Lipcorrectie

lipcorrectie lipvergroting en lipverkleining

De lippen vormen voor een belangrijk deel de uitstraling van het gezicht. Mooie lippen (en in de juiste proporties) bepalen in grote mate of iemand aantrekkelijk is of niet. Te dikke of te dunne lippen kunnen afdoen aan een mooi en fris aangezicht. Bij het ouder worden kan het volume van de lippen met de jaren afnemen. Met een lipcorrectie kan het gezicht zijn jeugdige uitstraling terug krijgen. Maar ook bij jonge mensen kunnen de lippen (aangeboren) te dik of te dun zijn. Ook voor jongere mensen zijn er daarom verschillende mogelijkheden om de vorm van de lippen te corrigeren.

Mogelijkheden

Voor het opvullen van de lippen zijn er verschillende methoden die u allemaal bij Polikliniek de Blaak kunt laten uitvoeren. De meest voorkomende behandeling is met (tijdelijke) fillers. Dat kunnen injecties met bijvoorbeeld Restylane zijn of opvulling met lichaamseigen vet (lipofilling). Deze methoden zijn eenvoudig en relatief goedkoop maar het effect is slechts tijdelijk. Voor een permanente oplossing kunt u kiezen voor een operatieve ingreep zoals het liften van de lip.

Injectables (tijdelijk)

Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van injectables in de lip. Lees HIER meer over de verschillende soorten tijdelijke fillers. Polikliniek de Blaak werkt niet met permanente fillers voor de lip. Voor een permanente oplossing kunt u kiezen voor het liften van de lip. Voor het gebruik van lichaamseigen vet kunt u HIER meer informatie vinden over lipofilling.

Permanente lipvergroting d.m.v. chirurgische ingreep

Als permanente oplossing voor een lipvergroting biedt Polikliniek de Blaak de mogelijkheid tot het liften van de bovenlip. Door veroudering heeft de bovenlip de neiging om te zakken zodat het zichtbare rood van de lippen smaller wordt. Dit kan opgelost worden met een eenvoudige chirurgische ingreep die ‘vlindercorrectie’ heet. Onder plaatselijke verdoving wordt de bovenlip ingekort ter hoogte van de neuslijn. Dit herstelt de verhouding tussen bovenlip en lippenrood zonder opvallende littekens en het geeft een jeugdigere uitstraling. Er blijft na de ingreep een klein vlindervormig litteken achter dan grotendeels verborgen blijft in de plooi onder de neus.

Lipverkleining

Het kan ook zijn dat u te volle lippen heeft of een ongewenste verhouding van zichtbaar lippenrood. In dat geval kunt u kiezen voor een Lipplastiek. Bij deze cosmetische ingreep zal de arts de lippen geheel versmallen of het rode deel vergroten door het lippenrood van de binnenkant van de lip naar buiten te draaien.

Intakegesprek

Bij het eerste intakegesprek bespreekt u met de cosmetisch arts van Polikliniek de Blaak welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg.

U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de lipcorrectie en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de arts welke behandeling het beste bij uw situatie aansluit. Uw wensen en verwachtingen worden besproken. U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en controles.

Prijslijst lipcorrectie

Consult € 50,-
Lipvergroting/liplift € 1.250,-
Lipverkleining boven- en onderlip € 1.899,-

Alle tarieven zijn inclusief verschuldigde BTW.

Een BTW vrijstelling zal uitsluitend kunnen worden toegepast voor behandelingen die op medische indicatie worden uitgevoerd. Bij het ontbreken van een medische indicatie is 21% BTW verschuldigd. De beoordeling hiervan ligt bij de behandelend arts.

Afspraak maken085 - 488 17 00
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.