Bilvergroting

bilvergroting liposuctie lipofilling billen vet verplaatsenWilt u mooiere billen met meer volume? Dan is een bilvergroting met eigen vet een goede oplossing. Doordat we uw billen opvullen met lichaamseigen vet, krijgt u een mooi en natuurlijk resultaat. Bovendien komen er geen implantaten of fillers bij kijken. Bij een Braziliaanse billift transplanteren we vet door middel van lipofilling, van bijvoorbeeld uw buik naar uw billen. Zo worden de billen niet alleen voller, maar krijgt u ook een slankere buik. Tijdens het eerste consult met de arts bespreken we uw wensen en de mogelijkheden.

Wilt u een afspraak maken of heeft u nog vragen?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande buttons.

 • Billen vergroten met eigen vet
 • Gespecialiseerde en ervaren cosmetisch artsen
 • 30+ jaar ervaring
Array

Direct naar:

Waarom een bilvergroting?

Wanneer u niet tevreden bent met het formaat of de vorm van uw billen biedt een bilvergroting uitkomst. Een bilvergroting is een cosmetische behandeling om mooiere en vollere billen te krijgen. We gebruiken hierbij lichaamseigen vet om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te behalen. We zorgen ervoor dat uw billen uw figuur complementeren.

Komt u in aanmerking voor een bilvergroting?

Zowel vrouwen als mannen die ouder zijn dan 18 jaar en een Body Mass Index(BMI) hebben onder de 30 komen in aanmerking voor een bilvergroting. Doordat we een Braziliaanse billift uitvoeren met behulp van uw eigen lichaamsvet, is het belangrijk dat u voldoende bruikbaar vet heeft. Onze behandelend arts beoordeelt dit tijdens het eerste consult.

Het resultaat van een bilvergroting

Door middel van een bilvergroting met uw eigen lichaamsvet krijgt u mooiere, rondere billen met meer volume. Het resultaat verschilt per persoon. Dit komt omdat de vorm en huidige staat van uw lichaam meespelen. Doordat we werken met uw eigen lichaamsvet, ogen uw billen na de behandeling nog steeds erg natuurlijk. Het resultaat blijft bijzonder lang zichtbaar.

Hoeveel kost een bilvergroting?

Consult € 55,-
Braziliaanse billift: het opvullen van de billen met eigen vet €5900,-*
*De prijs is inclusief liposuctie op 1 locatie van het lichaam. Indien er op meer locaties vet verzameld moet worden om voldoende volume te verkrijgen voor de lipofilling zal de prijs worden aangepast. Dit krijgt u vooraf te horen van de cosmetisch arts als deze u tijdens het consult heeft gezien.
Informatie over betaling in termijnen

Het consult voor een bilvergroting

Tijdens het eerste vrijblijvende consult met uw behandelend arts krijgt u meer informatie over de behandeling, de risico’s, mogelijke complicaties en het resultaat. U heeft de mogelijkheid om al uw vragen over de Braziliaanse billift te stellen en uw wensen uit te spreken. Voor het consult betaalt u € 50,-. De arts gaat tijdens het intakegesprek na of u in aanmerking komt voor een bilvergroting. Maak een afspraak bij onze kliniek. We verwelkomen u graag.

Array

De verschillende behandelmethodes

Voor het vergroten van de billen zijn verschillende behandelmethodes mogelijk, namelijk: een bilvergroting met eigen vet (Braziliaanse billift), fillers of implantaten. Bij Polikliniek de Blaak is het alleen mogelijk om een bilvergroting met eigen vet te ondergaan. Een Braziliaanse billift kent een lage kans op complicaties en geeft een natuurlijk resultaat. Hieronder brengen we de voor- en nadelen van de verschillende behandelmethodes voor u in kaart.

Braziliaanse billift (met eigen vet)

Het meest natuurlijke resultaat creëren we met een Braziliaanse billift: een bilvergroting met eigen vet. Bij deze behandeling halen we door middel van liposuctie vet weg bij bijvoorbeeld de buik of benen. Vervolgens injecteren we door middel van lipofilling de billen met uw eigen lichaamsvet.

Voordeel:

 • Volle billen in slechts een tot twee behandelingen.
 • Natuurlijk resultaat.
 • We verwijderen vet op plaatsen waar u het vet graag weg wilt hebben.
 • Operatie onder plaatselijke verdoving, waardoor u dezelfde dag alweer naar huis kunt.

 Nadeel:

 • Er moet voldoende vet aanwezig zijn.

Bilvergroting met fillers

Een bilvergroting met hyaluronzuur fillers is de minst ingrijpende behandeling, maar geeft slechts tijdelijk resultaat. Deze behandeling is niet mogelijk bij Polikliniek de Blaak.

Voordeel:

 • Geen ingrijpende behandeling.
 • Na de behandeling kunt u direct naar huis.

 Nadeel:

 • De behandeling is zeer prijzig.
 • Het resultaat is slechts tijdelijk.

De billen voelen na de behandeling hard aan.

Bilvergroting met implantaten

Bij een bilvergroting met implantaten krijgt u siliconen bilimplantaten in uw billen. De kans op complicaties is vrij groot. Daarnaast voelen de billen hard en onnatuurlijk aan. Deze behandeling is niet mogelijk bij Polikliniek de Blaak.

Voordeel:

 • Protheses in verschillende maten en volumes.
 • Volle billen in slechts één behandeling.

 Nadeel:

 • Kans op complicaties is groot.

Een lang en intens herstelproces.

Voorzorg

Voor een voorspoediger herstel raden we u aan om ongeveer 4 weken voor de ingreep te stoppen met roken. Nicotine vernauwt namelijk de bloedvaten, waardoor de toevoer van bloed naar de kleine incisies vermindert. Ook dient u rond de 2 weken voor de ingreep te stoppen met het gebruiken van bepaalde medicijnen, zoals aspirine. Tijdens het eerste consult geeft de arts aan met welke medicijnen u tijdelijk moet stoppen. Dit gaat ook altijd in overleg met uw huisarts.

De behandeling: Braziliaanse billift

Het vergroten van de billen door een combinatie van liposuctie en lipofilling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en voeren we op dezelfde dag uit. Het genezingsproces bestaat hierdoor niet uit meerdere delen. Met een plaatselijke verdoving, verdoven we de te behandelen gebieden. Om het vet te verwijderen maken we een snede van ongeveer een halve centimeter. Ook in de billen maken we kleine incisies, zodat we het vet kunnen injecteren. Wanneer de behandeling is afgerond, hecht de arts de sneetjes met oplosbare hechtingen.

Na de behandeling

Na de operatie blijft u nog even op de uitslaapkamer ter observatie. Daarna gaat u met uw begeleider richting het Zorghotel voor een overnachting.  Hier kunt u in een veilige en comfortabele omgeving tot rust komen en herstellen van de ingreep.  Er is dag en nacht een verpleegkundige aanwezig voor de post operatieve zorg. In het hotel kunt u genieten van enkele maaltijden.  Meer informatie: Zorghotel

Nazorg

Na de ingreep krijgt u een drukpak aangemeten. Deze dient u ongeveer tot 2 weken na de ingreep aan te houden. Wanneer u naar huis gaat is het belangrijk dat u voldoende rust neemt. Vermijd intensief werken en sporten en til geen zware objecten. Ondanks dat u al direct resultaat ziet, is het definitieve resultaat na ongeveer 3 maanden na de operatie zichtbaar.

Risico’s en complicaties

Elke ingreep brengt risico’s met zich mee. Gelukkig is de kans op een complicatie na een bilvergroting met eigen vet vrij klein. Volg de instructies van uw behandelend arts goed op, voor een zo goed en voorspoedig mogelijk herstel.

De behandelend arts

 

Drs. Boonen

Maak een afspraak voor een Braziliaanse billift

Heeft u vragen over een bilvergroting of wilt u meer informatie? Neem contact op door te bellen naar 085 488 1700 of stuur een e-mail naar info@polikliniekdeblaak.nl. Onze medewerkers staan u graag te woord. Wanneer u liever teruggebeld wilt worden om bijvoorbeeld een afspraak te maken, kunt u via onderstaand contactformulier uw gegevens achterlaten.

Array
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

Voor een intakegesprek voor een bilvergroting kunt u terecht in Rotterdam, Tilburg en Rijswijk. De ingreep zelf zal in Rotterdam plaatsvinden.

de Blaak Rotterdam

Blaak 243 / 485
3011 GB Rotterdam

E: rotterdam@polikliniekdeblaak.nl

de Blaak Rijswijk

Oranjelaan 1
2281 GA Rijswijk

E: info@polikliniekdeblaak.nl

de Blaak Tilburg

Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

E: info@polikliniekdeblaak.nl