Eindelijk weer fit en klachtenvrij na lipoedeembehandeling

 

 “Toen Polikliniek de Blaak mij vroeg of ik mee wilde werken aan een interview over mijn ervaring met de lipoedeembehandeling hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik heb een lang traject doorlopen voordat ik wist dat ik lipoedeem had en uiteindelijk bij de juiste arts terecht ben gekomen. Wellicht draagt dit interview bij aan de bekendheid van de aandoening lipoedeem. Daarnaast wil ik graag laten zien dat er wel degelijk iets aan te doen is.” Vertelt Bianca de Lang uit Rotterdam na haar behandeling door middel van liposuctie aan onder- en bovenbenen.

 

klantervaring lipoedeem behandeling

“Het is lastig aan te geven wanneer lipoedeem bij mij is begonnen. Echter sinds de puberteit werden mijn benen steeds dikker en ik dacht aanvankelijk dat ik nog meer moest sporten en minder eten. Lijnen hielp echter niet en de toename van volume beperkte zich alleen tot mijn benen. Mijn bovenlichaam was niet meer in verhouding met mijn onderlichaam en daarnaast had ik steeds meer last van een pijnlijk, opgezwollen en vermoeid gevoel in mijn benen. Sporten ging daardoor ook steeds moeilijker. In die tijd werkte ik op de ambassade in Angola en later in Portugal. De warmte in die landen maakte het allemaal nog erger.

 Ik ben toen zelf op zoek gegaan naar de oorzaak van mijn klachten. Helaas is lipoedeem nog maar weinig bekend. Zelfs artsen zijn er niet mee bekend. Uiteindelijk maakte een oedeemtherapeut mij attent op het bestaan van lipoedeem. Een specialist op dit gebied heeft mij toen onderzocht in het Sint Franciscus Gasthuis en die heeft de diagnose lipoedeem gesteld. Het is een opluchting als je weet wat er aan de hand is maar er was nog geen oplossing. Het advies van de specialist was om een liposuctie te laten uitvoeren. Dat is de enige behandeling die helpt. Maar deze behandeling was niet mogelijk in dit ziekenhuis.

 Na de diagnose begon dus een nieuwe zoektocht naar de juiste behandelaar. Op verschillende fora en websites kwam ik de naam van dokter Boonen bij Polikliniek de Blaak tegen. Daarnaast wilde ik een kliniek in de buurt en waren de kosten van de ingreep belangrijk omdat deze behandeling nog niet vergoed wordt door de zorgverzekering. Na een zorgvuldige overweging besloot ik een consult aan te vragen bij Polikliniek de Blaak. Tijdens het eerste gesprek kreeg ik een positieve indruk van dokter Boonen. Een vriendelijke arts met veel kennis over lipoedeem. Hij heeft alle tijd voor je en hij is oprecht begaan met zijn patiënten.

 Door het prettige consult en de toegenomen klachten aan mijn benen heb ik besloten om akkoord te gaan met het behandelplan van dokter Boonen. In totaal had ik drie liposuctie’s nodig om een goed resultaat te verkrijgen. Een liposuctie wordt door ieder mens anders ervaren. Sommigen vinden het een lichte ingreep en andere ervaren het als pijnlijk. Voor mij was vooral de eerste ingreep wel pijnlijk maar ik wist waar ik het voor deed. Direct na de ingreep mocht ik,nog liggend op de operatietafel, even naar het resultaat kijken. Een geweldig moment omdat mijn dikke pijnlijke en opgezwollen benen vervangen waren door een paar mooie slanke benen. Dat gaf een enorme boost en ik zag meteen minder op tegen de volgende ingreep.

Nu de operaties achter de rug zijn ben ik weer klachtenvrij en vooral ook vrij om weer lekker te bewegen. Komend weekend loop ik een deel van de Marathon in Rotterdam (10 KM) met collega’s. Iets dat ik een jaar geleden niet voor mogelijk had gehouden dat ik dat ooit nog zou kunnen. Ook de pijnklachten en vermoeide benen zijn verdwenen. Ik heb het gehele traject bij Polikliniek de Blaak als prettig ervaren. Niet alleen dokter Boonen deed zijn werk erg goed maar ook het hele team. Na de ingreep moet je een tijdje blijven liggen op de uitslaapkamer en dan voel je je toch een beetje ellendig. De assistentes waren bijzonder lief en kwamen steeds even bij me kijken. Dat was erg prettig. Het resultaat van de operaties is ook boven verwachting. De benen zien er mooi uit en nog veel belangrijker ik ben weer klachtenvrij, heb mijn zelfvertrouwen weer terug en kan als een ander mens mijn nieuwe leven nu oppakken.” 

 

Voor meer informatie over lipoedeem en de mogelijkheden van behandeling kun je een consult aanvragen bij dokter Boonen op telefoonnummer 085-4881700.

liposuctie lipoedeem na de behandeling