Fractionele CO2-laser

De fractionele CO2-laser kan worden ingezet om uw huid weer egaler, vitaler, jonger en rimpellozer te maken. Met de methode van de fractionele CO2-laser voorkomt u een operatie, chirurgie of injectables. Behandeling met de fractionele CO2-laser kan bij Polikliniek de Blaak in Rijswijk.

Fractionele CO2-laser voor huidverbetering

fractional CO2 laserBij de fractionele CO2-laser richt het specifieke laserlicht (10.600 nanometer) zich op het vocht in de huid. De fractionele lasermethode zorgt ervoor dat de energie van de CO2-laser het vocht in de huid verdampt en haarfijne gangen maakt in de vorm een raster. Deze geavanceerde techniek zorgt ervoor dat de ruimte tussen de gangen geen thermische schade ondervindt. Het gezonde weefsel rondom deze ruimtes zorgt ervoor dat het vernieuwingsproces begint.

Het binnendringen van de laserstraal tot diep in de dermis (lederhuid) zorgt ervoor dat de fibroblasten in de huid de aanmaak van nieuw collageen stimuleren. Het gezonde weefsel helpt in een versneld tempo het beschadigde weefsel te herstellen en zijn oude stevigheid weer terug te geven. Hierdoor is de herstelperiode erg kort.

Bij deze manier van ‘skin resurfacing’ wordt maar een fractie van de huid beschadigd waar daarentegen vroeger met de oude CO2-laser of een Erbium-YAG-laser de volledige opperhuid werd weggebrand. Het grote voordeel van deze nieuwe fractionele CO2-lasermethode is dat het nu veel minder risico’s en complicaties met zich meebrengt, minder gevoelig en veel patiëntvriendelijker is!

Video: pigmentvlekken behandelen met de fractionele CO2 laser

Indicaties voor de fractionele CO2-laser

 • Acnelittekens
 • Chirurgische littekens
 • Grove poriën
 • Licht- en zonbeschadigde huid
 • Pigmentvlekjes
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Zwakke huidtextuur
 • Striae

Voor mensen met een donkere huid is de CO2-laser minder geschikt. U kunt beter kiezen voor een behandeling met chemische peeling of microdermabrasie.

Mixto SX fractionele CO2-laser (Rijswijk)

mixto fractional CO2 laser huidtherapieDeze laserbehandeling is in tegenstelling tot de Alma pixel-laserbehandeling een stuk intensiever waardoor er minder behandelingen (1-3) nodig zijn. Deze behandeling wordt in de meeste gevallen uitgevoerd met huidverdovende crème. Polikliniek de Blaak is 1 van de 3 klinieken in Nederland die werkt met deze laser. In Amerika heeft deze laser zelfs de Aesthetic Awards 2011 gewonnen op het gebied van non-chirurgische huidverbetering.

Aantal behandelingen

Oppervlakkige rimpels en kleine onregelmatigheden van de huid kunnen bij de Mixto SX laser al na 1 behandeling verdwijnen. Bij diepere rimpels en (acne)littekens daarentegen zijn soms 3 sessies vereist, dit met een tussentijd van 1 maand. Het is belangrijk dat u zich realiseert dat u geduld moeten hebben. Het nieuwe collageen moet door het eigen lichaam weer aangemaakt worden en zal hier ongeveer 3 maanden over doen.

Voor de behandeling

De behandeling met de fractionele CO2-laser wordt voorafgegaan door een gratis en vrijblijvende intake. Als de huid geschikt is voor een behandeling (cliënten mogen 6 weken voor de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank zijn geweest) dan wordt er samen met de cliënt en de huidtherapeut een behandelplan opgesteld.

De behandeling

Na het reinigen van de huid worden de ogen beschermd met een speciale laserbril. De laserkop wordt in een rustig tempo over de huid geschoven waarbij een hard tikje tegen de huid en een warm branderig gevoel waarneembaar is. Sommige plekjes zoals rondom de ogen en de bovenlip zijn wat meer gevoelig tijdens de behandeling.

Na de behandeling

acnelittekens rug behandelen fractional CO2 laserDe huid ziet er rood uit en kan wat branderig aanvoelen. Er wordt een verkoelende gel aangebracht en de thuisinstructies worden meegegeven. Na een paar dagen zal de huid vervellen en zullen de kleine korstjes niet meer zichtbaar zijn. Na ongeveer een week zult u niets meer aan de huid zien. Tot 3 maanden na de behandeling moet de huid goed beschermd worden tegen de zon met minimaal factor 30.

Waarom kiezen voor een fractionele CO2-laser behandeling?

 • Snel herstel
 • Kortdurende procedure
 • Geen anesthesie vereist
 • Veilig en doeltreffend
 • Duidelijk zichtbaar resultaat
 • Weinig risico’s en nauwelijks complicaties

Eventuele risico’s en complicaties

Bij elke behandeling bestaat een zeer geringe kans op een complicatie. Voor alle laserbehandelingen geldt dat er tijdens de behandeling veel warmte ontstaat in de huid waardoor brandwondjes kunnen ontstaan. Dit kan tijdelijk kleurverschil in de huid veroorzaken. Dit pigmentverschil kan enkele weken tot maanden aanhouden. Bij de aanwezigheid van een koortslip zal er geen behandeling plaatsvinden.

Kosten en vergoeding

Fractionele CO2-laser is een cosmetische ingreep. Alleen als het uitgevoerd wordt bij acnelittekens en u een aanvullend pakket heeft afgesloten, kunt u mogelijk van uw verzekeraar een tegemoetkoming in de kosten krijgen. In alle andere gevallen dient u de behandeling zelf te betalen. Controleer dit in uw eigen polisvoorwaarden. De huidtherapeut kan u vooraf over de kosten informeren. De kosten dient u per pin eerst zelf te betalen, bij recht op vergoeding kunt u de rekening hierna indienen bij uw verzekering.

De therapie wordt uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

foto acne behandeling voor fractional CO2 behandeling

Foto acne voor fractional CO2 behandeling

foto acne behandeling na fractional CO2 behandeling

Foto acne na 3 fractional CO2 behandelingen

litteken foto voor fractional CO2

Foto litteken voor de fractional CO2 laser behandeling

litteken foto na fractionalCO2

Foto litteken na de fractional CO2 laser behandeling

stria verminderen foto voor fractional co2 laser

Foto stria voor de fractional CO2 laser behandeling

stria verminderen foto na fractional co2 laser

Foto stria na de fractional CO2 laser behandeling

voor en na foto huidbehandeling

huidtherapie fractional CO2 laser behandeling

bekijk hier een filmpje over de gefractioneerde CO2 laser:

Bekijk hier een filmpje over de Mixto Pro laser:

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor behandeling met de fractional CO2 laser: Rijswijk / Haaglanden.

Prijslijst fractionele CO2-laser

Mixto SX fractionele CO2-laser

Een zeer intensieve maar effectieve behandeling t.b.v. vermindering van rimpels, en/of littekens van bijv. acné met langdurig resultaat

Oogzone € 430,-
Bovenlip € 325,-
Kin € 380,-
Rond om mond € 540,-
Wangen ‘klein’ € 380,-
Wangen ‘groot’ € 600,-
Voorhoofd € 490,-
Full Face 1e behandeling € 920,-
Full Face 2e behandeling € 810,- (binnen 3 maanden na eerste behandeling)
Full Face 3e behandeling € 700,- (binnen 3 maanden na tweede behandeling)
Hals € 700,-
Decolleté € 700,-
Handen € 600,-
Kleine gebieden, b.v. litteken v.a. € 185,-
Mixto SX fractionele CO2-laser – pigment door zonbeschadiging (Rijswijk)
1 tot 5 pigmentvlekken € 120,-
+/- 10 pigmentvlekken € 180,-
Kleine zone € 350,-
Grote zone € 450,-
 CO2 overige  afhankelijk van de grote van het gebied
 

Alle tarieven zijn per behandeling en inclusief verschuldigde BTW.

Afspraak afzeggen Als u een afspraak niet tijdig heeft afgezegd, ontvangt u een factuur van 35 euro voor één afspraak. Deze kosten kunnen niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Meer informatie over het afzeggen van een afspraak vindt u HIER.
 

acnelittekens verwijderen fractionele co2 laser

 

acnelittekens gezicht verwijderen fractional co2 laser

Afspraak maken085 - 488 17 00
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.