Tips voor een goed herstel na een bovenooglidcorrectie

De afgelopen jaren zien we bij Polikliniek de Blaak een sterke groei in de vraag naar bovenooglidcorrecties. Zowel in Rotterdam als in Rijswijk en Tilburg zijn er extra operatiedagen bijgekomen voor deze ingreep. Dat is ook niet verrassend. Het is een kleine ingreep met een  spectaculair resultaat. De artsen bij Polikliniek de Blaak zijn zeer ervaren en de waardering op reviewwebsites is hoog. Een belangrijk deel van het succes van deze cosmetische heeft de patiënt zelf in handen. Een goed herstel zorgt voor het mooiste resultaat. We hebben daarom enkele tips voor je op een rij gezet.

1. Koelen

De belangrijkste tip van allemaal: KOELEN! Daar start je direct na de ingreep mee. Dit voorkomt zwelling en beperkt de blauwe plekken. Daarnaast vermindert het de napijn. Houdt het coldpack ieder uur 1 of 2 keer 10 minuten lang tegen de bovenoogleden zolang je wakker bent. Een coldpack hoeft tussendoor niet in de vriezer, de koelkast is vaak al prima. Leg het coldpach niet direct op de huid, maar zorg dat er een doek tussen zit zodat de huid niet bevriest. Was je handen zoveel mogelijk voordat je het coldpack beet pakt. Zo voorkom je dat er bacteriën van je hand in de wond terecht komen.

2. Rustig aan

De eerste vier dagen na de ingreep doe je lekker rustig aan. Voorkom inspanningen zoals tillen of te veel beweging. Na vier dagen kun je, als je je goed genoeg voelt, weer langzaam aan je dagelijkse werkzaamheden hervatten. Na enkele weken kun je ook weer sporten. Slapen kun je het beste doen met een extra kussen onder je hoofd. Als je hoofd iets hoger ligt, vermindert de druk op de ogen en dat verbetert de genezing.

3. Gezond leven

Een tip die voor iedere ingreep geldt. Door gezond te eten en drinken geef je jouw lichaam de bouwstenen om te zorgen voor een optimaal herstel. Nuttig de eerste week na de ingreep geen alcohol omdat dit het herstel kan vertragen. Dagelijks wat extra water drinken is daarentegen juist goed voor de genezing. We raden je sterk af om voor en na de ingreep te roken omdat dit zorgt voor een slechte (en minder mooie) wondgenezing. Mocht je na de ingreep een crème of medicijnen willen gebruiken dan kun je dat het beste vooraf met je arts bespreken.

voor en na foto ooglidcorrectie

foto: voor en na een bovenooglidcorrectie

4. Draag een zonnebril

Deze tip heeft twee voordelen. De eerste is natuurlijk dat je ogen direct na de operatie gezwollen en blauw/rood zijn. Met een zonnebril op kun je dit eenvoudig verbergen. Het tweede voordeel is dat je ogen na de operatie gevoeliger voor licht kunnen zijn.

Overige instructies voor een goed herstel

Na het consult bij de cosmetisch arts van Polikliniek de Blaak krijg je een informatiemap mee waarin alle informatie staat over het voor- en na traject van de bovenooglidcorrectie. Lees deze informatie aandachtig en volg de instructies goed op. Zo kun je zelf zorgen voor een extra mooie genezing en een fantastisch resultaat.

Wil je meer informatie over een bovenooglidcorrectie? Maak dan een afspraak voor een consult op telefoonnummer 085-4881700.