Schaamlipcorrectie

  • Gespecialiseerde en ervaren artsen
  • 30+ jaar ervaring
  • Uitgebreide intake met persoonlijk advies

schaamlipcorrectieEen schaamlipcorrectie biedt uitkomst wanneer u pijn ervaart bij dagelijkse activiteiten zoals fietsen, paardrijden, autorijden of vrijen. De oorzaak is veelal te wijten aan de grootte van de schaamlippen. Daarnaast kan het ook zijn dat u de vorm of symmetrie niet in verhouding tot het lichaam vindt.  Met behulp van een kleine ingreep – de schaamlipcorrectie – kan dit probleem worden opgelost. Onze artsen nemen ruim de tijd voor een persoonlijk intakegesprek zodat u een weloverwogen advies krijgt.

Om meer duidelijkheid te geven over de cosmetische ingreep leggen wij uit wat een schaamlipcorrectie is, hoe deze in zijn werk gaat en hoelang de operatie duurt. Tevens informeren wij u over de kosten en vergoeding van de schaamlipcorrectie.

Wat is een schaamlipcorrectie?

Bij een schaamlipcorrectie worden de binnenste of buitenste schaamlippen verkleind of gecorrigeerd. In de meeste gevallen worden de binnenste schaamlippen verkleind. Dit noemen we ook wel een schaamlipverkleining. De arts adviseert u tijdens het persoonlijke consult over de mogelijkheden.

Schaamlipcorrectie: het resultaat

Het resultaat van de correctie is na enkele weken zichtbaar. Na de operatie is het gebied gezwollen en zijn er bloeduitstortingen zichtbaar. Tevens geven patiënten die u voor zijn gegaan aan dat het wondgebied gespannen is. Na enkele maanden vormen de schaamlippen een natuurlijk geheel met uw lichaam.

Littekens

De littekens van een schaamlipcorrectie zijn niet tot nauwelijks zichtbaar. Daarnaast heeft u vrijwel geen last van de littekens. Het is echter goed om te weten dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om volledig tot rust te komen.

Hoe gaat een schaamlipcorrectie in zijn werk?

Een schaamlipcorrectie is onder te verdelen in vier stappen: een intakegesprek, voorzorg, de behandeling en de nazorg. Het is belangrijk om deze vier fasen op te volgen. Het resultaat van de schaamlipcorrectie hangt mede af van de juiste voor- en nazorg.

Stap 1: een intakegesprek

Tijdens het eerste consult bespreekt de cosmetisch arts de mogelijkheden en gewenste resultaten met u. Vervolgens brengt de arts in kaart in hoeverre deze resultaten haalbaar zijn. Tijdens het intakegesprek informeren wij u uitgebreid over de correctie. Tevens bent u in de gelegenheid om vragen te stellen.

Stap 2: voor de schaamlipcorrectie

Vanaf twee weken voor de ingreep mag u geen acetylsalicylzuur bevattende medicijnen gebruiken. Deze stof kan voorkomen in pijnstillers zoals aspirine, acetosal, Ascal of Aspro. Wanneer u last heeft van hoofdpijn of andere pijnen mag u uitsluitend Finimal, Voltaren (diclofenac) of paracetamol gebruiken. Met het gebruik van bloedverdunnende middelen zoals Sintrom of Marcoumar dient u in overleg met de behandelend arts tijdelijk te stoppen. Daarnaast mag u minimaal twee weken van tevoren niet meer roken. Ook mag u een dag van tevoren geen alcohol meer nuttigen.

Stap 3: de behandeling

Gedurende de behandeling corrigeert de arts de vorm en grootte van de schaamlippen onder een lokale verdoving. Wanneer u graag kleinere schaamlippen wilt, verwijdert de arts het huidoverschot van de binnenste schaamlippen. Hierdoor worden ze kleiner dan de buitenste schaamlippen. De buitenste schaamlippen kunnen we op dezelfde manier verkleinen. Na de ingreep wordt de wond gehecht met oplosbare hechtingen.

De littekens zijn na de operatie vrijwel niet zichtbaar. Tevens is het goed om te weten dat de ingreep ongeveer een uur duurt, waardoor er sprake is van dagbehandeling. U mag dus dezelfde dag weer naar huis.

Stap 4: nazorg van de operatie

Na afloop van de schaamlipcorrectie wordt er een afspraak gemaakt voor een nacontrole. Zelf autorijden is niet toegestaan, laat u dus door iemand ophalen. Om de hoeveelheid pijn te verminderen, raden wij aan om om de zes uur twee tabletten paracetamol in te nemen. Indien dit niet voldoende is, kunt u een tablet ibuprofen nemen. Wanneer dit niet genoeg is, raden wij u aan om contact op te nemen met de kliniek. Let op: u mag geen aspirine of pijnstillers innemen die acetylsalicylzuur bevatten.

Tevens dient u zich te realiseren dat dit richtlijnen zijn, waarvan in sommige gevallen door de arts wordt afgeweken. Dit gebeurt altijd in overleg met de patiënt. Absolute symmetrie bij dubbelzijdige operaties is niet te garanderen. Soms is het noodzakelijk om een aanvullende operatie uit te voeren voor het verkrijgen van een goed eindresultaat.

Disclaimer

Met bovenstaande informatie proberen wij u zo goed mogelijk in te lichten over de cosmetische chirurgie. Een dergelijke beschrijving kan echter nooit volledig zijn. Wij kunnen daarom geen garantie ontlenen aan het resultaat. Uiteraard streven wij naar een zo optimaal mogelijke behandeling. Mocht u nog vragen hebben, maakt u dan telefonisch een afspraak voor een gesprek met een van onze artsen. Wij beantwoorden uw vraag graag.

Kosten en vergoeding schaamlipcorrectie

In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de tarieven van een schaamlipcorrectie. De behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Consult € 55,-
Schaamlipcorrectie € 2.050,-
Informatie over betaling in termijnen

Maak een afspraak

Heeft u vragen over een schaamlipcorrectie of wilt u meer informatie? Neem contact op door te bellen naar 085 488 1700 of stuur een e-mail naar info@polikliniekdeblaak.nl. Onze medewerkers staan u graag te woord. Wanneer u liever teruggebeld wilt worden om een afspraak te maken, kunt u via onderstaand contactformulier uw gegevens achterlaten.

Array
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

de Blaak Rotterdam

Blaak 243 / 485
3011 GB Rotterdam

E: rotterdam@polikliniekdeblaak.nl

de Blaak Rijswijk

Oranjelaan 1
2281 GA Rijswijk

E: info@polikliniekdeblaak.nl

de Blaak Tilburg

Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

E: info@polikliniekdeblaak.nl