Rosacea behandeling

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gezicht die een felrode kleur veroorzaakt op de wangen, neus en/of kin. Kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels) zijn andere kenmerken die voor kunnen komen bij rosacea. De symptomen lijken op acne maar acne ontstaat in de pubertijd en rosacea vaak veel later. De aandoening vormt geen gevaar voor de gezondheid maar de meeste mensen willen het toch laten behandelen vanwege het cosmetische aspect.

Mogelijke behandelingen bij rosacea

Het team van dermatologen en huidtherapeuten heeft verschillende mogelijkheden om de rosacea te behandelen. Soms is een combinatie van behandelingen nodig.

De mogelijkheden om rosacea te stoppen zijn:

  • Medicijnen
  • Crèmes of zalven
  • Vaatlaserbehandeling
  • Aanpassen van uw voeding- of drankgebruik
  • Vermijden van bepaalde zeep, shampoo en andere middelen

Consult

Maak een afspraak bij een van onze dermatologen in Rijswijk, Tilburg of Rotterdam voor een consult. De dermatoloog zal uw rosacea behandelen. Direct een consult inplannen bij de huidtherapeut voor de vaatlaserbehandeling is ook mogelijk. Een afspraak kunt u telefonisch maken: 085 – 488 17 00.

Wat zeggen onze klanten

Ik heb al heel lang last van Rosacea. Dat is een chronische huidaandoening in het gezicht die een felrode kleur veroorzaakt op mijn wangen en kin. Toen ik 16 jaar was ben ik naar het ziekenhuis geweest en van de dermatoloog daar kreeg ik medicijnen. Die medicijnen hielpen echter maar weinig en ik had last van de bijwerkingen. Na een aantal jaren ben ik op internet op zoek gegaan naar meer informatie over Rosacea. Ik zag dat er bij Polikliniek de Blaak een dermatoloog zat die hier meer ervaring mee heeft. Meteen maar een afspraak gemaakt en ik had bij het consult al een goed gevoel. Van dokter Lanjouw kreeg ik een goede uitleg over de mogelijkheden van behandeling. Deze arts luistert ook naar mijn wensen en ideeën over de behandeling. Samen hebben we besloten eerst te beginnen met medicijnen. Uit mijzelf ben ik toen ook gestart met een dieet waarbij ik geen kruidig eten meer nam. Helaas kreeg ik na 2 maanden weer last van de bijwerkingen van de medicijnen en ben ik weer teruggegaan naar de polikliniek. Ik kreeg toen een crème voorgeschreven als alternatief. Dit was een schot in de roos. Mijn klachten zijn helemaal over en daar ben ik ongelofelijk blij mee.

Nesibe

Array

Oorzaken rosacea

Hoe rosacea ontstaat, is nog niet precies bekend. We weten wel dat er bepaalde factoren zijn die er invloed op hebben. Zo wordt rosacea erger bij stress, uv-straling en de overgang van kou naar warmte. Ook hebben verschillende soorten medicatie invloed op rosacea. De demodex mijt, een mijt die in haarzakjes leeft, kan de aandoening verergeren. Het natuurlijke afweersysteem reageert op de mijt, wat een ontstekingsreactie in de huid veroorzaakt.

Wat kunt u zelf doen om rosacea te verminderen?

Er is geen behandeling die de rosacea definitief verwijdert. Houd daarom in de gaten wanneer u het meeste last heeft van de huidaandoening. De situaties waarin u er last van heeft, kunt u voortaan beter vermijden. Sommige patiënten merken bijvoorbeeld dat ze er meer last van hebben wanneer ze heet douchen, naar de sauna gaan of bepaalde voedingsmiddelen eten. Of misschien verergeren bepaalde soorten make-up de rosacea.

Bel ons voor meer informatie

Wilt u meer weten over een rosacea behandeling? Maak dan een afspraak met ons door onderstaand formulier in te vullen.

Array
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.