Voorhoofdrimpels

Kleine oppervlakkige rimpels of juist diepe lijnen op het voorhoofd ontstaan door het samentrekken van spieren boven de wenkbrauwen. De rimpels kunnen zowel met botox (spierontspanner) als met fillers (rimpelvuller) behandeld worden. Na een gezichtsanalyse zal de cosmetisch arts u hierover adviseren. Deze behandeling is vrijwel pijnloos en zeer veilig en behoudt zijn effect doorgaans 4 tot 6 maanden na de behandeling. Daarna kunt u de behandeling herhalen.

Oorzaken voorhoofdrimpels

Voorhoofdrimpels zijn een veelvoorkomend probleem dat niet alleen door ouderdom wordt veroorzaakt. Erfelijkheid speelt een belangrijke rol, en daarnaast kunnen verschillende factoren de ontwikkeling van voorhoofdrimpels versnellen:

  • Genetische aanleg: Heeft u familieleden met voorhoofdrimpels? Dan is de kans groot dat u hier ook gevoeliger voor bent.
  • Veroudering: Naarmate we ouder worden, verliest onze huid collageen en elastine. Hierdoor wordt de huid dunner en minder elastisch, waardoor rimpels en lijntjes zichtbaarder worden.
  • Spieractiviteit: Herhaaldelijk fronsen, verbazen of de wenkbrauwen optillen kan leiden tot de vorming van voorhoofdrimpels.
  • Zonneblootstelling: De UV-straling in zonlicht breekt collageen en elastine af, waardoor rimpels en pigmentvlekken ontstaan.
  • Roken: Roken versnelt het verouderingsproces van de huid en kan de vorming van rimpels verergeren.
  • Ongezonde leefstijl: Een ongezond voedingspatroon, te weinig slaap en stress kunnen allemaal een negatieve invloed hebben op de gezondheid van uw huid en de ontwikkeling van rimpels bevorderen

 

De behandeling

De voorhoofdrimpelbehandeling met Botox is een niet-ingrijpende behandeling die u snel en eenvoudig een gladdere, frissere uitstraling geeft. Met een dunne naald wordt de vloeistof in de spiervezel geïnjecteerd. Binnen een aantal dagen beginnen de gezichtsspieren te ontspannen. Na de behandeling kunt u enkele milde bijwerkingen ervaren zoals hoofdpijn en blauwe plekjes, maar deze zijn doorgaans van korte duur en goed te verdragen.

Naast voorhoofdrimpels, kunnen we met Botox en fillers ook andere rimpels en lijntjes in het gezicht behandelen, zoals:

Alle injectable behandelingen worden uitgevoerd op onze locatie in Rijswijk of bij onze dochteronderneming Signé Clinics in Rotterdam en Tilburg; een nieuwe cosmetische formule voor de elegante en zelfbewuste man en vrouw die voor een hoge mate van kwaliteit, professionaliteit, diversiteit en service kiezen.

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.