Bilvergroting

 • Billen vergroten met eigen vet
 • Gespecialiseerde en ervaren cosmetisch artsen
 • 30+ jaar ervaring

Braziliaanse billift: een bilvergroting met eigen vet

Het is een van de nieuwste trends in de wereld van cosmetische chirurgie: een bilvergroting. Wanneer we een tijdschrift openslaan of door onze timeline scrollen, zien we verschillende celebrities en online influencers met een flinke derrière die niet alleen is ontstaan door sporten. De billen zijn veelal vergroot door middel van lipofilling, fillers of implantaten. Om uw billen te vergroten werken wij met een Braziliaanse billift.

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, worden de billen bij deze ingreep niet gelift zoals bij een billift. De billen worden vergroot door middel van een vettransplantatie. Bij een vettransplantatie wordt lichaamseigen vetweefsel binnen het lichaam verplaatst door middel van lipofilling. Wie bijvoorbeeld overtollig vet op de buik heeft en naar eigen zin te weinig in de billen, kan dit vet laten verplaatsen van de buik naar de billen. De arts zal het vet wegzuigen en vervolgens in de billen inspuiten. Of u een geschikte kandidaat voor vettransplantatie bent, zal in samenspraak met de arts worden besloten. Meestal zijn er twee behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

bilvergroting liposuctie lipofilling billen vet verplaatsen

Waarom billen opvullen?

Er zijn verschillende redenen voor een bilvergroting. Zo kan het zijn dat de billen van zichzelf al niet stevig zijn of zijn gaan hangen door gewichtsverlies/na een zwangerschap. Bij anderen zijn de billen simpelweg te plat of te klein. Het gevolg daarvan is dat er weinig diepteverschil in de taillering te zien is. De benen lopen als het ware te veel recht door, zowel en profil als en face. De natuurlijke vormen ontbreken zodoende enigszins.

Overweegt u een bilvergroting? Ontdek de verschillende behandelmethoden

Wanneer u uw billen wilt laten vergroten, heeft u de keuze uit drie verschillende methoden: eigen vet, fillers of implanaten. Bij Polikliniek de Blaak voeren wij enkel de Braziliaanse billift uit vanwege onder andere het natuurlijke resultaat en de lage kans op complicaties. Om u echter een duidelijk beeld te geven van de diverse behandelingen vertellen wij u de voor- en nadelen.

Braziliaanse billift: een bilvergroting met eigen vet

Een Braziliaanse billift is een van de meest ‘natuurlijke’ behandelingen voor een bilvergroting. Bij deze behandeling wordt er vet weggehaald bij bijvoorbeeld de buik of benen, waarna het wordt geïnjecteerd in de billen.

Voordelen

 • Volle billen in slechts een tot twee behandelingen
 • Natuurlijk resultaat
 • Er wordt vet verwijderd op plekken waar u het liever niet heeft
 • Operatie onder plaatselijke verdoving, waardoor u dezelfde dag naar huis kunt

Nadelen

 • Om de behandeling uit te kunnen voeren, moet er voldoende vet aanwezig zijn

Een bilvergroting met fillers

Het is een van de minst ingrijpende manieren om uw billen te vergroten: fillers. Door middel van hyaluronzuur fillers kunt u uw billen vergroten zonder dat u lang hoeft te herstellen van de ingreep. Dit is echter een tijdelijk resultaat.

Voordelen

 • Geen ingrijpende behandeling
 • Na de behandeling kunt u direct naar huis

Nadelen

 • De behandeling is zeer prijzig
 • Een bilvergroting met fillers is tijdelijk: de behandeling moet na een jaar herhaald worden
 • Na de fillerbehandeling voelen de billen hard aan

Een bilvergroting met implantaten

Bilvergrotingen door middel van implantaten worden met name in het buitenland veel uitgevoerd. De kans op complicaties is echter groot, waardoor wij dit afraden. Daarnaast voelen de billen hard aan.

Voordelen

 • Protheses in verschillende maten en volumes
 • Volle billen in slechts één behandeling

Nadelen

 • De kans op complicaties is groot
 • Het herstel na een bilvergroting met implantaten is zeer intens

Billen vergroten: hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Een bilvergroting is geen ingreep die u iedere dag laat uitvoeren. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden, leggen wij uit wat u kunt verwachten van een Brazilliaanse billift. Wij hebben de behandeling onderverdeeld in drie stappen: het intakegesprek, het vergroten van de billen en de nazorg.

Stap 1: het intakegesprek

Tijdens het geheel vrijblijvende intakegesprek wordt er gekeken of uw medische gezondheid in orde is voor de ingreep. Tevens zal de arts onderzoeken of er voldoende vet kan worden verwijderd om een succesvolle lipofilling uit te voeren. Na het intakegesprek krijgt u van ons een informatiemap met alle instructies die u voor- en na de ingreep dient te volgen voor een optimale genezing.

Stap 2: het vergroten van de billen

Het verwijderen van het vet (de lipofilling) en het vergroten van de billen vindt op dezelfde dag plaats. Doordat de behandeling op dezelfde dag wordt uitgevoerd, is er maar één keer een genezingsproces nodig. Het gebied waar het vet wordt geoogst en waar het wordt geïnjecteerd verdoven wij hiervoor lokaal. Doordat de behandeling poliklinisch wordt uitgevoerd, kunt u dezelfde dag weer naar huis. Een combinatieoperatie liposuctie en lipofilling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Stap 3: na de operatie

Om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk vetcellen de behandeling doorstaan, is het belangrijk dat er geen druk wordt uitgeoefend op de behandelde gebieden. Na de operatie krijgt u daarom een drukpak aangemeten, dat u tot twee weken na de operatie aan dient te houden. Het pak is strak om de delen waar het vet is weggehaald, maar is open bij de billen. Ondanks dat het resultaat direct zichtbaar is, is het eindresultaat pas na twee tot drie maanden na de operatie goed zichtbaar.

Disclaimer

In bovenstaande hebben wij geprobeerd u in te lichten over de ingreep. Een dergelijke beschrijving kan echter nooit volledig zijn en betreffende de resultaten kunt u daarom geen garantie ontlenen uit het bovenstaande. Mocht u nog vragen hebben, maakt u dan telefonisch een afspraak voor een gesprek met een van onze artsen. Wij zijn gaarne bereid om al uw vragen te beantwoorden.

Cosmetische chirurgie is geen exacte wetenschap; wij kunnen het resultaat van uw operatie niet garanderen doch streven wij uiteraard naar een zo optimaal mogelijke behandeling.

Kosten bilvergroting (Braziliaanse billift)

Intakegesprek € 50,-
Per behandeling € 3.700,-

Informatie over betaling in termijnen

Ontmoet de cosmetisch arts voor bilvergroting van Polikliniek de Blaak

Drs. Boonen

Maak een afspraak voor een bilvergroting

Heeft u vragen over een bilvergroting of wilt u meer informatie? Neem contact op door te bellen naar 085 488 1700 of stuur een e-mail naar info@polikliniekdeblaak.nl. Onze medewerkers staan u graag te woord. Wanneer u liever teruggebeld wilt worden om bijvoorbeeld een afspraak te maken, kunt u via onderstaand contactformulier uw gegevens achterlaten.

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

Voor een intakegesprek voor een bilvergroting kunt u terecht in Rotterdam, Tilburg en Rijswijk. De ingreep zelf zal in Rotterdam plaatsvinden.

de Blaak Rotterdam

Blaak 243 / 485
3011 GB Rotterdam

E: rotterdam@polikliniekdeblaak.nl

de Blaak Rijswijk

Oranjelaan 1
2281 GA Rijswijk

E: info@polikliniekdeblaak.nl

de Blaak Tilburg

Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

E: tilburg@polikliniekdeblaak.nl