Bovenooglidcorrectie, ervaringen van Joyce

In de afgelopen tien jaar kreeg ik steeds meer last van hangende oogleden. Gedurende de dag ontstond er een zwaar en vermoeid gevoel in mijn voorhoofd en soms had ik ook echt hoofdpijn in de avond. Daarnaast vond ik het niet mooi. Mijn blik was vermoeid en een beetje nors geworden. Ik heb toen besloten om voor een bovenooglidcorrectie naar Polikliniek de Blaak te gaan.

Het consult was bij de cosmetisch arts in Rotterdam. In het gesprek heb ik mijn klachten en wensen doorgenomen en de arts liet zien hoeveel overtollig vel er kon worden verwijderd. Nadat we de hele procedure hadden besproken heb ik een afspraak gemaakt voor de operatie.

Op de dag van de operatie ben ik samen met mijn moeder naar Rotterdam gereden. Vanuit de wachtkamer werd ik opgehaald door een hele aardige assistente die mij hielp bij het omkleden naar een OK outfit. Eenmaal op de operatiezaal ging het snel. De prikjes voor de verdoving voel je wel maar daarna is er geen pijn meer. Je voelt wel dat de arts met je oogleden bezig is en dat voelt een beetje raar aan. Je ziet eigenlijk niets van wat er gebeurt. Na een half uur zat de operatie er op en werd ik naar de uitslaapkamer gebracht om tot rust te komen. Hier begon ook het koelen van de oogleden om zwelling tegen te gaan. De assistente hield mij goed in de gaten en na een tijdje was het duidelijk dat het prima met mij ging en mocht ik naar huis.

De dagen na de ingreep heb ik ook geen pijn gehad. In het begin heb je wel een oncomfortabel  gevoel en koelen met een zakje bevroren doperwten help dan goed. Dat heb ik dan ook veel gedaan de eerste dagen. Verder viel het mij reuze mee. Na twee dagen ben ik al met een zonnebril op met mijn kinderen naar Plaswijk Park geweest. Toen na 1 week de hechtingen er uit gingen was ik van alle ongemakken af. In de weken daarna verdween het litteken steeds meer en zag het  er steeds mooier uit. Na ongeveer 3 maanden zijn alle zwellingen verdwenen en valt het litteken mooi in de plooi waardoor je er vrijwel niets meer van ziet. Het resultaat is geweldig. Ik heb niet meer dat gevoel dat ik mijn voorhoofd op moet trekken en daarnaast heb ik een veel  frissere blik.

Joyce Grashoff (37 jaar)