Lipoedeem behandeling

  • korte wachtlijst
  • 30+ jaar ervaring
  • Gespecialiseerde lipoedeemarts

English?

Snel naar

GO TO TRANSLATION

Lipoedeem behandeling Polikliniek de blaak

Lipoedeem is te behandelen door middel van Lipoedeem liposuctie. Dit is een speciaal ontwikkelde liposuctie voor Lipoedeem dat permanent resultaat oplevert. Hieronder vindt u het stappenplan van de lipoedeem liposuctie van Polikliniek de blaak.

Wilt u een afspraak maken voor de lipoedeem liposuctie of heeft u nog vragen over de lipoedeem behandeling? Maak dan een afspraak via onderstaande button of bel onze kliniek.

Array

Diagnose lipoedeem

Bij Polikliniek de Blaak werken we met een team van ervaren specialisten die met zekerheid de juiste diagnose bij lipoedeem kunnen stellen. Ook als je nog niet toe bent aan een behandeling door middel van liposuctie, dan is een juiste diagnose zeer waardevol. Een patiënt kan dan kiezen voor tijdelijke verlichting van de klachten door endermologie. Wanneer onze arts tijdens het consult geen lipoedeem constateert kan er bijvoorbeeld sprake zijn van obesitas. In dat geval is een maagband/gastric sleeve wellicht eerder aan te bevelen voordat er met liposuctie behandeld kan worden. Deze behandelingen worden niet bij de Blaak aangeboden.

De lipoedeem liposuctie behandeling van Polikliniek de blaak.

Hoe gaat een lipoedeem liposuctie behandeling in zijn werk? Hieronder hebben wij het traject beschreven van de lipoedeem liposuctie voor de bovenbenen, heupen, knieën, armen of enkels.

Vóór de ingreep

Wanneer u besluit een liposculptuur te ondergaan plannen wij een intakegesprek met u in. In dit gesprek bespreekt u de problematiek en mogelijkheden.

Wanneer de operatie uitgevoerd gaat worden bespreekt u met de arts welke medicijnen u gebruikt. U mag geen aspirine of salicylaten gebruiken. Zo nodig wordt eerst een bloedonderzoek gedaan en eventueel een hartfilmpje (E.C.G.) gemaakt, zodat de arts kan bepalen hoeveel verdovingsvloeistof er gebruikt gaat worden. Voor de lipoedeem-ingreep adviseren wij u te douchen en daarna een lichte maaltijd te nemen en makkelijke kleding aan te doen. Op de dag vóór de ingreep en de dag van de ingreep mag u geen alcohol gebruiken. Het is aan te raden om een paar handdoeken mee te nemen, omdat u na de ingreep nog wat vocht zult verliezen. Uiteraard zal dit uitgebreid besproken worden in het intakegesprek.

De behandeling

De ingreep duurt ongeveer twee uur, afhankelijk van het aantal te behandelen plaatsen. Het te behandelende gebied wordt plaatselijk verdoofd. De verdovende vloeistof wordt via een dunne buis onderhuids ingebracht. Deze vloeistof gaat tussen de vetcellen zitten. Daarna worden de vetcellen door een canule weggezogen.

liposuctie bij lipoedeem

Na de ingreep

Direct na de behandeling krijgt u een strakke panty of korset aan. U moet de panty of het korset een week tot tien dagen laten zitten. De kosten van de kousen kunt u bij uw zorgverzekering indienen. Wij zorgen na de operatie ervoor dat u een nacht in ons luxe zorghotel kunt revalideren. Dit hotel bevindt zich in de regio Rotterdam. De ochtend na de operatie zal iemand van ons medisch team u bezoeken om het resultaat van de ingreep te beoordelen. Uiteraard zal er gedurende uw verblijf een verpleegkundige aanwezig zijn. Wanneer u het hotel verlaat is het verstandig om door iemand naar huis gebracht te worden.

Weer thuis

Wij adviseren u minimaal tot een week na de operatie niet te werken. Wel mag u na de ingreep aan uw bovenbenen of heupen gewoon lopen en eventueel wat licht werk doen in huis. Wanneer de kousen voor het eerst na de ingreep uitgaan, kan je wat duizeligheid ervaren. Vandaar dat je de kousen het best op bed uit kan doen in combinatie met een kleine pauze.

Binnen 1 week en na drie maanden wordt een controle afspraak gemaakt bij de arts. Het resultaat is blijvend in de zin dat de weggenomen vetcellen niet meer terugkomen.

Overnachting in ons zorghotel

In ons zorghotel kunt u in een veilige en comfortabele omgeving tot rust komen en herstellen van de ingreep.  Er is dag en nacht een verpleegkundige aanwezig voor de postoperatieve zorg. In het hotel kunt u genieten van enkele maaltijden.  Meer informatie: Zorghotel
zorghotel kamer

Kosten lipoedeem behandeling

Lipoedeembehandeling d.m.v. liposuctie

Intake Lipoedeem € 75,-
Lipoedeem behandeling onderbenen* € 4.750,-
Lipoedeem behandeling linker bovenbeen* € 4.750,-
Lipoedeem behandeling rechter bovenbeen* € 4.750,-
Lipoedeem behandeling billen* € 4.750,-
Lipoedeem behandeling van beide armen* € 3.890,-
Lipoedeem behandeling taille / buik / maag* € 4.750,-
Optioneel: aanvullende lipofilling per locatie € 1.945,-
Optioneel: aanvullende laser liposuctie € 430,-
Lipo-elastic drukkleding  € 195,-
De kosten van deze behandeling zijn tot wel 40% aftrekbaar van de belasting: Meer informatie
Informatie over betaling in termijnen

 * Inclusief 1 overnachting voor patiënt bij van der Valk Care in Rotterdam. De begeleider kan eventueel zelf bijboeken voor € 85,- extra (voor 1 overnachting, diner en ontbijt). Bij de behandelprijs is ook een GRATIS Venodermal verzorgingspakket inbegrepen.

 

Redo-operaties
Voor Redo-operaties en andere operaties gelden andere prijzen voor overnachting: Indien nodig wordt hiervoor een extra tarief van € 485,- berekend voor 1 nacht bij van de Valk Care (Alleen als de arts dit nodig vindt of de patiënt zelf bij van de Valk Care wil overnachten). Als de partner/begeleider mee wil op de kamer dan betaalt deze bij de Check-Out bij van de Valk Blijdorp €85,- (dus niet bij Polikliniek de Blaak te betalen). Voor dit bedrag krijgt de partner/begeleider 1 overnachting op de kamer van de patiënt, 1 diner, 1 ontbijt en 3 drankjes.

 

Aantal behandelingen
Tijdens het intake gesprek kan de arts u vertellen hoeveel behandelingen nodig zijn om 2 benen goed en adequaat te behandelen. De benen worden, afhankelijk van de ernst van de aandoening, in twee of drie keer behandeld. 

Lipoedeem is een medische indicatie waarvoor geen BTW hoeft te worden afgedragen.

Vergoeding lipoedeem behandeling

Voor de behandeling van vetophoping als gevolg van lipoedeem krijgt u geen vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Resultaat na de ingreep

Na een herstelperiode van enkele weken zult u grote verbeteringen gaan merken. De vermoeidheid vermindert, pijnklachten verdwijnen, en de spierkracht neemt toe. Het ontstaan van blauwe plekken zal afnemen en de benen zullen niet meer tegen elkaar aan schuren. Ook zult u weer naar een normale winkel kunnen om kleren te kopen. De verhoudingen van het lipoedeem-gebied worden teruggebracht tot normale proporties, waardoor uw zelfvertrouwen zal toenemen.
lipoedeem liposuctie voor en na foto
lipoedeem voor en na liposuctiefoto
Foto: Voor en na de lipoedeemliposuctie

Onze gespecialiseerde lipoedeem artsen

De onderstaande lipoedeemartsen zijn gespecialiseerd in lipoedeemliposuctie:

Cosmetisch geneeskundige

drs. Boonen, Robert

Fleboloog en arts cosmetische geneeskunde

– Lipoedeemarts
– Flebologie (spataderbehandeling)
– Duplex (echo doppler)

Robert S.M. Boonen, MD, is Algemeen Directeur van Stichting Polikliniek de Blaak, gesticht in 1991.
Robert Boonen studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Hij heeft als student diverse stages gelopen bij buitenlandse universiteiten, waaronder Yale University in Amerika. Na zijn afstuderen is hij twee jaar werkzaam geweest als assistent-gynaecoloog, maar besloot uiteindelijk in 1991 over te stappen naar de flebologie. Zijn flebologische opleiding heeft hij genoten in Rotterdam.

In die tijd heeft hij meer dan 60.000 flebologische (spatader-)behandelingen uitgevoerd.

Nadien is hij, geïnspireerd door het esthetische succes van flebologische behandelingen, zich verder gaan specialiseren in de esthetische geneeskunde. Lipoedeem behandeling heeft zijn speciale aandacht.

Sinds 2009 is hij lid van The American College of Phlebology en het European Venous Forum.

Logo European Venous Forum

Senior Associate Editor by the Journal of Aesthetic Medicine and Dermatology (EJAMeD)

Logo Aesthetic Medicine and Dermatology

Tevens aangesloten bij:
– APF
– NVVCC
– DALA
– ELA

Zie ook: www.drsboonen.nl


michel visser lipoedeem liposuctie

dr. Visser, Michel

– Cosmetische chirurgie
– Vaatchirurgie
– Lipoedeemarts

Michel Visser studeerde Geneeskunde in Leiden waar hij in 1988 cum laude afstudeerde. Hierna verrichtte hij experimenteel vaatchirurgisch promotieonderzoek. In 1992 startte hij met de opleiding tot algemeen chirurg in het LUMC te Leiden en het Haga ziekenhuis in Den Haag.  In 2000 rondde hij de tweejarige vervolgopleiding (CHIVO) in de vaatchirurgie af, eveneens in het LUMC. Vervolgens  is Dr. Visser verbonden geweest als vaatchirurg en als algemeen chirurg aan ziekenhuizen in Leiden en Amsterdam (LUMC, Alrijne ziekenhuis en OLVG). Tevens houdt hij zich sinds 2010 bezig met chirurgie en het geven van onderwijs in een klein districtsziekenhuis in Tanzania (St. Kizito Hospital, Mikumi). Sinds januari 2020 is hij als (cosmetisch) chirurg verbonden aan polikliniek de Blaak.
thin-line

drs. Boonen over lipoedeem

Lipoedeem herkennen voor zorgprofessionals

Een beknopte samenvatting van de informatie is te downloaden via onderstaande button.
symptomen en behandelingen lipoedeem

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken voor de lipoedeem liposuctie of heeft u nog vragen over de lipoedeem behandeling? Maak dan een afspraak via onderstaande button of bel onze kliniek.

Array