Microdermabrasie

microdermabrasieNormaal gesproken vernieuwt onze huid zich iedere 30 dagen. Naarmate we ouder worden, vertraagt dit proces en worden er bovendien minder snel nieuwe huidcellen aangemaakt. De huid kan een doffe tint krijgen en er kunnen fijne lijntjes ontstaan. Een microdermabrasiebehandeling zorgt voor verbetering van de huidstructuur en huidconditie.

Binnen de dermatologie en huidtherapie wordt veelvuldig gebruik gemaakt van microdermabrasie. Deze techniek zorgt ervoor dat de afbraak van dode huidcellen versnelt en dat de aanmaak van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Microdermabrasie kan ingezet worden bij de volgende huidaandoeningen:

  • futloze, droge en ruwe huid
  • zonbeschadigde huid
  • actieve acne-huid, vette huid
  • acne-littekens
  • fijne lijntjes, verslapte huid en ondiepe rimpels
  • verstopte, vergrote poriën
  • littekens
  • rokershuid

microdermabrasie huidtherapie

De werking

De huid wordt door middel van (niet-chemische) 100% zuivere microkristallen afgeschaafd. De microkristallen worden met een bepaalde kracht op de huid geblazen en vervolgens direct weer afgezogen. Het Ultrapeel-apparaat kan worden ingesteld op verschillende standen en aangepast worden aan het huidtype of de huidaandoening. De huid wordt gladder, er ontstaan minder verstoppingen, de huid raakt beter doorbloed en er wordt in beperkte mate collageen, ofwel het steunweefsel van de huid, aangemaakt. De huid wordt daardoor weer in een goede conditie gebracht. Afgezien van het behandelniveau zal de behandeling al dan niet gevoelig zijn.

Verschillende dieptewerkingen

Niveau I: Verwijdering van oppervlakkige dode huidcellen.

De huid kan enkele dagen gevoelig zijn en aanvoelen alsof u in de wind heeft gelopen of in de zon heeft gezeten.

Niveau II: Diepe behandeling van de opperhuid (tot de lederhuid).

Dit is een diepere behandeling die uitgevoerd wordt bij een dikkere huid of indien er een agressievere behandeling nodig is.

Niveau III: Diepe behandeling tot op de lederhuid.

Agressieve behandeling waarbij de huid wordt verwijderd tot in de levende huidcellenlaag. Na de behandeling zullen puntbloedingen zichtbaar zijn.

Hoe ziet de huid er na de behandeling uit?

microdermabrasie huidbehandelingNa de behandeling is de huid rood en kunnen er soms kleine schaafwondjes of rode strepen aanwezig zijn. Dit hangt af van de huidconditie en de intensiteit van de behandeling. Na 24 uur is de meeste roodheid weg (het lijkt of u flink gesport heeft omdat de huid licht egaal rood is). Meestal gaat de huid na 2 dagen licht schilferen.

 

Behandelcombinatie

Microdermabrasie kan zeer goed gecombineerd worden met de fractionele CO2-laserbehandeling of met een fruitzuur peeling (AHA). Bij sommige huidaandoeningen kan dit een nodige aanvulling zijn.

Aantal behandelingen

Elke peeling die u ondergaat zal huidverbetering geven en de huid fris en zacht aan laten voelen.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van het huidprobleem en van de intensiteit en indringdiepte waarmee behandeld kan worden. Voor een zo goed mogelijk resultaat is het goed om de behandeling in het begin van de sessie elke 2 weken te herhalen. Gemiddeld zijn er 5 tot soms 12 behandelingen nodig. De huidtherapeut zal het behandelplan passend maken bij het probleem.

Voorbereiding

Een week voor de behandeling niet harsen in het te behandelen gebied, geen laser- of IPL-behandeling. De huid mag geen diepe bruining van de zon/zonnebank hebben.

 

Na de behandeling

U kunt de huid kalmeren en herstellen met de aanbevolen crèmes. Het is belangrijk om de huid tot 4 weken na de behandeling goed te beschermen tegen de zon. Tot 3 dagen na de behandeling mogen er geen retinoïden, fruitzuren (AHA’s) of benzoylperoxide in het behandelde gebied gebruikt worden.

Mogelijke complicaties

Microdermabrasie geeft weinig complicaties; de risico’s op littekens en hyperpigmentatie zijn gering.

Bij de aanwezigheid van een koortslip zal er geen behandeling plaats vinden.

Kosten en vergoeding

De vergoedingen voor huidtherapeutische behandelingen verschillen per zorgverzekeraar. Wanneer de behandeling medisch acnegerelateerd is, kunt u met een aanvullende verzekering mogelijk voor vergoeding in aanmerking komen. Voor meer informatie hierover, verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar. De kosten dient u per pin eerst te betalen, bij recht op vergoeding kunt u de rekening hierna indienen bij uw verzekering.

De therapie wordt uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten.

Lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)

Geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Voor- en na foto’s behandelingen

Voor- en na foto’s van acne behandeling d.m.v. Microdermabrasie

voor en na foto acnetherapie microdermabrassie

Voor- en na foto’s van hyperpigmentatie behandeling d.m.v. Microdermabrasie

microdermabrassie voor na foto hyperpigmentatie

Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor microdermabrasie: Rotterdam en Rijswijk.

Prijslijst microdermabrasie

Intake gratis
Wangen €   50,-
Gelaat €   95,-

Gelaat + hals

€ 110,-

Gelaat + hals + decolleté

€ 130,-

decolleté

€   95,-

Handen

€   50,-
 

Alle tarieven zijn per behandeling en inclusief verschuldigde BTW.

Afspraak afzeggen Als u een afspraak niet tijdig heeft afgezegd, ontvangt u een factuur van 35 euro voor één afspraak. Deze kosten kunnen niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Meer informatie over het afzeggen van een afspraak vindt u HIER.
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.
Afspraak maken085 - 488 17 00