Wenkbrauwlift: medische en cosmetische noodzaak

Hoort u regelmatig van uw omgeving dat u er vermoeid uitziet? Past het gezicht in de spiegel niet bij hoe u zich voelt? Het kan zijn dat uw wenkbrauwen zijn gaan hangen. Dit wordt vaak veroorzaakt door ouderdom; u kunt daar zelf niets aan doen. Gelukkig is hier een oplossing voor: de wenkbrauwlift.

Een boze blik

Een wenkbrauwlift wordt regelmatig toegepast wanneer de wenkbrauwen verzakt zijn. Door ouderdom verslapt de huid en zakken de wenkbrauwen. Hierdoor lijkt het soms alsof u boos of somber kijkt. Als u dit van nature al heeft, wordt dit nog eens extra benadrukt door de verzakking van de wenkbrauwen. Dit is niets om u voor te schamen en valt tevens goed te behandelen.

Hoofdpijn

Door verzakking van de wenkbrauwen kunt u ook last krijgen van hoofdpijn. Bij het vaker optrekken van de wenkbrauwen ontstaan er pijnklachten bij de voorhoofdspier. Deze vorm van hoofdpijn wordt ook wel spanningshoofdpijn genoemd. Om de klachten te voorkomen kunt u pijnstillers gebruiken. Dit is enkel voor de korte termijn een goede oplossing; een wenkbrauwlift biedt in dit geval een blijvende uitkomst.

Beperkt zicht

Doordat de wenkbrauwen naar beneden hangen, kunnen ze ervoor zorgen dat uw zicht wordt beperkt. Vanuit de ooghoeken kijkt u dan tegen uw huid aan, wat erg vervelend kan zijn tijdens het lezen of televisie kijken. Ook kan dit ernstige gevolgen hebben wanneer u actief bent in het verkeer.

Resultaat

Na de wenkbrauwcorrectie zult u genieten van een jonger en frisser uiterlijk. De wenkbrauwlift wordt in de meeste gevallen uitgevoerd bij mensen tussen de 40 en 60 jaar, maar komt ook voor bij oudere mensen. Ook zal het u mogelijk eens zijn opgevallen dat bekende Nederlanders er ineens jonger uitzagen: dit hadden ze waarschijnlijk ook aan een wenkbrauwlift te danken.

Heeft u last van klachten doordat uw wenkbrauwen zijn gaan zakken, of wilt u meer informatie over de wenkbrauwlift? In de praktijk van Polikliniek de Blaak voeren wij de behandeling voor een wenkbrauwlift uit. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of direct een afspraak maken met één van onze deskundigen.