5 manieren om acné-littekens te behandelen

Acné-littekens kunnen het dagelijkse leven soms ernstig belemmeren. Jeuk, pijn en schaamte zijn hier enkele voorbeelden van. Wanneer de bovenste huidlaag beschadigd wordt is er vaak niet zoveel aan de hand. Maar als de beschadiging dieper gaat of de problemen langer aanhouden, dan wordt het herstellen van de huid een stuk lastiger. Wist je echter dat je deze littekens zelf thuis kunt behandelen?

Een acne-litteken bestaat voor een groot deel uit bindweefsel (collageen). Gelukkig zijn er vele mogelijkheden om deze littekens te behandelen en te verminderen. Er helemaal van af komen is helaas nog niet mogelijk, maar het uiterlijk kan wel flink worden verbeterd. Naast het cosmetisch storende effect kan het ook psychosociale klachten met zich mee brengen. Zo kunnen depressies flink worden verminderd met de behandeling van acné-littekens.

Een bron van vitamine A: tomaten

Talg zorgt ervoor dat acné ontstaat. Vitamine A remt de productie van talg af. Tomaten bevatten veel vitamine A en zijn daarom zeer geschikt om te gebruiken, ook al is het acné-litteken al ontstaan. U kunt het beste plakjes tomaat op het getroffen gebied plaatsen en voor 15 à 20 minutenlaten liggen. Dat zal helpen bij het verminderen van het acné-litteken.

Huid masseren

U kunt uw acné-littekens thuis gemakkelijk behandelen met behulp van een spons of plastic plaatje. Door middel van de huid te masseren en druk uit te oefenen op de plek van het litteken wordt het litteken soepeler en zullen klachten sneller verdwijnen.

Acné-littekens behandelen met citroensap

Ook citroensap is een middel om thuis de acné-littekens te behandelen. Het sap van de citroen kan het beste worden aangebracht op een watje. Dep het vervolgens op het gelaat en laat het citroensap even intrekken. Vervolgens de huid afspoelen met warm water.

Een gladde huid door middel van peeling

Bent u niet helemaal tevreden over de thuisbehandelingen, dan kunt u de acné-littekens ook in onze kliniek laten behandelen. Peeling is een techniek waarbij dode en beschadigde huidcellen acne blog gertworden verwijderd. De gezonde huid wordt vervolgens zichtbaar waarna u weer kunt genieten van een rustig en glad gezicht.

Laserbehandeling

Om de huid egaler en jonger te maken kan er ook worden gekozen voor een fractional CO2 laser-behandeling. Met deze effectieve behandeling voorkom je een operatie. Het beschadigde weefsel herstelt en hierdoor ontstaat weer gezond weefsel.

Overige behandelingen om acné-littekens te verwijderen

Naast bovenstaande behandelingen kan de dermatoloog in samenwerking met de huidtherapeut ook kiezen voor behandeling van acne-littekens met de dermapen of microdermabrasie.

Onze ervaren dermatologen staan voor u klaar als u meer informatie wilt hebben over de behandeling van acné-littekens. Maak direct een afspraak of lees hier meer over de laserbehandeling die wij aanbieden.