Medische botox – tandenknarsen

Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd, is een onbewuste gewoonte die vervelende klachten kan veroorzaken. De constante druk op de tanden en kaakspieren kan leiden tot:

  • Pijnlijke kaakspieren en hoofdpijn
  • Slijtage van tanden en glazuur
  • Gevoelige tanden
  • Beperkte mondopening

Door een kleine hoeveelheid Botox in de kauwspieren te injecteren, worden deze tijdelijk ontspannen. Hierdoor vermindert of verdwijnt tandenknarsen aanzienlijk.

 

De behandeling

Tijdens een gratis intake met de arts wordt besproken wat de mogelijkheden zijn. Wanneer u in aanmerking komt voor een behandeling worden er kleine hoeveelheden Botox op verschillende plekken in kauwspieren gespoten. Dit zorgt ervoor dat de overdracht van zenuwsignalen naar de spier tijdelijk wordt geblokkeerd. Na de behandeling kunt u enkele milde bijwerkingen ervaren zoals hoofdpijn en blauwe plekjes, maar deze zijn doorgaans van korte duur en goed te verdragen. Meer informatie over de behandeling vindt u hier. 

Naast medische Botox, kunnen we met Botox en fillers ook andere rimpels en lijntjes in het gezicht behandelen, zoals:

Alle injectable behandelingen worden uitgevoerd op onze locatie in Rijswijk of bij onze dochteronderneming Signé Clinics in Rotterdam en Tilburg; een nieuwe cosmetische formule voor de elegante en zelfbewuste man en vrouw die voor een hoge mate van kwaliteit, professionaliteit, diversiteit en service kiezen.

ZKN-Keurmerk

Bij Polikliniek de Blaak kunt u rekenen op de hoogste kwaliteit zorg en behandeling. Wij hechten veel waarde aan uw veiligheid en tevredenheid, en daarom voldoen we aan de strengste normen en beschikken we over diverse keurmerken. Zo mogen wij ons met trots aansluiten met het ZKN-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat we werken volgens een gecontroleerd en goedgekeurd kwaliteitssysteem wat regelmatig opnieuw getoetst wordt. Zo bent u er zeker van dat uw behandeling veilig en hygiënisch verloopt.

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.