Geen wachtlijst

22+ jaar ervaring

Direct een consult bij de juiste arts: geen interne doorverwijzingen

 

Spataderen – ook wel varices genoemd – zijn verwijdde aderen. Doordat de kleppen in de aderen niet goed functioneren, kan het bloed minder goed doorstromen waardoor pijnlijke benen of kuiten ontstaan. De meeste mensen vinden spataderen vanuit cosmetisch oogpunt erg vervelend maar er kan ook een medisch noodzaak bestaan om de spataderen te verwijderen. Er dient een onderzoek uitgevoerd te worden om te kijken of uw spataderen verwijderd moeten worden.

Gezonde ader

spatader aderklepje normale varicose

In bovenstaande afbeelding is een gezonde ader te zien. In het voorbeeld is zichtbaar dat de gezonde kleppen het bloed ervan weerhouden om terug te stromen.

Spatader

spatader aderklepje kapotte varices

Het tweede voorbeeld bevat een spatader waarbij de kleppen niet meer goed functioneren of defect zijn. Hierdoor kan het bloed minder makkelijk terugstromen naar het hart met het gevolg dat de bloedvaten wijder en voller worden.

 

Voor meer informatie over spataderen en de behandeling van spataderen raden wij aan om onderstaande video te bekijken. Hierin legt drs. Boonen uit wat spataderen zijn en hoe deze behandeld kunnen worden.

 

Symptomen en klachten

De volgende symptomen kunnen wijzen op spataderen:

 • Zichtbaar opgezwollen aderen op de benen
 • Vermoeide benen
 • Rusteloze benen
 • Jeuk of pijn aan de benen
 • Verkleuring van de enkels, vocht in de enkels
 • Branderig gevoel in de voeten

Wanneer u twijfelt of uw klachten veroorzaakt worden door spataderen kunt u altijd eerst een vrijblijvend consult – met eventueel aanvullend echo onderzoek – aanvragen bij een van de flebologen van Polikliniek de Blaak.

Wie krijgt er last van spataderen?

Spataderen komen het meest voor bij vrouwen tussen de 20 en 75 jaar. Maar liefst 64% van de vrouwen in deze leeftijdscategorie heeft last van spataderen. Spataderen komen een stuk minder voor bij mannen. Spataderen ontstaan door een erfelijke aanleg, overgewicht of door werk waarbij je veel moet staan. Factoren die een rol spelen bij het krijgen van spataderen zijn:

 • Leeftijd
 • Zwangerschap
 • Erfelijkheid
 • Trombose
 • Overgewicht
 • Langdurig staan

Oefent u een beroep uit waarbij u veel en lang moet staan? Dan raden wij aan om voldoende te bewegen tijdens het staan en om de kuitspieren regelmatig aan te spannen. Ook het dragen van elastische compressiekousen – of steunkousen – voorkomt dat u spataderen krijgt.

Tijdens de zwangerschap zijn steunkousen een goede oplossing om spataderen te voorkomen. Mocht u al spataderen hebben, dan helpen deze kousen bij het tegengaan van uitbreiding van spataderen. Daarnaast zorgen de kousen voor extra ondersteuning.

Oefeningen om spataderen te voorkomen

Spatader oefening 1

oefening1

 1. Ga op uw rug liggen met uw handen onder uw nek en de benen gestrekt.
 2. Breng hierbij de bovenbenen zoveel mogelijk naar uw onderbuik. Wissel afwisselend de ene voet met de andere voet naar het plafond en breng het gestrekte been langzaam naar de grond.

Spatader oefening 2

oefening2

 1. Ga op uw rug liggen met de benen verhoogd.
 2. Buig en strek vervolgens de tenen zoveel mogelijk.

Spatader oefening 3

oefening3

 1. Ga op uw rug liggen, met de benen verhoogd.
 2. Maak cirkelvormige draaibewegingen met de voete4n vanuit het enkelgewricht. Beweeg uw voet eerst naar links en vervolgens naar rechts.

Spatader oefening 4

oefening4

 1. Ga op uw rug liggen, met de benen verhoogd.
 2. Breng de toppen van de tenen afwisselend naar voren en naar achteren, zo ver als u kunt.

Spatader oefening 5

oefening5

 1. Ga op uw rug liggen, met de benen verhoogd.
 2. Breng uw bovenbenen zo ver mogelijk naar de buik toe en pak uw voet vervolgens vast met uw hand. Strek daarna het been naar het plafond toe terwijl u de handen langs de enkel, de kuit en het bovenbeen laat glijden, waarbij u met de handen een lichte druk uitoefent.

Spatader oefening 6

oefening6

 1. Ga op uw rug liggen, met de benen verhoogd.
 2. Plaats een klein kussen tussen de voetzolen. Oefen hier een langzaam stijgende druk op uit terwijl de benen gestrekt blijven, zodat de bekken en de onderbuik worden opgetild.

Spatader oefening 7

oefening7

 1. Ga op uw rug liggen, met de benen kruislings verhoogd.
 2. Druk de benen tegen elkaar aan. Laat de spierspanning en ontspanning hier langzaam verlopen.

Spatader oefening 8

oefening8

Ter afsluiting hebben wij een goede oefening om de kuitspieren te verstevigen. Ga op blote voeten – in staande houding – wisselend op uw tenen en hakken lopen met de tenen flink omhoog. Doe dit enkel op een stevige ondergrond.

 

Wanneer moet u uw spataderen laten behandelen?

U kunt bij ons een afspraak maken voor een spataderbehandeling als u af wilt van het vermoeide, zware en lome gevoel in uw benen. Ook als u de spataderen op uw benen niet mooi vindt kunt u bij ons terecht. Wij helpen u van uw spataderen af en maken uw benen weer mooi en gezond.

Bij een erfelijke aanleg kunnen wij uw spataderen niet genezen, maar verlichten wij wel uw klachten. Tevens helpen wij u om uitbreiding van spataderen te voorkomen.

Wilt u weten of wij uw klachten kunnen verminderen op het gebied van spataderen? Maak dan direct een afspraak voor een intakegesprek met een van onze artsen.

belknop
afspraak maken
 

De behandeling van spataderen

Wij behandelen al meer dan 28 jaar spataderen in onze kliniek en hebben daardoor veel ervaring met verschillende effectieve behandelingen tegen spataderen. U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen:

 • behandeling van spataderen met injecties

  Sclerocompressietherapie

  Deze spatader behandeling wordt vaak toegepast bij kleine spataderen.

  • Spataderen verdwijnen via een oplossende vloeistof
  • Vindt plaats zonder verdoving
  • Vrijwel pijnloos

  Lees meer over sclerocompressietherapie

 • spataderen behandeling

  Sclerocompressietherapie schuim

  Spatader behandeling voor middelgrote tot grote spataderen.

  • Het schuim werkt goed in op de vaatwand
  • Zonder verdoving
  • Behandeling met weinig pijn

  Lees meer over sclerocompressietherapie

 • Echogeleide sclerotherapie spataderen

  Echogeleide sclerotherapie

  Deze techniek is zeer geschikt voor dieperliggende spataderen

  • Wordt toegepast bij aderen die niet met het blote oog te zien zijn
  • Vrijwel pijnloos en vindt plaats zonder verdoving

  Lees meer over echogeleide sclerotherapie

 
 • Endoveneuze laser

  Endoveneuze laser

  Meest moderne techniek op gebied van spataderbehandelingen.

  • Spatader wordt poliklinisch behandeld
  • Zelfde dag weer naar huis
  • Minder napijn
  • Met een langdurig blijvend mooi effect

  Lees meer over endoveneuze laser

 • spataderen muller techniek

  Mullertechniek

  Bij deze behandeling worden uw spataderen chirurgisch verwijderd.

  • Zelfde dag weer naar huis
  • Plaatselijke verdoving
  • Cosmetisch optimaal resultaat

  Lees meer over de Mullertechniek

 

Kom meer te weten over de verschillende spataderbehandelingen

Om u een duidelijk beeld te geven bij de diverse behandelingen, lichten wij iedere behandeling stap voor stap uit.

Sclerocompressietherapie

Bij deze behandeling spuiten we vetoplossende vloeistof in de spatader, waardoor de gladde vaatwand stroef wordt en de vaatwandjes met elkaar verkleven en vervolgens verschrompelen. Scleroseren is vrijwel pijnloos en vindt daarom plaats zonder verdoving.

Na de behandeling is het dragen van de spataderkousen of drukverband noodzakelijk. De ader zal na verloop van tijd niet of nauwelijks meer te zien zijn. Sclerocompressietherapie wordt veelal toegepast bij kleinere spataderen of ingezet als nabehandeling van chirurgische ingrepen.

Sclerocompressietherapie schuim

De schuim-sclerocompressietherapie is een effectieve behandeling tegen middelgrote tot grote spataderen. De behandeling is nagenoeg pijnloos en zal daarom zonder verdoving worden uitgevoerd.

De vloeistof die we in de spataderen spuiten wordt bij deze techniek opgeschuimd. Hierdoor is de vloeistof dikker en werkt het effectiever in op de vaatwand. Doordat het schuim zich beter kan verspreiden over een groter oppervlak blijft het langer plakken aan de vaatwand en werkt het langer door in de zieke aderen.

Echogeleide sclerotherapie

Wanneer u last heeft van dieperliggende aderen is de echogeleide sclerotherapie een geschikte methode.

Via een echografische controle worden dieperliggende aderen – die niet met het blote oog te zien zijn – zonder risico behandeld. Ook deze behandeling is zo goed als pijnloos en wordt daarom zonder verdoving uitgevoerd.

Endoveneuze laser

Het gebruik van de endoveneuze laser (EVLT) is een poliklinische behandelding. Door middel van een echografie wordt de ader zichtbaar en op het been afgetekend. Met een naaldpunctie wordt een glasvezeldraad in het bloedvat aangebracht en dichtgeschroeid via laserenergie.

De spataderbehandeling met endoveneuze laser vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Een overnachting zal niet nodig zijn: u kunt dezelfde dag gewoon weer naar huis toe.

Mullertechniek

Met de Mullertechniek verwijderen we spataderen onderhuids via een chirurgische ingreep. Met een speciale stift tekenen we uw spataderen af en verdoven we de huid lokaal op specifieke plekken zodat er kleine incisies kunnen worden gemaakt. Via een haaknaaldje wordt de ader door de huid aangehaakt en verwijderd. Uiteindelijk zullen er kleine littekens verschijnen op de plaats van de incisies.

Strippen

Deze behandeling wordt nog in een deel van de ziekenhuizen in Nederland uitgevoerd. De behandeling geeft echter veel napijn en daarom kiezen wij bij Polikliniek de Blaak altijd voor de EVLT methode in plaats van het strippen. Strippen is een spatadertechniek waarbij de spatader helemaal wordt verwijderd. Middels een kleine incisie in de lies wordt een draad in de ader gebracht en er vervolgens helemaal uitgetrokken. Daarna hechten we de wondjes en kan het genezingsproces starten.

Wilt u meer informatie over onze spataderen behandelingen? In het intakegesprek vertellen we u graag meer over onze mogelijkheden. Maak daarom direct een afspraak met onze fleboloog of laat uw telefoonnummer achter. Wij zullen u zo spoedig mogelijk terugbellen voor het maken van een afspraak.

Intakegesprek spataderen behandelen

behandel

Met doppler en duplexapparatuur, ook wel een echoapparatuur genoemd, stellen we de juiste diagnose. U kunt zelf meeluisteren en meekijken hoe dit apparaat de bloedstroom in geluid en beeld (duplex) vertaalt. Hierdoor krijgen wij op een eenvoudige en pijnloze manier uw spatader goed in beeld. Op basis van de uitslag van het duplexonderzoek bepalen we hoe we uw spataderen gaan behandelen. In geval van lichte spataderen zijn in de meeste situaties maar een tot drie behandelingen nodig.

Na het onderzoek zal de arts de bevindingen in een elektronisch patiënten dossier vastleggen. Vervolgens plannen we een afspraak in om de spataderen te behandelen.

belknop
afspraak maken
 

Na de spataderbehandeling

Bij de alle spataderbehandelingen kunt u op dezelfde dag weer naar huis toe. Na de muller of laserbehandeling is het wel noodzakelijk om enkele dagen steunkousen te dragen. Dit is om zwelling te voorkomen en om extra ondersteuning te bieden tijdens het lopen. Na enkele dagen zal het volledige resultaat zichtbaar zijn. Uiteindelijk zult u geen last meer hebben van uw spataderen. Wij adviseren om voldoende te lopen: hiermee verkleint u de kans op spataderen.

Bij een chirurgische ingreep mag u na enkele dagen het drukverband van uw benen verwijderen. Mocht u nog last hebben van wondjes, dan bedekt u de wond met een pleister of gaas. Vervolgens begint u met het dragen van de spataderkousen. Dit is de komende weken na de behandeling noodzakelijk. Gedurende de eerste week dienen de steunkousen dag en nacht gedragen te worden. Daarna is het alleen overdag nodig.

Om de genezing goed te laten verlopen hebben wij enkele tips voor u op een rijtje gezet:

 • Maak een dagelijkse wandeling
 • Zorg voor niet al te strakke kleding: dit knelt af
 • Twee weken na de behandeling niet sporten
 • Zorg voor voldoende ondersteuning van de benen wanneer u staat of zit

Onze ervaren medewerkers vertellen u graag meer over het resultaat van onze spataderbehandelingen. Neem contact met ons op via 085 488 1700 of maak een keuze uit onderstaande buttons.

belknop
afspraak maken
 

Risico’s en bijwerkingen spataderbehandeling

De spataderbehandeling wordt uitgevoerd door een deskundige en ervaren arts. Daardoor is de kans op complicaties en bijwerkingen zeer gering. Toch kunnen er bij elke operatie complicaties optreden. Het is mogelijk dat u last krijgt van nabloeding, trombose, wondinfectie of littekenvorming.

Enkele bijwerkingen waar u last van kunt krijgen zijn:

 • Bloeduitstorting rondom de wond
 • Doof gevoel bij uw enkels of aan de binnenkant van uw onderbeen

Na enkele dagen zult u echter geen last meer hebben van bijwerkingen.

Bij het opvolgen van de aanwijzingen van de arts zullen de risico’s worden beperkt tot een minimum. Mocht u alsnog last hebben van de wond, neem dan contact op met onze kliniek via 085 488 1700. Na de operatie ontvangt u tevens van ons een informatiemap met een noodtelefoonnummer.

Douchen

Douchen is na de behandeling toegestaan. De eerste twee weken mag u echter niet in bad. De kans bestaat dat de oplosbare hechtingen hierbij eerder zullen oplossen, waardoor uw been kan gaan opzwellen.

Sporten

Wij raden af om in de eerste twee weken na de behandeling te gaan sporten. Wel is het raadzaam om regelmatig te wandelen. Dit zal het genezingsproces doen versnellen.

Werken

Na maximaal 1 week bent u weer helemaal in staat om te gaan werken.

Prijzen spataderen behandeling

In onderstaande tabel vindt u een overzicht de tarieven van onze spataderen behandelingen. In bepaalde gevallen wordt de spatader behandeling vergoed door uw verzekeraar. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de spatader behandeling heeft u een verwijskaart nodig van uw huisarts.

Kosten spataderen behandeling
Consult met duplex verzekerd (verwijzing van uw huisarts noodzakelijk voor vergoeding) Vergoed door verzekeraar*
 
Consult met duplex onverzekerd € 350,-
 
Spataderen behandeling met sclerocompressietherapie € 95,-
 
Spataderen behandeling Muller € 499,-
 
Spataderen behandelen met Endoveneuze Lasertherapie (EVLT) € 1.250,-
 
Aanvullende muller BEPERKT  i.c.m.  verzekerde endolaser behandeling (alleen in combinatie en tegelijk met de EVLT behandeling) € 399,-
 
Aanvullende muller UITGEBREID i.c.m. verzekerde endolaser behandeling (alleen in combinatie en tegelijk met de EVLT behandeling) € 499,-
 
Spataderkous € 14,95

* Let wel op uw eigen risico van uw zorgzekering

Klik hier voor meer informatie over vergoedingen bij spataderen behandelingen.

Vergoeding spataderbehandeling

Polikliniek de Blaak is een erkend zelfstandig behandel centrum (ZBC) en heeft een contract met alle zorgverzekeraars in Nederland. Of u in aanmerking komt voor een vergoeding hangt af van der de ernst van uw spataderen. De meest voorkomende spataderbehandelingen, zoals bij zichtbare spataderen zonder complicaties, worden niet vergoed. Mocht uw spataderen behandeling niet worden vergoed, dan helpen wij u graag tegen voordelige tarieven. Hiervoor heeft u geen verwijzing nodig.

Wilt u direct een afspraak maken voor een spataderen behandeling? Bel dan nu 085 488 1700 of maak een afspraak via onderstaande buttons.

belknop
afspraak maken
 

Flebologen bij Polikliniek de Blaak

Tijdens het eerste consult bepalen we door middel van een duplexonderzoek welke behandelmethode voor u geschikt is. De behandeld arts stelt u enkele vragen en zal uw benen grondig onderzoeken. Flebologie richt zich op de behandeling van aderen – waaronder spataderen – die niet meer goed functioneren. Een arts die gespecialiseerd is in behandeling van spataderen noemt men een fleboloog.

Ons flebologie team bestaat uit de volgende artsen:

grl1

Drs. Cijs, Tanja – Chirurg en fleboloog

Specialisaties

 • Vaatoperaties
 • Proctologie
 • Laserbehandelingen

Over Tanja Cijs
Tanja Cijs studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij startte de opleiding tot chirurg in 2003 bij het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen. De opleiding tot chirurg werd afgerond in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam (2005-2010), waar zij in het laatste jaar van de opleiding specialiseerde in de oncologische chirurgie met als aandachtsgebied longchirurgie, mamma-  en hoofd-hals chirurgie. Tanja Cijs is sinds mei 2010 werkzaam als chirurg bij Polikliniek de Blaak.

 
Boonen

Drs. Boonen, Robert – Fleboloog en arts cosmetische geneeskunde

Specialisaties

 • Flebologie (spataderbehandeling)
 • Duplex (echo doppler)
 • Lipoedeembehandeling

Over Robert Boonen
Robert S.M. Boonen, MD, is Algemeen Directeur van Stichting Polikliniek de Blaak, gesticht in 1991.

Robert Boonen studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Hij heeft als student diverse stages gelopen bij buitenlandse universiteiten, waaronder Yale University in Amerika. Na zijn afstuderen is hij twee jaar werkzaam geweest als assistent-gynaecoloog, maar besloot uiteindelijk in 1991 over te stappen naar de flebologie. Zijn flebologische opleiding heeft hij genoten in Rotterdam.

In die tijd heeft hij meer dan 60.000 flebologische (spatader-)behandelingen uitgevoerd. Nadien is hij, geïnspireerd door het esthetische succes van flebologische behandelingen, zich verder gaan specialiseren in de esthetische geneeskunde. Lipoedeem behandeling heeft zijn speciale aandacht.

 
grl2

Shaula Stevens – Verpleegkundig specialist Flebologie

Specialisaties

 • Onderzoeken, behandelen en voorkomen van spatadergerelateerde klachten
 • Duplex

Over Shaula Stevnes
Shaula Stevens heeft na haar verpleegkundige HBO opleiding en na een aantal jaar werkervaring, de opleiding tot verpleegkundig specialist gevolgd (Advanced Nursing Practice). Een verpleegkundig specialist is een verpleegkundige met een erkende, specifieke masteropleiding en ervaring op het niveau van expert, die individueel en zelfstandig patiënten behandelt. Na haar opleiding is ze in 2009 binnen de Blaak gaan werken als verpleegkundig specialist op de flebologie poli. In 2010 heeft ze een aansluitende opleiding gevolgd in vaatspecialisatie en duplex onderzoek.

 
nirhoe

drs. Nirhoe, Farley

Fleboloog

 • Onderzoek met Duplex, diagnostiseren en behandelen van spatadergerelateerde klachten.

Farley Nirhoe studeerde geneeskunde aan het Erasmus MC in Rotterdam waar hij in 2007 afstudeerde.Farley Nirhoe studeerde geneeskunde aan het Erasmus MC in Rotterdam waar hij in 2007 afstudeerde. Hij heeft zijn afstudeeronderzoek verricht op de afdeling plastische en reconstructieve chirurgie met als onderwerp: Het vervaardigen van een tissue-engineered slijmvlies substituut voor de behandeling van onder anderen brandwondpatiënten. Tijdens zijn werkervaring op verschillende afdelingen in het ziekenhuis groeide zijn belangstelling in de flebologie. Sinds 2010 is hij werkzaam in Polikliniek de Blaak als fleboloog in opleiding. Na het afronden van zijn opleiding in 2014 is hij hier werkzaam als fleboloog.

abas

drs. Abas, Cheno

Fleboloog

 • Onderzoek met Duplex, diagnostiseren en behandelen van spatadergerelateerde klachten.

Drs. Cheno Abas is in 2013 afgestudeerd als basisarts aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij heeft brede ervaring opgedaan door te werken als zaalarts bij de Chirurgie voor een jaar en vervolgens 2 jaar bij de Interne Geneeskunde. Vanaf 2017 is hij werkzaam als arts-assistent Dermatologie en Flebologie en heeft hij besloten zich verder te specialiseren in de Flebologie.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over spataderen of wilt u spataderen laten behandelen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085 488 1700. Wanneer u liever teruggebeld wilt worden om een afspraak te maken, kunt u via onderstaand formulier uw gegevens achterlaten.

 

Bel mij terug

We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.

 

Bekijk hier een filmpje met uitleg over de EVLT laserbehandeling bij spataderen:

Polikliniek de Blaak Rotterdam

Blaak 243 / 485
3011 GB Rotterdam

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Polikliniek de Blaak Rijswijk

Oranjelaan 1
2281 GA Rijswijk

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Polikliniek de Blaak Tilburg

Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Veelgestelde vragen spataderen behandeling

1. Moet ik spataderen pas laten behandelen wanneer ik er last van krijg?

Wij raden aan om spataderen zo snel mogelijk te laten behandelen. Spataderen breiden zich namelijk steeds verder uit en de zieke aderen zullen uiteindelijk ook de gezonde spataderen aantasten. Daarnaast is de kans op complicaties groter als de behandeling wordt uitgesteld.

2. Ben ik te oud om mijn spataderen te laten behandelen?

Onze oudste patiënte was 90 jaar. Met een goede flebologische aanpak kunnen spataderen op elke leeftijd worden behandeld.

3. Ik wil mijn spataderen pas laten behandelen na mijn laatste zwangerschap. Is dit verstandig?

Spataderen hebben de neiging om zich uit te breiden. Wij raden daarom aan om 3 maanden na uw bevalling uw spataderen te laten controleren bij onze fleboloog. Onze arts zal u onderzoeken en adviseren.

4. Houd ik nog wel aderen over na veel spataderbehandelingen?

Onze arts spuit alleen de zieke aderen van het oppervlakkige aderstelsel weg. De gezonde aderen en het diepe aderstelsel blijven hierdoor intact.

5. Hoe groot is de kans dat spataderen weer terugkomen?

De spataderziekte kan terugkomen als dit een erfelijke oorzaak heeft. Wij adviseren daarom om uw benen altijd te laten controleren, zodat de fleboloog eventuele spataderen op tijd kan ontdekken en behandelen.

6. Ik heb mijn aderen al eens laten inspuiten. Bemoeilijkt dit de weg naar een operatie?

Mocht u in het verleden uw aderen al eens hebben laten inspuiten, dan zal dit geen invloed hebben op eventuele operaties. Geef wel tijdens het intakegesprek aan dat u uw aderen al eens heeft laten inspuiten.

7. Is de vloeistof die in mijn benen wordt gespoten schadelijk voor mijn lichaam?

De werkzame stoffen zijn alcohol of glycerine. Deze stoffen werken alleen op de plaats van de spataderen en komen niet terecht in andere delen van het lichaam. Daarnaast worden deze vloeistoffen wereldwijd al meer dan 50 jaar zonder problemen gebruikt.

8. Is het inspuiten van spataderen pijnlijk?

De meeste spataderen behandelingen zijn snel en pijnloos. Bepaalde vloeistoffen kunnen wel af en toe een kortdurend branderig gevoel geven, dat kort na de behandeling zal verdwijnen.

9. Kan ik mijn spataderen laten behandelen in de zomer?

In de zomer is het niet ideaal om warme verbandkousen te dragen. Verder maakt het niet uit of spataderen worden behandeld in de zomer of in de winter.

10. Zijn steunkousen niet alleen voor oudere mensen?

In beroepen waar veel moet worden gestaan is het gebruik van steunkousen erg normaal. Steunkousen zijn niet gebonden aan een bepaalde leeftijd.

11. Is er een verband tussen obesitas en spataderen?

Bij mensen met een hoger gewicht komen spataderen wel vaker voor. Het is echter niet bewezen dat obesitas hierbij de oorzaak is van spataderen.

12. Kan ik direct weer naar huis na de behandeling?

Wij opereren al onze patiënten poliklinisch en onder plaatselijke verdoving. Na 2 uur zijn wij klaar en bent u in staat om onze kliniek lopend te verlaten.

Bereikbaarheid Polikliniek de Blaak

Polikliniek de Blaak Rotterdam

Blaak 243 / 485
3011 GB Rotterdam

Openbaar vervoer

Vanaf Station Rotterdam Centraal neemt u metro D richting de Akker. U stapt uit bij metrostation Beurs. Vervolgens loopt u in zuidoostelijke richting de Coolsingel naar de Westblaak. Sla vervolgens linksaf naar de Blaak en u bent aangekomen bij Polikliniek de Blaak.

Auto

Komt u met de auto? Plan dan uw route via Google Maps. U kunt in de buurt van Polikliniek de Blaak parkeren in Parkeergarage Blaak 16, Parkeergarage Markthal, Parkeergarage Blakeburg (alleen mogelijk met Switchpark reservering) of Parkeergarage Beurs. U kunt hierbij betalen met 06-parkeren of kentekenparkeren.

Polikliniek de Blaak Rijswijk

Oranjelaan 1
2281 GA Rijswijk

Openbaar vervoer

Onze vestiging in Rijswijk is goed te bereiken met de tram en de bus.U kunt uitstappen bij tramhalte Herenstraat (lijn 1 en 15) en bushalte Herenstraat (bus 23). De praktijk bevindt zich vervolgen op loopafstand van de tram- en bushalte.

Auto

Komt u met de auto? Plan dan uw route via Google Maps. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aan de Herenstraat. U kunt ook uw auto in de directe omgeving van de Oranjelaanparkeren.

 

Polikliniek de Blaak Tilburg

Gebouw ‘La Vista Duna’
Ketelhavenstraat 39
5045 NG Tilburg

Openbaar vervoer

Polikliniek de Blaak in Tilburg ligt op 2 minuten loopafstand van Station Reeshof.

Auto

Plan uw route via Google Maps. Het is mogelijk om gratis te parkeren op het terrein bij het gebouw of op straat in de omgeving.

 

Meest gelezen


youtube google instagram twitter facebook

Polikliniek de Blaak maakt gebruik van cookies
Klik hier voor meer informatie.

  
Ik accepteer de cookies van deze website.