Ooglidcorrectie

Met een ooglidcorrectie worden overtollig vel en wallen verwijderd, waardoor u een open blik krijgt. De operatie biedt uitkomst voor mensen die veel opmerkingen krijgen over een boze en/of vermoeide blik. Tevens biedt een ooglidcorrectie uitkomst wanneer u last heeft van vermoeide ogen, beperkt zicht of zwaar aanvoelende ogen.

De artsen van Polikliniek de Blaak hebben tientallen jaren ervaring op het gebied van ooglidcorrecties. Om ervoor te zorgen dat u een duidelijk beeld heeft bij de ingreep, bespreekt de arts de behandeling stap voor stap tijdens het intakegesprek. Tevens vindt u op deze pagina alle informatie omtrent een ooglidcorrectie. Hierbij kunt u denken aan de verschillende soorten correcties, de behandeling, nazorg, eventuele risico’s en tarieven.

Twee verschillende soorten ooglidcorrecties: boven- en onderooglidcorrectie

Bij Polikliniek de Blaak voeren wij twee verschillende soorten ooglidcorrecties uit: boven- en onderooglidcorrecties. Bij een bovenooglidcorrectie wordt het teveel aan huid en weefsel boven het oog verwijderd. Bij een onderooglidcorrectie halen we de overtollige huid onder het oog weg, waardoor uw wallen verdwijnen.

Bovenooglidcorrectie

Met een bovenooglidcorrectie worden overhangende oogleden gecorrigeerd. Door middel van een ooglidcorrectie zijn vermoeide ogen, een verminderd zicht of een boze of vermoeide blik verleden tijd. Tevens wordt het aanbrengen van make-up eenvoudiger.

Voor de correctie

De bovenooglidcorrectie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. U mag dan ook 24 uur van tevoren geen alcohol meer nuttigen. Indien u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, dient u dit direct te melden bij de arts. In overleg met uw behandeld arts kunt u twee weken voor de ooglidcorrectie stoppen met pijnstillers en bloedverdunners, zoals carbasalaatcalcium (Ascal) en acetylsalicylzuur (Aspro of asprine). Indien u gebruikmaakt van bloedverdunnende medicijnen zoals Marcoumar en Sintrom raden wij aan om hier – in overleg met de trombosedienst en uw behandeld arts – mee te stoppen.

De ingreep

De ooglidcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De cosmetisch arts verwijdert de overtollige huid, het vet en het spierweefsel via een snede in de plooi van uw bovenooglid. Dankzij de verdoving voelt u niets van de drie kwartier durende ingreep.

Na de operatie

Na de ingreep mag u direct naar huis. Omdat u bent geholpen aan uw oogleden en medicatie heeft gekregen, mag u na de ingreep niet zelf autorijden. Wij raden daarom aan dat u zich laat ophalen.

U dient de eerste drie dagen na de ingreep buiten een zonnebril te dragen ter bescherming van uw ogen. Wij raden daarom aan om een zonnebril mee te nemen als u de ooglidcorrectie laat uitvoeren. De verdovingsprikjes in de oogleden kunnen de dagen na de ingreep nog wat gevoelig zijn. Tevens kunt u last krijgen van napijn. Hiervoor raden wij aan om paracetamol te nemen.

Om zwelling te voorkomen, kunt u de eerste 24 tot 48 uur na de ingreep de wond het beste koelen met ijskompressen. U kunt een icepack als ijskompres gebruiken of u kunt ijsblokjes in een plastic tas doen. Leg de zak ijs nooit direct op uw huid, maar wikkel deze in een washandje of handdoek. De huid rondom uw ogen zal na de ingreep blauw en gezwollen zijn. Indien u dit prettig vindt, kunt u de zonnebril blijven dragen. Normaliter geneest de dunne ooglidhuid vrij snel en zullen de littekens anderhalve maand tot drie maanden na de ingreep vrijwel onzichtbaar zijn.

Onderooglidcorrectie

Wanneer u veel last heeft van wallen en een vermoeide of sombere uitstraling biedt een onderooglidcorrectie uitkomst. Tijdens de behandeling wordt het overtollige vet verwijderd, waardoor u er jonger en frisser uitziet. De ingreep kan met de klassieke methode worden uitgevoerd en door middel van een laserbehandeling.

Voor de correctie

Bij het eerste bezoek informeert de arts of u allergieën heeft. Daarnaast worden medicijngebruik, rookgewoonten en eventuele ziekten of aandoeningen besproken. Het is noodzakelijk om twee weken voor de ingreep te stoppen met roken. Tevens mag u geen aspirine meer gebruiken. Overig medicijngebruik bespreekt u met uw huisarts.

De ingreep

De onderooglidcorrectie vindt plaats onder verdoving en duurt ongeveer één tot twee uur. Er wordt een snede gemaakt in het onderooglid, waarbij de overtollige huid en indien nodig vet wordt verwijderd. Vervolgens kijkt de arts aan de hand van de hoeveelheid verwijderde huid of u hechtingen krijgt.

Na de operatie

Na de ingreep wordt de wond verzorgd met een zalf en met kleine pleisters afgedekt. Wanneer uw ogen droog zijn, branden of jeuken bieden oogdruppels uitkomst. De eerste twee weken na de operatie is het niet mogelijk om contactlenzen te dragen. Wij raden daarom aan om voor een bril te zorgen.

Ook kunt u de eerste twee tot drie dagen na de operatie nog niet lezen of televisiekijken. Bouw dit na drie dagen weer langzaam op. Stop direct met lezen of televisiekijken als u vermoeid raakt.

Na een week bent u weer in staat om naar buiten te gaan, te werken en om eventueel make-up te gebruiken. Wij adviseren om zonlicht nog enkele weken na de operatie te vermijden. Daarna is het verstandig om de bovenoogleden goed in te smeren met zonnebrandcrème met een hoge factor.

Bekijk hier een video over een bovenooglidcorrectie van intake tot eindresultaat:

Algemene nazorg

Om de kans op risico’s en complicaties te verkleinen, zijn er een aantal punten waar u na de boven- of onderooglidcorrectie rekening mee dient te houden.

Houd uw hoofd rechtop

Omdat oogleden gevoelig zijn voor zwaartekracht en vochtophoping, is het belangrijk dat u de eerste week na de ooglidcorrectie zoveel mogelijk druk vermijdt. Houd uw hoofd goed rechtop en buk niet voorover om zware dingen te tillen. Tijdens het slapen adviseren wij om drie kussens te gebruiken ter ondersteuning van uw hoofd en om uw hoofd rechtop te houden. Na vijf tot zes dagen komt u op controle. Indien de wondjes goed zijn genezen, worden de hechtingen uit uw oogleden gehaald. Wij raden aan om het litteken vervolgens in te smeren met een littekencrème.

Douchen

Om infecties te voorkomen en genezing te bevorderen, mogen de pleisters en het litteken de eerste week na de ingreep niet nat worden. Gebruik daarom een douchekapje die u tot over uw neus kunt trekken of zet de douchekop iets lager.

Sporten

Wij raden u af om in de eerste drie weken na de operatie te gaan sporten of andere lichamelijke inspanningen te verrichten.

Zonlicht

U mag het litteken de eerste twee weken na de ingreep niet blootstellen aan de zon of zonnebank. Draag daarom altijd een zonnebril.

Alcohol

Alcoholgebruik is vanaf 24 uur voor de ingreep tot 48 uur erna niet toegestaan. Alcohol verdunt het bloed, waardoor u tijdens en na de ingreep meer kunt bloeden dan normaal.

Afspraak maken085 - 488 17 00

De behandeling van een ooglidcorrectie

De ooglidcorrectie wordt onder lokale verdoving uitgevoerd. De arts tekent op het ooglid af hoeveel huid hij moet verwijderen. Hierbij houdt hij er rekening mee dat de insnede straks precies in de huidplooi valt, zodat het litteken hierin wegvalt. Vervolgens snijdt de arts het reepje huid weg en verwijdert deze het teveel aan vet. Na de ingreep worden de haarvaatjes dichtgebrand en de incisie gehecht. Na enkele dagen komt u terug voor een nacontrole en om de hechtingen te verwijderen.

Risico’s en complicaties

Net als bij iedere andere operatie is de kans op een complicatie altijd aanwezig. Zo kan het voorkomen dat er een infectie of nabloeding optreedt. Dit zijn algemene operatierisico’s die bij elke operatie kunnen voorkomen. Als u de aanwijzingen van de arts volgt, zullen de risico’s echter gering zijn. Indien de wond blijft nabloeden, neem dan tijdens werkdagen contact op met onze kliniek door te bellen naar 085 488 1700.

Ervaringen: ‘Zeer tevreden met mijn bovenooglidcorrectie’

In de afgelopen tien jaar kreeg ik steeds meer last van hangende oogleden. Gedurende de dag ontstond er een zwaar en vermoeid gevoel in mijn voorhoofd en soms had ik ook echt hoofdpijn in de avond. Daarnaast vond ik het niet mooi. Mijn blik was vermoeid en een beetje nors geworden. Ik heb toen besloten om voor een bovenooglidcorrectie naar Polikliniek de Blaak te gaan. Het consult was bij de cosmetisch arts in Rotterdam. In het gesprek heb ik mijn klachten en wensen doorgenomen en de arts liet zien hoeveel overtollig vel er kon worden verwijderd. Nadat we de hele procedure hadden besproken heb ik een afspraak gemaakt voor de operatie.
Lees verder:  Ervaring bovenooglidcorrectie Joyce Grashoff (37 jaar)

Voor-en-na-foto’s behoren bij bovenstaande ervaring:

voor en na foto ooglidcorrectie

ooglidcorrectie voor en na foto

‘Mijn oogleden hingen bijna op mijn wimpers, waardoor ik elke avond vermoeide ogen had en soms ook hoofdpijn. Ik heb daarom een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren bij Polikliniek de Blaak. De operatie is mij enorm meegevallen. Ik zou het zo weer laten doen. Van de verdoving en de ingreep zelf heb ik niets gevoeld. Het duurde ook niet lang, ik was na 40 minuten al klaar.

Na de ingreep heb ik drie dagen lang goed gekoeld en rustig aangedaan. Daarna ben ik gewoon weer aan het werk gegaan en na zeven dagen mochten de hechtingen eruit. Ook daar voel je niets van. Na de operatie heb ik geen napijn gehad. Goed koelen is daarvoor wel heel belangrijk. Mijn ogen waren al snel weer toonbaar, maar het duurde nog wel bijna drie maanden voor je echt helemaal niets meer kon zien van de operatie. Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Ik heb geen vermoeide ogen meer en ik heb een frisse en vrolijkere blik volgens mijn omgeving.’

– Mieke na een bovenooglidcorrectie

‘Ik zag er de laatste paar jaren erg moe uit en het leek wel alsof ik heel nors was. Ik voelde me alleen best wel goed. Ik heb daarom een afspraak gemaakt met dr. De Vries en hij vertelde me wat de mogelijkheden waren. Inmiddels zijn we een paar weken verder en ben ik erg blij met het resultaat. Ik heb eindelijk de uitstraling die bij me past.’

– Henk, 34 uit Tilburg

‘Ik kijk erg op tegen de ingreep, maar het viel reuze mee. Ik kon dezelfde dag weer naar huis toe en had in de week na de ooglidcorrectie een klein beetje last van nabloedingen. Zolang ik rust hield was het goed te doen. De wond is inmiddels mooi gezonden en als je goed kijkt zie je een klein litteken. Ik ben erg tevreden.’

– Marjolein, 43 uit Rotterdam

Afspraak maken085 - 488 17 00

Wanneer komt u in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Het verouderingsproces wordt door meerdere factoren beïnvloed en begint bij de een eerder dan bij de ander. Mensen die roken, overmatig zonnebaden of van nature een slappe huid hebben, kunnen al vanaf hun 35e levensjaar overhangende oogleden, verslapte spieren of vetvermeerdering hebben. Hierdoor ontstaan vervelende klachten zoals een beperking van het gezichtsvermogen en zwaar aanvoelende oogleden. Als u last heeft van deze klachten, kunt u een afspraak maken bij Polikliniek de Blaak.

Wanneer komt u niet in aanmerking?

Omdat we niet te maken hebben met wetenschap, is het resultaat niet exact voorspelbaar. Als de patiënt een onrealistisch verwachtingspatroon heeft, kunnen wij de ingreep niet uitvoeren. Iedere behandeling wordt met de grootst mogelijke zorg uitgevoerd om het gewenste resultaat te behalen. Schildklierafwijkingen, droge ogen, tranende ogen, een hoge bloeddruk, hartziekten en suikerziekte zijn risicoverhogend en moet u vooraf bespreken met uw behandelend arts. Bij glaucoom of een netvliesontsteking raden wij u aan om eerst naar uw oogarts te gaan.

Voor-en-na-foto’s

Om u een duidelijk beeld te geven bij een ooglidcorrectie hebben wij een aantal voor-en-na-foto’s.

boven ooglidcorrectie voor en na foto

 

voor en na foto ooglidcorrectie

 

ooglidcorrectie fotos resultaat

Kosten ooglidcorrectie

Gedurende het intakegesprek stellen de artsen een behandelplan op maat op. Aan de hand hiervan ontvangt u ook een kostenindicatie. In onderstaand schema vindt u een overzicht van de verschillende prijzen van onze ooglidcorrectie behandelingen.

Soorten ooglidcorrectie Tarieven
Consult ooglidcorrectie € 50,-
Bovenooglidcorrectie beide ogen, inclusief nacontrole € 649,-
Onderooglidcorrectie/wallen € 1.399,-
Ooglidcorrectie combinatie boven + onder (niet op locatie Tilburg) € 1.950,-

Bovengenoemde prijzen gelden voor een ooglidcorrectiebehandeling voor beide ogen.

Informatie over betaling in termijnen

Afspraak maken085 - 488 17 00

Behandelend artsen ooglidcorrectie

Tijdens het intakegesprek kijkt een van de artsen of een boven- of onderooglidcorrectie het beste aansluit bij uw wensen. Om dit in kaart te brengen, stelt de arts u enkele vragen. Tevens wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden, de behandeling en eventuele risico’s en complicaties. Ook bent u in de gelegenheid om vragen te stellen.

Om u een beeld te geven bij onze artsen stellen zij zich aan u voor:

drs. M. de Vries

drs. de Vries, Meindert Jan Oogarts - Ooglidcorrecties Drs. Meindert Jan de Vries heeft in Amsterdam geneeskunde gestudeerd. Zijn medisch specialistische opleiding tot oogarts heeft hij in het Oogziekenhuis Rotterdam (1987-1991) gedaan. Sinds 1992 werkt hij als algemeen oogarts met als aandachtsgebied kinderoogheelkunde. In die setting heeft hij plastische ooglid...

Lees meer

dr. M. Visser

dr. Michel Visser chirurg Michel Visser studeerde Geneeskunde in Leiden waar hij in 1988 cum laude afstudeerde. Hierna verrichtte hij experimenteel vaatchirurgisch promotieonderzoek. In 1992 startte hij met de opleiding tot algemeen chirurg in het LUMC te Leiden en het Haga ziekenhuis in Den Haag.  In 2000 rondde hij de...

Lees meer

drs. C. den Hengst

drs. den Hengst, Chris Dermatoloog en cosmetisch arts  - Dermatologie (geen spreekuur bij Polikliniek de Blaak) - Cosmetische chirurgie - Lipoedeem Chris den Hengst studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Na zijn opleiding tot arts werkte hij 3 jaar als ANIOS op de afdeling dermatologie van het Militair Hospitaal dr. A.Mathijssen....

Lees meer

drs. R.S.M. Boonen

drs. Boonen, Robert Fleboloog en cosmetische arts KNMG – Flebologie (spataderbehandeling) – Duplex (echo doppler) – Lipoedeembehandeling Robert S.M. Boonen, MD, is Algemeen Directeur van Stichting Polikliniek de Blaak, gesticht in 1991. Robert Boonen studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Hij heeft als student diverse stages gelopen bij buitenlandse...

Lees meer

drs. N. Adamo

Drs. Natale Adamo is huisarts, cosmetisch arts KNMG en medeoprichter van Huisartskliniek en Ivy Clinics. Hij is in 1999 afgestudeerd als huisarts en tot en met 2018 werkzaam geweest als huisarts in Doesburg. Naast zijn werk als huisarts is hij sinds 2009 zeer actief bezig met zijn passie, esthetische geneeskunde....

Lees meer

Door onze jarenlange ervaring garanderen wij onder andere een geringe postoperatieve pijn, een korte herstelperiode en weinig blauwe plekken en zwellingen.

Afspraak maken

Voor meer informatie omtrent een ooglidcorrectie of om een afspraak te maken zijn wij telefonisch bereikbaar op 085 488 1700. Indien u liever teruggebeld wilt worden om een afspraak te maken, kunt u via onderstaand formulier uw gegevens achterlaten.

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

Openingstijden

Polikliniek de Blaak Rotterdam

Maandag 08.00 –21.00 uur
Dinsdag 08.00 – 16.30 uur
Woensdag 08.00 – 21.00 uur
Donderdag 08.00 – 16.30 uur
Vrijdag 08.00 – 16.30 uur
Zaterdag 09.00 – 16:30 uur
Zondag gesloten

Polikliniek de Blaak Rijswijk

Maandag 08.00 – 16.30 uur
Dinsdag 08.00 – 16.30 uur
Woensdag 08.00 – 16.30 uur
Donderdag 08.00 – 16.30 uur
Vrijdag 08.00 – 16.30 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Polikliniek de Blaak Tilburg

Maandag 08.00 – 16.30 uur
Dinsdag 08.00 – 16.30 uur
Woensdag gesloten
Donderdag 08.00 – 16.30 uur
Vrijdag 08.00 – 16.30 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DE OOGLIDCORRECTIE

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekering?

Een ooglidcorrectie is meestal een cosmetische ingreep en wordt niet vergoed door de zorgverzekering. In welke gevallen de zorgverzekering een ooglidcorrectie wel (gedeeltelijk) zal vergoeden en aan welke voorwaarden u moet voldoen om daarvoor in aanmerking te komen kunt u bij uw eigen verzekering opvragen. Bij Polikliniek de Blaak voeren we alleen  de cosmetische ooglidcorrecties uit.

Hoe lang duurt de genezing van een ooglidcorrectie?

De snelheid van genezing kan per persoon verschillen.

Bovenooglidcorrectie
De eerste twee dagen zul je flink last hebben van de zwellingen. Na ongeveer een week zullen de meeste ongemakken zijn verdwenen. Normaliter geneest de dunne ooglidhuid vrij snel en zullen de littekens anderhalve maand tot drie maanden na de ingreep vrijwel onzichtbaar zijn.

Onderooglidcorrectie
Na een week ben je weer in staat om naar buiten te gaan, te werken en om eventueel make-up te gebruiken. De meeste zwellingen zullen in 2 tot 3 weken verdwijnen. Het eindresultaat is vaak pas na 6 tot 12 maanden zichtbaar.

Wat kost een ooglidcorrectie?

De kosten voor deze ingreep kun je vinden in de PRIJSLIJST

In welke stad kan ik terecht voor een ooglidcorrectie?

Op de volgende locaties kunt u terecht voor de vermelde behandelingen:

Rotterdam: bovenooglidcorrectie, onderooglidcorrectie en combinatie van onder- en boovenooglidcorrectie

Rijswijk: bovenooglidcorrectie

Tilburg: bovenooglidcorrectie of onderooglidcorrectie (gecombineerde ingreep alleen in Rotterdam)

Hoe maak ik een afspraak voor een ooglidcorrectie?

Een afspraak maken voor een consult kan telefonisch: 085-4881700

Hoe lang duurt de operatie van een ooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie duurt gewoonlijk tussen de 30 en 60 minuten.

Een onderooglidcorrectie duurt gewoonlijk tussen de 1 en 2 uur.