Spatadertips

Blauwe, kronkelende en ontsierende aderen op uw benen, een doorn in het oog voor velen. Naast het feit dat spataderen niet mooi zijn, kunnen deze ook zeer pijnlijk zijn. Alle reden dus om spataderen te voorkomen of in elk geval het probleem niet te verergeren. Met een aantal simpele aanpassingen in uw dagelijkse routine kunt u het probleem al een stuk verminderen.

Bewegen, bewegen en nog eens bewegen

spataderen

In een van onze blogs over spataderen is het al genoemd, bewegen, een van de belangrijkste remedies tegen spataderen. Fietsen, wandelen, zwemmen, joggen zijn allemaal goede manieren om de vorming van spataderen tegen te gaan. Tijdens het bewegen trekken de beenspieren samen en masseren ze de aderen. Daarnaast wordt het bloed voorzien van zuurstof en wordt de bloedsomloop gestimuleerd.

Let op uw kleding

Vermijd het dragen van nauwe, strakke en klemmende kleding. Het dragen van strakke kleding vermoeilijkt namelijkde bloedsomloop. Draag dus wijdvallende, zachte en goed ventilerende kleding om spataderen te voorkomen of het probleem te verergeren.

Gezond eten

Gezonde en gevarieerde voeding is iedereen aan te raden. Ook niet roken en gematigd alcoholgebruik dragen bij aan een betere bloedsomloop en dus de kans op spataderen verkleint.

Het juiste schoeisel

Wanneer u aanleg heeft voor spataderen, is het zeer verstandig om het juiste schoeisel te dragen. Hoge naaldhakken zijn niet aan te raden. Wilt u hoge hakken dragen? Draag deze dan 2 &agrave 3 keer per week. Op de overig dagen is het aan te raden om comfortabel zittende schoenen te dragen.

Douchegewoontes aanpassen

Douche met koud water, dit bevordert namelijk de elasticiteit van de bloedvaten. Het is begrijpelijk dat u niet wilt douchen met koud water, spoel dan na het douchen uw voeten en benen af met koud water. Spoel altijd van de voeten naar boven toe af.

Bewegen tijdens de reis

Bij lange reizen is het verstandig om te zorgen voor beweging. Stop bijvoorbeeld elk uur om enkele minuten te wandelen bij een lange autorit. Ook bij een lange vliegreis is het goed om even te wandelen en te bewegen.

Al met al zijn spataderen zeer vervelend en daarom leest u op de pagina spataderen hoe wij u kunnen helpen van deze vervelende spataderen af te komen. Tevens vindt u daar een aantal oefeningen die u kunt doen om de kans op spataderen drastisch te verlagen.