Microdermabrasie

microdermabrasieLaat uw huid stralen met microdermabrasie: een droge of ruwe huid, acne-littekens en fijne lijntjes verdwijnen in no time. Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek met een ervaren huidtherapeut die de huid van uw gezicht analyseert en een behandelplan op maat maakt. Met zuivere microkristallen schaaft de huidtherapeut dode huidcellen weg, zodat u een gladdere, gavere en beter doorbloede huid krijgt.

Wat microdermabrasie precies inhoudt? Dat leggen we u graag uit. Ook vertellen we bij welke huidaandoeningen de behandeling geschikt is, hoeveel behandelingen u nodig heeft en hoe u zich erop voorbereidt. We stellen onze huidtherapeuten in Rotterdam aan u voor en informeren u over de kosten van een microdermabrasie behandeling.

 • Korte wachtlijst
 • 30 jaar ervaring
 • Gratis intakegesprek
 • Microdermabrasie vanaf € 50,-

Wat is een microdermabrasie behandeling?

Een microdermabrasie behandeling is een intensieve behandeling om verschillende huidproblemen, zoals (acne)littekens en een doffe huid, aan te pakken met microkristallen. Onze microkristallen zijn gemaakt van 100% zuivere (niet-chemische) aluminiumoxide, waardoor we de huid niet beschadigen. De huidtherapeut blaast met het Ultrapeel-apparaat de microkristallen met een bepaalde intensiteit tegen de huid en zuigt ze vervolgens direct weer af. Op deze manier verwijderen we dode huidcellen en stimuleren we het vernieuwingsproces van de huid. De huid wordt gladder, er ontstaan minder verstoppingen en de huid raakt beter doorbloed. Zo brengen we uw huid met microdermabrasie weer in een goede conditie. Afhankelijk van het behandelniveau zal de behandeling al dan niet gevoelig zijn.

Voor-en-na-foto’s Behandelingen

Voor-en-na-foto’s van acne behandeling d.m.v. microdermabrasie.

voor en na foto acnetherapie microdermabrassie

Voor-en-na-foto’s van hyperpigmentatie behandeling door middel van microdermabrasie.

microdermabrassie voor na foto hyperpigmentatie

Voor welke huidproblemen is microdermabrasie geschikt?

Normaal gesproken vernieuwt de huid zich iedere dertig dagen. Naarmate we ouder worden, vertraagt dit proces en maken we minder snel nieuwe huidcellen aan. Microdermabrasie is een veel gebruikte methode om de afbraak van dode huidcellen te versnellen en de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren. De huidstructuur en de conditie van de huid verbeteren hierdoor. Microdermabrasie is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

We zetten microdermabrasie in voor de volgende huidproblemen:

 • Futloze, droge en ruwe huid
 • Zonbeschadigde huid
 • Acnelittekens
 • Fijne lijntjes, verslapte huid en ondiepe rimpels
 • Verstopte, vergrote poriën
 • Littekens
 • Rokershuid

De voordelen van microdermabrasie en het aantal behandelingen

Microdermabrasie kent een aantal voordelen. Er wordt geen gebruikgemaakt van chemische middelen, waardoor de kans op een allergische reactie of hyperpigmentatie zeer klein is. Daarnaast zijn de resultaten snel zichtbaar. Bij elke behandeling zal de conditie van uw huid verbeteren en zal de huid fris en zacht aanvoelen. Hoeveel behandelingen u nodig heeft voor het beste resultaat hangt af van het huidprobleem en van de intensiteit en indringdiepte waarmee we u behandelen. Onze huidtherapeuten adviseren u hier graag over. In het begin van het behandelproces raden we aan de sessies elke twee weken te herhalen.

De intensiteit en indringdiepte van de peeling

Niveau I Verwijdering van oppervlakkige dode huidcellen. De huid kan na de microdermabrasie behandeling enkele dagen gevoelig zijn en aanvoelen alsof u in de wind heeft gelopen of in de zon heeft gezeten.
Niveau II Diepe behandeling van de opperhuid (tot de lederhuid). Deze diepere behandeling voeren we uit bij een dikkere huid of indien er een agressievere behandeling nodig is.
Niveau III Diepe behandeling tot op de lederhuid. Agressieve behandeling waarbij we de huid verwijderen tot in de levende huidcellenlaag. Na de behandeling zullen puntbloedingen zichtbaar zijn.

De behandeling: hoe bereidt u zich voor?

Om u voor te bereiden op de microdermabrasie behandeling mag u een week voor de behandeling niet harsen in het te behandelen gebied en geen laser- of IPL-behandeling ondergaan. De huid mag geen diepe bruining van de zon of zonnebank hebben.

De behandeling: wat moet u na afloop doen?

microdermabrasie huidbehandeling

Na de behandeling is de huid rood en zijn er soms kleine schaafwondjes of rode strepen aanwezig. Dit hangt af van de huidconditie en de intensiteit van de behandeling. Het lijkt of u flink gesport heeft, omdat de huid licht egaal rood is. Na 24 uur is de meeste roodheid weg. Meestal gaat de huid na twee dagen licht schilferen.

U kalmeert en herstelt de huid met de aanbevolen crèmes. Het is belangrijk om de huid tot vier weken na de behandeling goed te beschermen tegen de zon. Tot drie dagen na de behandeling mag u geen retinoïden, fruitzuren (AHA’s) of benzoylperoxide in het behandelde gebied gebruiken.

MOGELIJKE COMPLICATIES

Microdermabrasie geeft weinig complicaties; de risico’s op littekens en hyperpigmentatie zijn gering. Bij de aanwezigheid van een koortslip zal er geen behandeling plaatsvinden.

Kosten en vergoedingen

Hoeveel u betaalt voor microdermabrasie, is afhankelijk van het gebied dat u laat behandelen en het aantal afspraken dat u nodig heeft. Hieronder bekijkt u de prijzen per behandeling.

Intake gratis
Wangen €   65,-
Gelaat €   125,-

Alle tarieven zijn per behandeling en inclusief btw.

Afspraak afzeggen

Als u een afspraak niet tijdig afzegt, ontvangt u een factuur. Deze kosten kunt u niet declareren bij de zorgverzekeraar. Lees meer over het afzeggen van een afspraak.

Vergoeding

De vergoedingen voor huidtherapeutische behandelingen verschillen per zorgverzekeraar. Wanneer de behandeling medisch acne gerelateerd is, kunt u met een aanvullende verzekering mogelijk voor vergoeding in aanmerking komen. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar. De kosten dient u eerst per pin te betalen, bij recht op vergoeding kunt u de rekening hierna indienen bij uw verzekering.

Behandelingen combineren

Microdermabrasie is zeer goed te combineren met de fractionele CO2-laserbehandeling of met een fruitzuurpeeling (AHA). Bij sommige huidaandoeningen is dit een nodige aanvulling. Onze huidtherapeuten adviseren u graag over huidtherapie, acne behandeling of de dermapen.

Maak kennis met onze huidtherapeuten

 • De therapie wordt uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten
 • Lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)
 • Onze behandelaars zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP)

Alycia Evora

Huidtherapeut in Rotterdam

AFSPRAAK MAKEN VOOR MICRODERMABRASIE

Voor meer informatie over onze behandeling belt u naar 085 488 1700. Vul onderstaand contactformulier in als u door ons gebeld wilt worden. Liever contact opnemen per e-mail? Mail dan naar info@polikliniekdeblaak.nl.

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.
Bij de volgende vestiging van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor microdermabrasie: Rotterdam.

de Blaak Rotterdam

Blaak 243 / 285
3011 GB Rotterdam

E: rotterdam@polikliniekdeblaak.nl