ooglidcorrectie bovenooglidcorrectie onderooglidcorrectieEen ooglidcorrectie is een methode om overhangende oogleden en wallen te corrigeren. Wanneer u last heeft van een vermoeid uiterlijk of een verminderd zicht en u zich daardoor onzeker voelt, dan biedt een ooglidcorrectie bij Polikliniek de Blaak uitkomst.

U kunt een afspraak maken voor een ooglidcorrectie bij Polikliniek de Blaak wanneer u last heeft van:

  • Een boze en/of vermoeide blik
  • Vermoeide ogen
  • Beperkt zicht
  • Zwaar aanvoelende oogleden

Onze ervaren artsen bereiden u voor op de ooglidcorrectie. Tijdens het intakegesprek bespreken we alle stappen van de ingreep met u, zodat u een goed beeld krijgt van de ooglidcorrectie behandeling. Wilt u direct een afspraak maken of meer informatie over de ooglidcorrectie ontvangen? Klik dan op onderstaande buttons. 

afspraak maken  

Ooglidcorrectie tarieven

In onderstaand schema treft u een overzicht van de verschillende prijzen van onze ooglidcorrectie behandelingen.

Kosten ooglidcorrectie
Consult ooglidcorrectie (bedrag wordt in mindering gebracht op de prijs van de behandeling) € 50,-
Bovenooglidcorrectie beide ogen, inclusief consult en nacontrole € 649,-
Bovenooglidcorrectie aziatische ogen € 949,-
Bovenooglidcorrectie i.c.m. Bocouture € 749,-
Bovenooglidcorrectie i.c.m. wenkbraulift € 949,-
Onderooglidcorrectie/wallen € 1.599,-

Bovengenoemde prijzen gelden voor een ooglidcorrectie behandeling voor beide ogen.

Alle tarieven zijn inclusief verschuldigde BTW. Een btw-vrijstelling zal uitsluitend kunnen worden toepast voor behandelingen die op medische indicatie worden uitgevoerd. Bij het ontbreken van een medische indicatie dient u 21% btw te betalen. De beoordeling hiervan ligt bij de behandelend arts.

Wilt u direct een afspraak maken voor een ooglidcorrectie? Bel dan nu 085 488 1700 of maak een afspraak via onderstaande buttons.

afspraak maken  

Behandelend artsen ooglidcorrectie

Het intakegesprek zal plaatsvinden met dr. Meindert Jan de Vries of drs.Robert Boonen.

Drs. De Vries

Dr. De VriesDrs. de Vries is een oogarts met jarenlange ervaring met ooglidcorrecties. Drs. de Vries heeft ook al veel ooglidcorrecties uitgevoerd namens Polikliniek de Blaak. In overleg met u maakt hij graag een persoonlijk plan om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de ooglidcorrectie.

 

Drs. Boonen

Drs. BoonenAl sinds de jaren 90 kunnen patiënten bij drs. Boonen terecht voor een ooglidcorrectie. Hij heeft in de loop der jaren vele patiënten succesvol voorzien van een frisse en jongere uitstraling.

Door onze jarenlange ervaring garanderen wij:

  • Geringe postoperatieve pijn
  • Korte herstelperiode
  • Weinig last van blauwe plekken en zwellingen

 

Quote open

Wat zeggen onze klanten:

Zeer tevreden met mijn bovenooglidcorrectie

Mijn oogleden hingen bijna op mijn wimpers waardoor ik elke avond vermoeide ogen had en soms ook hoofdpijn. Ik heb daarom een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren bij Polikliniek de Blaak. De operatie is mij enorm meegevallen. Ik zou het zo weer laten doen. Van de verdoving en de ingreep zelf heb ik niets gevoeld. Het duurde ook niet lang, ik was na 40 minuten al klaar.

Ik heb na de ingreep 3 dagen lang goed gekoeld en rustig aan gedaan. Daarna ben ik gewoon weer aan het werk gegaan en na 7 dagen mochten de hechtingen er uit. Ook daar voel je niets van. Na de operatie heb ik ook geen pijn gehad. Goed koelen is daarvoor wel heel belangrijk. Mijn ogen waren al snel weer toonbaar maar het duurde nog wel bijna 3 maanden voor je echt helemaal niets meer kon zien van de operatie. Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Ik heb geen vermoeide ogen meer en ik heb een frisse en vrolijkere blik volgens mijn omgeving.

Mieke na een bovenooglidcorrectie

Foto voor en na de bovenooglidcorrectie.

Quote sluiten 

Wanneer komt u in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Het verouderingsproces wordt door meerdere factoren beïnvloed en kan bij de ene persoon eerder beginnen dan bij de ander. Mensen die roken, overmatig zonnebaden of van nature al een slappe huid hebben, kunnen al vanaf hun 35e levensjaar overhangende oogleden, verslapte spieren of vetvermeerdering hebben. Hierdoor ontstaan vervelende klachten zoals een beperking van het gezichtsvermogen en zwaar aanvoelende oogleden. Als u last heeft van deze klachten, dan kunt u een afspraak maken bij Polikliniek de Blaak.

Wanneer komt u niet in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Omdat we niet te maken hebben met wetenschap, is het resultaat niet exact voorspelbaar. Als de patiënt een onrealistisch verwachtingspatroon heeft, kunnen wij de ingreep niet uitvoeren. Iedere behandeling wordt met de grootst mogelijk zorg uitgevoerd om het gewenste resultaat te behalen. Schildklierafwijkingen, droge ogen, tranende ogen, hoge bloedruk, hartziekten en suikerziekte zijn risicoverhogend en moeten vooraf worden besproken met uw behandelend arts. Bij glaucoom of netvliesontsteking adviseren wij u om eerst naar uw oogarts te gaan.

Bent u benieuwd wat Polikliniek de Blaak voor u kan betekenen op het gebied van ooglidcorrecties? Maak direct een afspraak voor een intakegesprek met dr. De Vries of drs. Boonen door op de button hieronder te klikken, of bel naar 085 488 1700.

afspraak maken  

 

Ooglidcorrectie behandeling

De ooglidcorrectie wordt bij Polikliniek de Blaak uitgevoerd onder locale verdoving. De arts tekent op het ooglid af hoeveel huid er verwijderd moet worden. Hierbij al rekeninghoudend dat de insnede straks precies in de huidplooi val zodat het litteken hierin wegvalt. Dan snijdt de arts het reepje huid weg en ook een teveel aan vet wordt verwijderd. Na de ingreep worden de haarvaatjes dichtgebrand en de incisie gehecht. Na enkele dagen komt u terug voor een nacontrole en worden de hechtingen verwijderd.

Quote open

‘Ik zag er de laatste paar jaren erg moe uit en het leek wel alsof ik heel nors was. Ik voelde me alleen best wel goed. Ik heb daarom een afspraak gemaakt met dr. De Vries en hij vertelde me wat de mogelijkheden waren. Inmiddels zijn we een paar weken verder en ben ik erg blij met resultaat. Ik heb eindelijk de uitstraling die bij me past! ’.  

Henk, 34 uit Tilburg

Quote sluiten

Wij maken onderscheid in twee soorten ooglidcorrecties:
 

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een manier om overhangende oogleden te corrigeren. Wanneer u last heeft van vermoeide ogen, een verminderd zicht, een boze of vermoeide blik en u zich daardoor onzeker voelt, dan biedt een ooglidcorrectie bij Polikliniek de Blaak uitkomst. Bij het bovenooglid wordt er vetweefsel en een deel van het huidoverschot weggehaald.

Voor de ingreep

De ooglidcorrectie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. U mag 24 uur voor de ingreep geen alcohol gebruiken.

Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, moet u dit direct melden bij de arts. In overleg met uw behandelend arts dient u twee weken voor de ooglidcorrectie te stoppen met pijnstillers en bloedverdunners zoals carbasalaatcalcium (Ascal) en acetylsalicylzuur (Aspro of aspirine). Met bloedverdunnende medicijnen als Marcoumar en Sintrom raden wij aan om (in overleg met de trombosedienst en uw behandelend arts) te stoppen.

Tijdens de ingreep

De cosmetisch arts voert de ooglidcorrectie uit onder plaatselijke verdoving. De specialist haalt de overtollige huid en het vet en het speerweefsel weg via een snede in de plooi van uw bovenooglid. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten. Van de ingreep zult u niets voelen.

Na de ingreep

Na de ingreep mag u direct naar huis. Omdat u bent geholpen aan uw oogleden en medicatie heeft gekregen, mag u na de ingreep niet zelf autorijden. Wij raden daarom aan dat u zich laat ophalen.

De eerste drie dagen na de ingreep moet u buiten een zonnebril dragen ter bescherming van uw ogen. Wij raden daarom aan om een zonnebril mee te nemen wanneer u de ooglidcorrectie laat uitvoeren. De verdovingsprikjes in de oogleden kunnen de dagen na de ingreep nog wat gevoelig zijn. Tevens kunt u last krijgen van napijn. Hiervoor raden wij aan om paracetamol te nemen.

Om zwelling te voorkomen, kunt u de eerste 24 tot 48 uur na de ingreep de wond het best koelen met ijskompressen. U kunt een ice-pack als ijskompres gebruiken of u kunt ijsblokjes in een plastic tas doen. Leg de zak met ijs nooit direct op uw huid, maar wikkel het in een handdoek of washandje. De huid rondom uw ogen zal na de ingreep blauw en gezwollen zijn. Indien u dit prettig vindt, kunt u de zonnebril blijven dragen. Normaliter geneest de dunne ooglidhuid vrij snel en zullen de littekens anderhalve maand tot drie maanden na de ingreep vrijwel onzichtbaar zijn.

Hoofd rechtop houden

Omdat oogleden gevoelig zijn voor zwaartekracht en vochtophoping, is het belangrijk dat u de eerste week na de ooglidcorrectie zoveel mogelijk druk vermijdt. Houdt uw hoofd goed rechtop en buk niet voorover om zware dingen te tillen. Tijdens het slapen adviseren wij om drie kussens te gebruiken ter ondersteuning van uw hoofd en om uw hoofd rechtop te houden. Na vijf tot zeven dagen komt u op controle. Indien de wondjes goed zijn genezen, worden de hechtingen uit uw oogleden gehaald. Wij raden aan om het litteken daarna met littekencrème in te smeren.

Wilt u weten of de bovenooglidcorrectie iets voor u is of wilt u meer informatie over de ooglidcorrectie? Maak direct een afspraak met onze specialist of laat uw nummer achter, zodat wij u kunnen terugbellen.

afspraak maken  

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is een methode om wallen en of overtollige huid te corrigeren. Bij het onderooglid wordt meestal alleen het overtollig vet verwijderd. Deze ingreep kan zowel worden uitgevoerd op de klassieke methode als via een de laserbehandeling.

Voor de ingreep

Bij het eerste bezoek wordt gevraagd naar allergieën, medicijngebruik, rookgewoonten en eventuele bestaande ziekten of aandoeningen. Twee weken voor de ingreep is het noodzakelijk om te stoppen met roken en mag u geen aspirine meer gebruiken. Overig medicijngebruik moet worden besproken met uw huisarts.

Tijdens de ingreep

De operatie vindt plaats onder lokale verdoving en duurt meestal één tot twee uur. Er wordt een snede gemaakt in het onderooglid, waarbij de overtollige huid en (indien nodig) het vetwordt verwijderd. Vervolgens wordt er gekeken of u hechtingen krijgt, afhankelijk van de hoeveelheid huid die is weggehaald.

Na de ingreep

Na de ingreep wordt de wond verzorgd met een zalf en met kleine pleisters afgedekt. Wanneer uw ogen droog zijn, branden of jeuken, dan kunnen oogdruppels uitkomst bieden. De eerste twee weken na de operatie is het niet mogelijk om contactlenzen te dragen. Wij raden daarom aan om voor een bril te zorgen.

Ook kunt u de eerste twee tot drie dagen na de operatie nog niet lezen of televisie kijken. Bouw dit na drie dagen weer langzaam op. Stop direct met lezen of televisie kijken als u vermoeid raakt.

Na een week bent u weer in staat om naar buiten te gaan, te werken en om eventueel make-up te gebruiken. Wij adviseren om zonlicht nog enkele weken na de operatie te vermijden. Daarna is het verstandig om de bovenoogleden goed in te smeren met zonnebrandcrème met een hoge factor.

Quote open

Wat zeggen onze klanten

‘Ik keek erg op tegen de ingreep, maar het viel reuze mee. Ik kon dezelfde dag weer naar huis toe en had in de week na de ooglidcorrectie een klein beetje last van nabloedingen. Zolang ik rust hield was het goed te doen. De wond is inmiddels mooi gezonden en als je goed kijkt zie je een klein litteken. Ik ben erg tevreden’.  

Marjolein, 43 uit Rotterdam

Quote sluiten

Resultaat

Na de ooglidcorrectie zult u genieten van een wakkere, verjongde en alerte uitstraling die jarenlang zichtbaar zal blijven.

Bekijk hieronder enkele foto’s van voor de ooglidcorrectie en na de ooglidcorrectie.

 

boven ooglidcorrectie voor en na foto

 

voor en na foto ooglidcorrectie

 

ooglidcorrectie fotos resultaat

 

Wilt u meer informatie over het resultaat van een ooglidcorrectie? Onze ervaren medewerkers vertellen u daar graag meer over. Neem contact met ons op via 085 488 1700 of klik hieronder.

afspraak maken

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.


De risico's van een ooglidcorrectie

Wanneer de ooglidcorrectie wordt uitgevoerd door een ervaren en deskundige arts, dan treden er zelden complicaties op. Toch zitten er aan elke operatie risico’s en complicaties verbonden. Te denken valt aan infecties, nabloedingen, zenuwletsel, pigmentafwijkingen en littekenvorming. Wanneer u de aanwijzingen van de arts volgt zullen de risico’s echter gering zijn. Mocht de wond blijven nabloeden, neem dan tijdens werkdagen contact op met onze kliniek via 085 488 1700.

Douchen

Om infecties te voorkomen en genezing te bevorderen, mogen de pleisters en het litteken de eerste week na de ingreep niet nat worden. Gebruik daarom een douchekapje die u tot over uw neus kunt trekken of zet de douchekop iets lager.

Sporten

Wij raden u af om in de eerste drie weken na de operatie te gaan sporten of andere lichamelijke inspanning te verrichten.

Zonlicht

U mag het litteken de eerste twee weken na de ingreep niet blootstellen aan de zon of zonnebank. Draag daarom een zonnebril.

Alcohol

Alcoholgebruik is vanaf 24 uur voor tot 48 uur na de ingreep niet toegestaan. Alcohol verdunt het bloed, waardoor u tijdens en na de ingreep meer kunt bloeden dan normaal.

Bereikbaarheid

Vestiging Rotterdam

Polikliniek de Blaak
Blaak 243/285
3011 GB Rotterdam

 

 

Openbaar vervoer

Vanaf Station Rotterdam Centraal pakt u metro D richting de Akker. U stapt uit bij metrostation Beurs. Vervolgens loopt u in zuidoostelijke richting op de Coolsingel naar de Westblaak. Sla vervolgens linksaf naar de Blaak en u bent bij Polikliniek de Blaak.

Auto

Via Google Maps kunt u uw route plannen voor als u met de auto komt. U kunt in de buurt van Polikliniek de Blaak parkeren in Parkeergarage Blaak 16, Parkeergarage Markthal, Parkeergarage Blakeburg (alleen mogelijk met Switchpark reservering) of Parkeergarage Beurs. U kunt hierbij betalen met 06-parkeren of kentekenparkeren.

 

Vestiging Tilburg

Polikliniek de Blaak
Gebouw ‘La Vista Duna’
Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

 

 

Auto

Plan uw route via Google maps. Het is mogelijk om gratis te parkeren op het terrein bij het gebouw of op straat in de omgeving.

Lopen

Polikliniek de Blaak in Tilburg ligt op 2 minuten loopafstand van Station Reeshof.

 

Vestiging Rijswijk

Polikliniek de Blaak
Oranjelaan 1
2281 GA Rijswijk

 

 

Openbaar vervoer

Onze vestiging in Rijswijk is goed te bereiken met de tram en de bus.U kunt uitstappen bij tramhalte Herenstraat (lijn 1 en 15) en bushalte Herenstraat (bus 23).

Auto

Komt u met de auto? Plan dan uw route via Google Maps. U kunt parkeren in de directe omgeving van de Oranjelaan. Aan de Herenstraat (aan de overkant) zijn veel parkeerplaatsen waar u gratis kunt parkeren.

 

Meest gelezen


youtube google instagram twitter facebook

Polikliniek de Blaak maakt gebruik van cookies
Klik hier voor meer informatie.

  
Ik accepteer de cookies van deze website.