Microdermabrasie

 • Geen wachtlijst
 • 30 jaar ervaring
 • Gratis intakegesprek
 • Microdermabrasie vanaf € 50,-

microdermabrasieLaat uw huid stralen met microdermabrasie: een droge of ruwe huid, acne-littekens en fijne lijntjes verdwijnen in no time. Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek met een ervaren huidtherapeut die de huid van uw gezicht analyseert en een behandelplan op maat maakt. Met zuivere microkristallen schaaft de huidtherapeut dode huidcellen weg, zodat u een gladdere, gavere en beter doorbloede huid krijgt.

Wat microdermabrasie precies inhoudt? Dat leggen we u graag uit. Ook vertellen we bij welke huidaandoeningen de behandeling geschikt is, hoeveel behandelingen u nodig heeft en hoe u zich erop voorbereidt. We stellen onze huidtherapeuten in Rotterdam, Rijswijk en Tilburg aan u voor en informeren u over de kosten van een microdermabrasie behandeling.
Afspraak maken085 - 488 17 00

WAAROM EEN MICRODERMABRASIE BEHANDELING?

Normaal gesproken vernieuwt onze huid zich iedere dertig dagen. Naarmate we ouder worden, vertraagt dit proces en maken we bovendien minder snel nieuwe huidcellen aan. De huid kan een doffe tint krijgen en er kunnen fijne lijntjes ontstaan. Een microdermabrasie behandeling zorgt voor verbetering van de huidstructuur en huidconditie.

Binnen de dermatologie en huidtherapie wordt veelvuldig gebruik gemaakt van microdermabrasie. Deze techniek versnelt de afbraak van dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Microdermabrasie zetten we in bij de volgende huidaandoeningen:

 • futloze, droge en ruwe huid
 • zonbeschadigde huid
 • actieve acne-huid, vette huid
 • acne-littekens
 • fijne lijntjes, verslapte huid en ondiepe rimpels
 • verstopte, vergrote poriën
 • littekens
 • rokershuid

VOOR-EN-NA-FOTO’S BEHANDELINGEN

Voor-en-na-foto’s van acne behandeling d.m.v. microdermabrasie.

voor en na foto acnetherapie microdermabrassie

Voor-en-na-foto’s van hyperpigmentatie behandeling door middel van microdermabrasie.

microdermabrassie voor na foto hyperpigmentatie

WERKING: GLADDERE HUID DANKZIJ MICROKRISTALLEN

Met (niet-chemische) 100% zuivere microkristallen schaaft de huidtherapeut de huid af. We blazen de microkristallen met een bepaalde kracht op de huid en er zuigen ze er vervolgens direct weer af. De huidtherapeut stelt het Ultrapeel-apparaat in op verschillende standen en past deze aan het huidtype of de huidaandoening aan. De huid wordt gladder, er ontstaan minder verstoppingen en de huid raakt beter doorbloed. Daarnaast maakt de huid in beperkte mate collageen aan, ofwel het steunweefsel van de huid. Zo brengen we uw huid met microdermabrasie weer in een goede conditie. Afgezien van het behandelniveau zal de behandeling al dan niet gevoelig zijn.

Verschillende dieptewerkingen

Niveau I Verwijdering van oppervlakkige dode huidcellen. De huid kan na de microdermabrasie behandeling enkele dagen gevoelig zijn en aanvoelen alsof u in de wind heeft gelopen of in de zon heeft gezeten.
Niveau II Diepe behandeling van de opperhuid (tot de lederhuid). Deze diepere behandeling voeren we uit bij een dikkere huid of indien er een agressievere behandeling nodig is.
Niveau III Diepe behandeling tot op de lederhuid. Agressieve behandeling waarbij we de huid verwijderen tot in de levende huidcellenlaag. Na de behandeling zullen puntbloedingen zichtbaar zijn.

AANTAL BEHANDELINGEN

Elke peeling die u ondergaat zal huidverbetering geven en de huid fris en zacht aan laten voelen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het huidprobleem en van de intensiteit en indringdiepte waarmee we u behandelen. Voor een zo goed mogelijk resultaat is het goed om de behandeling in het begin van de sessie elke twee weken te herhalen. Gemiddeld zijn er vijf behandelingen nodig. De huidtherapeut past het behandelplan aan op het probleem.

VOORBEREIDING MICRODERMABRASIE

Om u voor te bereiden op de microdermabrasie behandeling mag u een week voor de behandeling niet harsen in het te behandelen gebied en geen laser- of IPL-behandeling ondergaan. De huid mag geen diepe bruining van de zon of zonnebank hebben.

NA DE BEHANDELING

microdermabrasie huidbehandeling

Na de behandeling is de huid rood en zijn er soms kleine schaafwondjes of rode strepen aanwezig. Dit hangt af van de huidconditie en de intensiteit van de behandeling. Het lijkt of u flink gesport heeft, omdat de huid licht egaal rood is. Na 24 uur is de meeste roodheid weg. Meestal gaat de huid na twee dagen licht schilferen.

U kalmeert en herstelt de huid met de aanbevolen crèmes. Het is belangrijk om de huid tot vier weken na de behandeling goed te beschermen tegen de zon. Tot drie dagen na de behandeling mag u geen retinoïden, fruitzuren (AHA’s) of benzoylperoxide in het behandelde gebied gebruiken.

MOGELIJKE COMPLICATIES

Microdermabrasie geeft weinig complicaties; de risico’s op littekens en hyperpigmentatie zijn gering. Bij de aanwezigheid van een koortslip zal er geen behandeling plaatsvinden.

KOSTEN MICRODERMABRASIE

Hoeveel u betaalt voor microdermabrasie, is afhankelijk van het gebied dat u laat behandelen en het aantal afspraken dat u nodig heeft. Hieronder bekijkt u de prijzen per behandeling.

Intake gratis
Wangen €   50,-
Gelaat €   95,-

Gelaat + hals

€ 110,-

Gelaat + hals + decolleté

€ 130,-

decolleté

€   95,-

Handen

€   50,-
 

Alle tarieven zijn per behandeling en inclusief btw.

Afspraak afzeggen

Als u een afspraak niet tijdig afzegt, ontvangt u een factuur van 35 euro voor één afspraak. Deze kosten kunt u niet declareren bij de zorgverzekeraar. Lees meer over het afzeggen van een afspraak.

VERGOEDING

De vergoedingen voor huidtherapeutische behandelingen verschillen per zorgverzekeraar. Wanneer de behandeling medisch acne gerelateerd is, kunt u met een aanvullende verzekering mogelijk voor vergoeding in aanmerking komen. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar. De kosten dient u eerst per pin te betalen, bij recht op vergoeding kunt u de rekening hierna indienen bij uw verzekering.

BEHANDELINGEN COMBINEREN

Microdermabrasie is zeer goed te combineren met de fractionele CO2-laserbehandeling of met een fruitzuurpeeling (AHA). Bij sommige huidaandoeningen is dit een nodige aanvulling. Onze huidtherapeuten adviseren u graag over huidtherapie, acne behandeling of de dermapen.

MAAK KENNIS MET ONZE HUIDTHERAPEUTEN

 • De therapie wordt uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten
 • Lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)
 • Onze behandelaars zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP)

Michelle van Tunen

Huidtherapeut

Gulsum Tas

Huidtherapeut in Rijswijk

Maxime Breevaart

Huidtherapeut in Tilburg

Alycia Evora

Huidtherapeut in Rotterdam

AFSPRAAK MAKEN VOOR MICRODERMABRASIE

Voor meer informatie over onze behandeling belt u naar 085 488 1700. Vul onderstaand contactformulier in als u door ons gebeld wilt worden. Liever contact opnemen per e-mail? Mail dan naar info@polikliniekdeblaak.nl.

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor microdermabrasie: Rotterdam en Rijswijk.

de Blaak Rotterdam

Blaak 243 / 485
3011 GB Rotterdam

E: rotterdam@polikliniekdeblaak.nl

de Blaak Rijswijk

Oranjelaan 1
2281 GA Rijswijk

E: info@polikliniekdeblaak.nl

de Blaak Tilburg

Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

E: tilburg@polikliniekdeblaak.nl