Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een correctie van het onderste of bovenste ooglid door middel van een operatie. Door een ooglidcorrectie verdwijnen klachten en eventuele ergernissen van hangende oogleden, overtollig vel, wallen en een boze of vermoeide blik. Na de ooglidcorrectie heeft u weer een open en frisse blik en een verbeterd zicht. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie? Vraag dan direct een intakegesprek aan met een van onze ervaren gespecialiseerde artsen. Zij vertellen u graag meer over het hele proces van een ooglidcorrectie en geven u advies op maat.

ooglidcorrectie
  • Geen wachtlijst
  • 30+ jaar ervaring
  • Direct een consult bij de juiste arts: geen interne doorverwijzingen

Zoekt u meer informatie over een ooglidcorrectie of onze praktijk? Neem via onderstaande buttons contact met ons op.

Afspraak maken085 - 488 17 00

Komt u in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

U kunt bij Polikliniek de Blaak terecht voor een ooglidcorrectie als u last heeft van bijvoorbeeld wallen of hangende oogleden. Vaak krijgen mensen klachten door huidveroudering, maar dit hoeft niet altijd de oorzaak te zijn. Roken en overmatig zonnen versnellen het verouderingsproces. Daarom voeren we ook ooglidcorrecties uit bij jonge cliënten. Heeft u last van een of meer van de onderstaande aandoeningen of verouderingskenmerken? Dan raden we u aan op intakegesprek te komen voor een ooglidcorrectie.

  • Hangende oogleden als gevolg van verslapping van de ooglidspier.
  • Overhangende oogleden door overtollige huid (dermatochalasis).
  • Verminderde elasticiteit van de huid en huidveroudering.
  • Erfelijke aanleg voor wallen of hangende oogleden.

Wanneer komt u niet in aanmerking?

We hebben niet te maken met wetenschap, dus het resultaat is niet exact voorspelbaar. Als de patiënt een onrealistisch verwachtingspatroon heeft, is het voor ons niet mogelijk de ingreep uit te voeren. Iedere behandeling voeren we met de grootst mogelijke zorg uit om het gewenste resultaat te behalen. Schildklierafwijkingen, droge ogen, overmatig tranende ogen, hoge bloeddruk, hartziekten en diabetes verhogen de risico’s en dienen vooraf besproken te worden met uw behandelend arts. Bij glaucoom of een netvliesontsteking raden wij u aan om eerst uw oogarts te raadplegen.

Maak gemakkelijk een afspraak voor een intakegesprek via de onderstaande buttons. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Afspraak maken085 - 488 17 00

Verschillende ooglidcorrecties

Een ooglidcorrectie is onder te verdelen in een bovenooglidcorrectie en een onderooglidcorrectie. Het onderscheid tussen de twee zit hem in de klachten die ze aanpakken. De bovenooglidcorrectie voeren we uit bij mensen die last hebben van hangende oogleden. Een onderooglidcorrectie is bedoeld om wallen te verwijderen. Beide correcties lichten we graag extra toe.

De bovenooglidcorrectie

Met een bovenooglidcorrectie corrigeren we overhangende oogleden, door overtollige huid boven het oog te verwijderen. Vermoeide ogen, verminderd zicht of een boze of vermoeide blik zijn met deze behandeling verleden tijd. De meest voorkomende oorzaak voor slappe en hangende oogleden is het natuurlijke verouderingsproces. De huid verslapt en daarnaast verdwijnt vet boven de ogen. Op onze pagina over bovenooglidcorrecties vertellen we u graag meer over de behandeling zelf en het bijhorende behandelplan.

De onderooglidcorrectie

Met een onderooglidcorrectie zorgen we dat een vermoeide of sombere uitstraling veroorzaakt door wallen, verdwijnt. Tijdens de behandeling verwijderen we overtollig vet en overtollige huid, waardoor u er jonger en frisser uitziet. Polikliniek de Blaak kan een onderooglidcorrectie uitvoeren via de klassieke methode of door middel van een laserbehandeling. Op onze pagina over onderooglidcorrecties vertellen we u graag meer over deze behandelmethodes en het behandelplan dat we volgen.

Resultaten ooglidcorrectie

voor en na foto ooglidcorrectie man

boven ooglidcorrectie voor en na foto

 

voor en na foto ooglidcorrectie

 

ooglidcorrectie fotos resultaat

Waar moet u rekening mee houden na een boven- of onderooglidcorrectie?

Om de kans op complicaties te verkleinen, zijn er een aantal punten waar u na de boven- of onderooglidcorrectie rekening mee dient te houden.

Douchen

Om infecties te voorkomen en genezing te bevorderen, mogen de pleisters en het litteken de eerste week na de ingreep niet nat worden. Gebruik daarom na de ooglidcorrectie een douchekapje die u tot over uw neus kunt trekken of zet de douchekop iets lager. We vragen dit met de bedoeling om de ogen zoveel mogelijk te ontlasten.

Zonlicht

U mag het litteken de eerste twee weken na de ingreep niet blootstellen aan de zon of zonnebank. Draag daarom altijd een zonnebril.

Alcohol

Alcoholgebruik is vanaf 24 uur voor de ingreep tot 48 uur erna niet toegestaan. Alcohol verdunt het bloed, waardoor u tijdens en na de ingreep meer kunt bloeden dan normaal.

Sporten

Wij raden u af om in de eerste drie weken na de operatie te gaan sporten of andere lichamelijke inspanningen te verrichten.

Risico’s en complicaties

Net als bij iedere andere operatie is de kans op een complicatie altijd aanwezig. Zo kan het voorkomen dat er een infectie of nabloeding optreedt. Dit zijn algemene operatierisico’s die bij elke operatie kunnen voorkomen. Als u de aanwijzingen van de arts volgt, zullen de risico’s echter gering zijn. Indien de wond blijft nabloeden, neem dan tijdens werkdagen contact op met onze kliniek door te bellen naar 085 488 1700.

Kosten ooglidcorrectie

Gedurende het intakegesprek stellen de artsen een behandelplan op maat op. Op basis van dit plan ontvangt u een kostenindicatie. In onderstaand schema vindt u een overzicht van de standaard kosten van onze ooglidcorrectie behandelingen.

Soorten ooglidcorrectie Tarieven
Consult ooglidcorrectie € 55,-
Bovenooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie € 700,-
Bovenooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie en aanpassen spier € 750,-
Bovenooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie, spier en vetpockets aanpassen € 810,-
Onderooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie en losmaken arcus en vet repositie € 1.610,-
Onderooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie, vet repositie en Fractionele CO2 laser € 1.990,-
Boven- en onderooglidcorrectie beiderzijds €  2.155,-
Boven- en onderooglidcorrectie beiderzijds met Fractionele CO2 laser €  2.530,-

Bovengenoemde prijzen gelden voor een ooglidcorrectie voor beide ogen.

Afspraak maken085 - 488 17 00

Heeft u recht op een vergoeding van uw zorgverzekeraar?

Een ooglidcorrectie is meestal een cosmetische ingreep en om die reden vergoedt de zorgverzekering de ingreep niet. Bij Polikliniek de Blaak voeren we alleen de cosmetische ooglidcorrectie uit, waardoor vergoeding bij ons nooit van toepassing is.

Testimonials ooglidcorrectie

Bij Polikliniek de Blaak hebben we al veel patiënten geholpen die sinds hun ooglidcorrectie geen klachten meer ervaren en weer door het leven gaan met een jonge en frisse blik. We delen graag een aantal testimonials met u van patiënten die u voor gingen:

Ervaringen: ‘Zeer tevreden met mijn bovenooglidcorrectie’

In de afgelopen tien jaar kreeg ik steeds meer last van hangende oogleden. Gedurende de dag ontstond er een zwaar en vermoeid gevoel in mijn voorhoofd en soms had ik ook echt hoofdpijn in de avond. Daarnaast vond ik het niet mooi. Mijn blik was vermoeid en een beetje nors geworden. Ik heb toen besloten om voor een bovenooglidcorrectie naar Polikliniek de Blaak te gaan. Het consult was bij de cosmetisch arts in Rotterdam. In het gesprek heb ik mijn klachten en wensen doorgenomen en de arts liet zien hoeveel overtollig vel er kon worden verwijderd. Nadat we de hele procedure hadden besproken heb ik een afspraak gemaakt voor de operatie.
Lees verder:  Ervaring bovenooglidcorrectie Joyce Grashoff (37 jaar)

voor en na foto ooglidcorrectie

ooglidcorrectie voor en na foto

‘Mijn oogleden hingen bijna op mijn wimpers, waardoor ik elke avond vermoeide ogen had en soms ook hoofdpijn. Ik heb daarom een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren bij Polikliniek de Blaak. De operatie is mij enorm meegevallen. Ik zou het zo weer laten doen. Van de verdoving en de ingreep zelf heb ik niets gevoeld. Het duurde ook niet lang, ik was na 40 minuten al klaar.

Na de ingreep heb ik drie dagen lang goed gekoeld en rustig aangedaan. Daarna ben ik gewoon weer aan het werk gegaan en na zeven dagen mochten de hechtingen eruit. Ook daar voel je niets van. Na de operatie heb ik geen napijn gehad. Goed koelen is daarvoor wel heel belangrijk. Mijn ogen waren al snel weer toonbaar, maar het duurde nog wel bijna drie maanden voor je echt helemaal niets meer kon zien van de operatie. Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Ik heb geen vermoeide ogen meer en ik heb een frisse en vrolijkere blik volgens mijn omgeving.’

– Mieke na een bovenooglidcorrectie

‘Ik zag er de laatste paar jaren erg moe uit en het leek wel alsof ik heel nors was. Ik voelde me alleen best wel goed. Ik heb daarom een afspraak gemaakt met dr. De Vries en hij vertelde me wat de mogelijkheden waren. Inmiddels zijn we een paar weken verder en ben ik erg blij met het resultaat. Ik heb eindelijk de uitstraling die bij me past.’

– Henk, 34 uit Tilburg

‘Ik kijk erg op tegen de ingreep, maar het viel reuze mee. Ik kon dezelfde dag weer naar huis toe en had in de week na de ooglidcorrectie een klein beetje last van nabloedingen. Zolang ik rust hield was het goed te doen. De wond is inmiddels mooi gezonden en als je goed kijkt zie je een klein litteken. Ik ben erg tevreden.’

– Marjolein, 43 uit Rotterdam

BEHANDELEND ARTSEN OOGLIDCORRECTIE

Tijdens het intakegesprek kijkt een van de artsen of een boven- of onderooglidcorrectie het beste aansluit bij uw wensen. Om dit in kaart te brengen, stelt de arts u enkele vragen. Tevens informeren we u over de mogelijkheden, de behandeling en eventuele risico’s en complicaties. Ook bent u in de gelegenheid om vragen te stellen.

Om u een beeld te geven bij onze artsen stellen zij zich aan u voor:

Drs. R. Boonen

Sinds het begin van de jaren ’90 heeft drs. Boonen zich gespecialiseerd in cosmetische behandelingen, zoals ooglidcorrecties, liposuctie, facelifts en injectables. De afgelopen 30 jaar heeft Robert Boonen duizenden ooglidcorrecties uitgevoerd, waarbij hij inmiddels zijn kennis doorgeeft aan de jongere generatie cosmetisch artsen. Daarnaast is dokter Boonen voorzitter geweest van de NVCG werkgroep “richtlijn ooglidcorrecties voor cosmetisch artsen KNMG” in Nederland, geeft hij bovenooglidcorrectie cursussen en is hij gecertificeerd opleider cosmetische geneeskunde. De ervaring die hij heeft opgedaan, neemt hij mee naar elke volgende ingreep. Daarom voert hij altijd persoonlijk de intakegesprekken en nacontroles uit, zowel voor bovenooglidcorrecties als onderooglidcorrecties.

Lees meer

Dr. M. Visser

Dr. Michel Visser studeerde Geneeskunde in Leiden, waar hij in 1988 cum laude afstudeerde. In de jaren daarna heeft hij als vaatchirurg en als algemeen chirurg vele, vooral medische ingrepen uitgevoerd voor ziekenhuizen in Leiden en Amsterdam. Omdat ook de cosmetische chirurgie hem fascineerde heeft hij zich ook bekwaamd in ingrepen zoals ooglidcorrecties en liposuctie. Bij Polikliniek de Blaak is dr. Visser inmiddels een veel gevraagde arts voor ooglidcorrecties. Uit alle positieve reacties van tevreden patiënten valt duidelijk op te maken dat vooral zijn heldere communicatie en het natuurlijk ogende resultaat worden gewaardeerd. Bij dr. Visser kunt u terecht voor zowel een onder- als bovenooglidcorrectie of een combinatie daarvan.

Lees meer

Drs. Andreas Versteeg

Drs. Andreas Versteeg heeft zijn geneeskunde diploma behaald aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Cosmetische geneeskunde spreekt hem aan omwille van oog voor detail, precies werken en een artistieke blik. Het vereist een hoog niveau van precisie en aandacht voor detail, zeker bij gezichtsbehandelingen zoals injectables of ooglidcorrecties. Bovendien schenkt het veel voldoening om iemand te kunnen helpen zijn of haar zelfvertrouwen te vergroten na een succesvolle ingreep. Een ooglidcorrectie is bij uitstek een ingreep die mensen helpt om zich beter te voelen omdat het zowel medische klachten vermindert als cosmetische verbeteringen brengt.

Lees meer

Afspraak maken

Voor meer informatie omtrent een ooglidcorrectie of om een afspraak te maken zijn wij telefonisch bereikbaar op 085 488 1700. Indien u liever teruggebeld wilt worden om een afspraak te maken, kunt u via onderstaand formulier uw gegevens achterlaten.

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

Openingstijden

Polikliniek de Blaak Rotterdam

Maandag 08.00 –16.30 uur
Dinsdag 08.00 – 16.30 uur
Woensdag 08.00 – 16.30 uur
Donderdag 08.00 – 16.30 uur
Vrijdag 08.00 – 16.30 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Polikliniek de Blaak Rijswijk

Maandag 08.00 – 16.30 uur
Dinsdag 08.00 – 16.30 uur
Woensdag 08.00 – 16.30 uur
Donderdag 08.00 – 16.30 uur
Vrijdag 08.00 – 16.30 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Polikliniek de Blaak Tilburg

Maandag 08.00 – 16.30 uur
Dinsdag 08.00 – 16.30 uur
Woensdag 08.00 – 16.30 uur
Donderdag 08.00 – 16.30 uur
Vrijdag 08.00 – 16.30 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DE OOGLIDCORRECTIE

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekering?

Een ooglidcorrectie is meestal een cosmetische ingreep en wordt niet vergoed door de zorgverzekering. In welke gevallen de zorgverzekering een ooglidcorrectie wel (gedeeltelijk) zal vergoeden en aan welke voorwaarden u moet voldoen om daarvoor in aanmerking te komen kunt u bij uw eigen verzekering opvragen. Bij Polikliniek de Blaak voeren we alleen  de cosmetische ooglidcorrecties uit.

Worden het consult en de behandeling door dezelfde arts uitgevoerd?

Ja. Wij hechten groot belang aan het feit dat de arts die het consult uitvoert, dezelfde is als degene die de operatie daadwerkelijk uitvoert. Alleen op deze manier kunnen we optimale kwaliteit garanderen en voorkomen dat een patiënt op de dag van de operatie voor verrassingen komt te staan.

Hoe lang duurt de genezing van een ooglidcorrectie?

De snelheid van genezing kan per persoon verschillen.

Bovenooglidcorrectie
De eerste twee dagen zul je flink last hebben van de zwellingen. Na ongeveer een week zullen de meeste ongemakken zijn verdwenen. Normaliter geneest de dunne ooglidhuid vrij snel en zullen de littekens anderhalve maand tot drie maanden na de ingreep vrijwel onzichtbaar zijn.

Onderooglidcorrectie
Na een week ben je weer in staat om naar buiten te gaan, te werken en om eventueel make-up te gebruiken. De meeste zwellingen zullen in 2 tot 3 weken verdwijnen. Het eindresultaat is vaak pas na 6 tot 12 maanden zichtbaar.

Wat kost een ooglidcorrectie?

De kosten voor deze ingreep kun je vinden in de PRIJSLIJST

In welke stad kan ik terecht voor een ooglidcorrectie?

Op de volgende locaties kunt u terecht voor de vermelde behandelingen:

Rotterdam: bovenooglidcorrectie, onderooglidcorrectie en combinatie van onder- en bovenooglidcorrectie

Rijswijk: bovenooglidcorrectie, onderooglidcorrectie en combinatie van onder- en bovenooglidcorrectie

Tilburg: bovenooglidcorrectie of onderooglidcorrectie (gecombineerde ingreep alleen in Rotterdam)

Hoe maak ik een afspraak voor een ooglidcorrectie?

Een afspraak maken voor een consult kan telefonisch: 085-4881700

Hoe lang duurt de operatie van een ooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie duurt gewoonlijk tussen de 30 en 60 minuten.

Een onderooglidcorrectie duurt gewoonlijk tussen de 1 en 2 uur.

Is een combinatie van een boven- en onderooglidcorrectie tegelijk mogelijk?

Ja, het is mogelijk om zowel een boven- als onderooglidcorrectie tegelijkertijd uit te voeren. Tijdens het consult zal de specialist beoordelen of dit haalbaar is.

Wat is de beste leeftijd voor een ooglidcorrectie?

Er bestaat geen vastgestelde ideale leeftijd voor een ooglidcorrectie. Over het algemeen zijn de meeste geschikte kandidaten ouder dan 30 jaar, maar ook jongere mensen met erfelijk bepaalde wallen of hangende wenkbrauwen of oogleden kunnen in aanmerking komen. Evenzo is er geen bovengrens aan de leeftijd voor deze procedure. De specialist zal tijdens het consult beoordelen of de ingreep haalbaar en doeltreffend is.

Wanneer mag ik weer aan het werk?

We raden aan om de eerste week na de ingreep vrij te nemen van werk. Lichte huishoudelijke taken kunnen in de eerste week worden verricht, maar alleen als je je voldoende goed voelt. Vermijd gedurende de eerste twee tot drie weken zware inspanningen, zoals tillen of sporten. Omdat het herstel per persoon verschilt, kun je hiervan afwijken op basis van hoe fit je jezelf fit voelt.

Kan ik lenzen dragen na een ooglidcorrectie?

Na de operatie is het niet meteen mogelijk om weer contactlenzen te gebruiken. Wij raden aan om in het begin een bril te dragen. Pas wanneer je de lenzen kunt indoen zonder de boven- of onderoogleden aan te raken, kun je weer lenzen gebruiken. Dit geldt zowel voor de bovenooglidcorrectie als voor de onderooglidcorrectie.