incisie aan de binnenzijde van de arm noodzakelijk. Hoe groot de incisie wordt, is afhankelijk van de hoeveelheid huid die we moeten verwijderen. Vaak loopt de incisie van de oksel tot de elleboog. Na het verwijderen van de overtollige huid hecht de arts de huid weer bij elkaar.

De armlift in combinatie met liposuctie

Bij de armlift in combinatie met liposuctie verwijdert de arts een overschot aan huid door de huid los te maken van onderliggend vet- en spierlagen, maar zuigt ook het overtollige vet weg. Vervolgens hecht de arts uw huid weer bij elkaar.

Direct na de ingreep

De arts bepaalt bij het consult of een nacht in ons zorghotel in Rotterdam nodig is. In dit hotel is medische hulp aanwezig en wordt u goed in de gaten gehouden. Wanneer dit niet nodig is, gaat u naar huis.

Nazorg

Elastische mouwen

Overdag draagt u voor ongeveer 4 weken, twee elastische mouwen. ’s Avonds mag u de mouwen af doen. Het is namelijk belangrijk om de littekens te laten luchten, zodat ze mooi genezen.

Rust

De eerste paar weken na de ingreep is het mogelijk dat uw armen blauw en gezwollen zijn. Door rustig aan te doen en het litteken goed te verzorgen, trekt dit langzaam weg. In de eerste 6 weken raden we u aan niet intensief te sporten of zware werkzaamheden te verrichten. Enkele dagen na de ingreep mag u langzaam uw dagelijkse werkzaamheden weer hervatten. Vanaf drie maanden ziet u het eindresultaat.

Vragen?

Vertrouwt u iets niet of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Risico’s en complicaties

Een armlift is een behandeling die we vaak uitvoeren. We werken uitsluitend met ervaren en erkende artsen. Het risico op complicaties na een ingreep bij Polikliniek de Blaak is zeer klein, maar elke operatie brengt risico’s met zich mee. Wanneer u onze instructies betreft de nazorg goed opvolgt verkleint u de kans op complicaties. Toch bestaat er altijd een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsmiddelen en pleisters. Daarnaast kunnen de volgende complicaties ontstaan: infecties, nabloedingen, trombose en bloedophopingen.

De behandelende artsen

Maak kennis met onze behandelende artsen:

Drs. Andreas Versteeg

Drs. Andreas Versteeg heeft in 2019 aan de Katholieke Universiteit van Leuven zijn geneeskunde diploma behaald. Zijn chirurgische expertise is breed; naast onderzoek bij cardio thoracale chirurgie heeft drs. Versteeg in o.a de Filipijnen en meerdere Nederlandse ziekenhuizen ervaring opgedaan. Bij Signé Clinics en Polikliniek de Blaak specialiseert hij zich in...

Lees meer

dr. M. Visser

Chirurg Lipoedeembehandeling Cosmetisch chirurg Visser, M.J.T. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering Verleden Michel Visser studeerde Geneeskunde in Leiden, waar hij in 1988 cum laude afstudeerde. Hierna verrichtte hij experimenteel vaatchirurgisch promotieonderzoek. In 1992 startte hij met de opleiding tot algemeen chirurg in het LUMC...

Lees meer

drs. R.S.M. Boonen

Fleboloog en cosmetische arts KNMG Flebologie (spataderbehandeling) Duplex (echo doppler) Lipoedeembehandeling Robert S.M. Boonen, MD, is Algemeen Directeur van Stichting Polikliniek de Blaak, opgericht in 1991. Verleden Drs R.S.M. Boonen studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Hij heeft als student diverse stages gelopen bij buitenlandse universiteiten, waaronder Yale University...

Lees meer

Maak een afspraak

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Maak dan een afspraak via onderstaande button of bel naar onze kliniek. Voor een consult kunt u terecht bij onze kliniek in Rijswijk, Tilburg of Rotterdam. De ingreep voeren we altijd uit in onze kliniek in Rotterdam.

Array