Spataderen

Polikliniek de Blaak ruim 20 jaar Spataderspecialist

Al vanaf de begin jaren 90 is Polikliniek de Blaak dé specialist in behandeling van spataderen en hanteert daarbij de nieuwste technieken. Nieuwe patiënten met spataderen worden bij de Blaak vrijwel altijd binnen 1 tot 2 weken geholpen. Door de sterk toegenomen zorgvraag op het gebied van spataderen heeft Polikliniek de Blaak inmiddels vestigingen in Rijswijk, Rotterdam en Tilburg. Polikliniek de Blaak heeft een eigen kwaliteitssysteem, is ISO-gecertificeerd en heeft het ZKN keurmerk. Zo weet u vooraf dat u verzekerd bent van de beste kwaliteit en zorg.

spataderen

Wat kan Polikliniek de Blaak voor ú betekenen?

Na een eerste consult adviseren wij u over de behandelwijze voor uw spataderen. Tegelijkertijd kunnen u wij dan ook een kostenindicatie geven. Dit hangt nl. samen met de mate en aard van de spataderen en de wijze van vergoeding door de zorgverzekering. U kunt bij ons ook gebruikmaken van een voordelig particulier pakket. U heeft hierbij geen verwijzing van uw huisarts nodig.

Tijdens het consult onderzoekt de arts welke behandelwijze voor u het meest geschikt is. Vaak kan meteen worden aangevangen met de, relatief pijnvrije, behandeling. Bij een lichte vorm van spataderen zijn ongeveer 2 tot 3 behandelingen nodig.

afspraak maken   

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.
 

voordelige-particuliere-tarieven-spataderen2

Wel of geen verwijzing nodig?

U kunt bij ons met en zonder verwijzing terecht. Wij bieden namelijk ook de mogelijkheid van een voordelig particulier pakket. Kijk hier voor de volledige uitleg en de prijslijst.

Wat is er dan eigenlijk aan de hand bij spataderen?

Via de slagaderen stroomt het bloed van het hart naar de benen en wordt dan teruggevoerd via de aderen (of venen). Bij mensen met spataderen functioneren deze beenaderen onvoldoende en ten gevolge van deze verstoorde bloedafvoer ontstaat stuwing in deze venen. Gevolg hiervan is verhoogde bloeddruk in het veneuze systeem, veneuze hypertensie genoemd. Het is de oorzaak van alle symptomen van chronische veneuze insufficiëntie.

Overdag geproduceerde afvalstoffen worden dus onvoldoende afgevoerd waardoor hinderlijke klachten met name krampen, jeuk en vermoeide of rusteloze benen worden veroorzaakt. Probleem is dat de klachten vaak worden onderschat doordat er in de beginfase nog nauwelijks zichtbare afwijkingen aanwezig zijn. Echter, op den duur is er niet meer alleen het cosmetisch aspect met zichtbare spataderen aan de orde maar treedt er door de veneuze hypertensie teveel vocht uit de vaten; er ontstaat dan vochtophoping rond de enkels, het veneuze oedeem.

Waardoor ontstaan spataderen?

Er spelen een aantal factoren een rol bij het ontstaan van spataderen:

  • Spataderen ontstaan sneller bij mensen met staande beroepen
  • Het geslacht, vrouwen hebben veel vaker spataderen dan mannen
  • Erfelijke aanleg voor spataderen
  • Zwangerschap
  • Trombose kan spataderen veroorzaken

Hoe kunnen spataderen worden behandeld?

De juiste behandelmethode wordt bepaald door middel van een duplexonderzoek.

Polikliniek de Blaak heeft de volgende behandelmethoden:

  • Sclerocompressietherapie
  • Schuim - sclerocompressietherapie
  • Echogeleide sclerotherapie
  • Endoveneuze laser
  • Strippen
  • Mullertechniek
  • Cosmetische laser
  • Elastische kousen

Voorkomen van spataderen

Er zijn enkele tips om spataderen te voorkomen. Voor mensen die door het beroep dat zij uitoefenen lang moeten staan is het raadzaam om veel extra te bewegen en tijdens het staan regelmatig de kuitspieren aan te spannen. Dit is goed om spataderen tegen te gaan. Ook het dragen van elastische compressie kousen (steunkousen) tijdens het staan helpt bij het voorkomen van spataderen.

Quote open

Wat zeggen onze klanten

En nu na twee behandelingen zijn al de spatadertjes weg. Het schijnt dat het inspuiten van kleine cosmetische vaatjes een vak apart is en waar mevrouw Stevens goed in is. Ondertussen zijn er al meerdere vriendinnen bij mevrouw Stevens langs geweest.  Lees meer.

Mevrouw de Jong - 2014

Quote sluiten

Vergoeding door zorgverzekering

Polikliniek de Blaak is een erkend ZBC en heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Of uw behandeling vergoed wordt hangt af van de CEAP- klasse van uw spataderen.

Brochure downloaden

Download HIER onze brochure over spataderen en de behandelmethoden.

Binnen Polikliniek de Blaak wordt het principe van de one-day-shop gehanteerd, ook wanneer u voor de behandeling komt. Dit betekent dat het onderzoek, de diagnose en het bijbehorende behandelvoorstel voor spataderen op 1 dag plaatsvinden. Wanneer het mogelijk is wordt er ook dezelfde dag nog met de behandeling begonnen.

Al onze patiënten worden onderzocht met de nieuwste apparatuur (duplexonderzoek). Daarnaast is er bij Polikliniek de Blaak sprake van een multidisciplinaire samenwerking. Dit houdt in dat er meerdere specialismen betrokken zijn bij het behandeltraject. Vaatchirurgen en flebologen werken nauw samen met de dermatoloog, bandagiste en de huidtherapeute.

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor behandeling van spataderen: Rotterdam, Haaglanden en Tilburg. In Rotterdam is er ook avondspreekuur op woensdagavond.

 

Prijslijst 

Wie betaalt uw behandeling van spataderen?

Om in aanmerking te komen voor een eventuele vergoeding van uw behandeling heeft u een verwijskaart van uw huisarts nodig. Of het consult en de verdere behandeling van uw spataderen wordt vergoed, is afhankelijk van de ernst van de spataderen. De meest voorkomende behandelingen (zichtbare spataderen zonder complicaties) worden niet vergoed.

Wij hebben voor u daarom ook een particulier pakket samengesteld, waardoor u per saldo voordeliger uit bent.

Klik HIER voor een uitgebreide uitleg van de vergoedingen.

 

Prijslijst spataderen

1e consult, inclusief duplexonderzoek, met verwijskaart van uw huisarts en medische indicatie. gemiddeld
€ 350*
Consult zonder duplex. gemiddeld
€ 150*

*afhankelijk van de prijsafspraken met uw zorgverzekeraar

Compleet en voordelig

 

Behandelingspakketten sclerotherapie zonder verwijzing:

 

1e consult zonder duplexonderzoek en 1e behandeling (één been)

€ 175

1e consult zonder duplexonderzoek en 1e behandeling (twee benen)

€ 225

1e consult, beperkt duplexonderzoek en 1e behandeling (één been)

€ 275

1e consult, beperkt duplexonderzoek en 1e behandeling (twee benen)

€ 325
   
Sclerotherapie per behandeling:  
1e behandeling per been € 125
1e behandeling 2 benen* € 175
volgende behandelingen per been € 98
volgende behandelingen 2 benen* € 149

 * Niet altijd mogelijk, de arts zal u vooraf informeren naar de mogelijkheden.

 

 
Abonnementen sclerotherapie (met/zonder verwijzing):  
Alle noodzakelijke behandelingen per jaar, per been (excl. eerste consult en duplexonderzoek). Maximaal 4 keer. € 375
Alle noodzakelijke behandelingen per jaar, per 2 benen (excl. eerste consult en duplexonderzoek). Maximaal 6 keer. € 499
   
Overige behandelingen (excl. intake en duplex):  
Muller klein (varix) per been per behandeling € 992
Muller middel (2 varices) per been per behandeling € 1.450
Muller groot (3 of meer varices) per been per behandeling € 1.850
Perforantectomie per been per behandeling € 995
Endolaser of Stripping per been € 1.250
Kous € 14,95

 

                  

Afspraak afzeggen
Als u een afspraak niet tijdig heeft afgezegd, ontvangt u een factuur van 35 euro voor één afspraak. Deze kosten kunnen niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Meer informatie over het afzeggen van een afspraak vindt u HIER.
 

 afspraak maken

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.
 

  


youtube google facebook twitter