Kraaienpootjes

Kraaienpootjes, die kleine rimpeltjes rondom de ogen, komen bij velen voor naarmate we ouder worden. Hoewel ze een teken zijn van een leven vol expressie en gelach, kunnen ze soms storend zijn. Gelukkig is er een effectieve oplossing: een Botoxbehandeling bij Polikliniek de Blaak.

Oorzaken voorhoofdrimpels

  • Mimiek: De spieren rondom onze ogen worden voortdurend gebruikt tijdens gezichtsuitdrukkingen zoals lachen, knipogen en fronsen. Deze herhaalde bewegingen zorgen voor een rekking van de huid, waardoor er na verloop van tijd rimpeltjes kunnen ontstaan.
  • Veroudering: Naarmate we ouder worden, verliest onze huid collageen en elastine. Dit zijn belangrijke stoffen die de stevigheid en elasticiteit van de huid bepalen. Door dit verlies wordt de huid dunner en minder veerkrachtig, waardoor rimpeltjes en lijntjes zichtbaarder worden.
  • Zonneblootstelling: De UV-straling in zonlicht breekt collageen en elastine af, wat de ontwikkeling van rimpels versnelt. Bescherm uw huid daarom altijd goed tegen de zon met een zonnebrandcrème met een hoge SPF.
  • Roken: Roken versnelt het verouderingsproces van de huid en kan de vorming van rimpels verergeren.

Naast deze factoren kunnen ook erfelijkheid en stress een rol spelen bij de ontwikkeling van kraaienpootjes.

 

De behandeling

Een behandeling met Botox is een niet-ingrijpende behandeling die u snel en eenvoudig een gladdere, frissere uitstraling geeft. Tijdens de behandeling injecteert onze ervaren cosmetisch arts met precisie een kleine hoeveelheid Botox in de spiertjes van uw huid rondom uw ogen. Deze spiertjes worden hierdoor ontspannen, waardoor de kraaienpootjes minder diep worden. Na de behandeling kunt u enkele milde bijwerkingen ervaren zoals hoofdpijn en blauwe plekjes, maar deze zijn doorgaans van korte duur en goed te verdragen. Meer informatie over de behandeling vindt u hier.

Naast kraaienpootjes, kunnen we met Botox en fillers ook andere rimpels en lijntjes in het gezicht behandelen, zoals:

Alle injectable behandelingen worden uitgevoerd op onze locatie in Rijswijk of bij onze dochteronderneming Signé Clinics in Rotterdam en Tilburg; een nieuwe cosmetische formule voor de elegante en zelfbewuste man en vrouw die voor een hoge mate van kwaliteit, professionaliteit, diversiteit en service kiezen.

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.