Twijfel je over een moedervlek? Bij ons kun je snel terecht!

twijfel moedervlek“Te vaak hoor ik de opmerking ‘andere mensen hebben een behandeling nu harder nodig’. Denk dat niet! Als mensen met één verdachte plek komen, vind ik regelmatig een tweede. Daarom bind ik iedereen op het hart: twijfel je over een moedervlek? Schroom dan niet, ga naar je huisarts en laat je doorverwijzen. Bij ons kun je snel terecht!”, zegt dermatoloog Jeffrey Zweegers. 

Jeffrey studeerde geneeskunde in Nijmegen en ontwikkelde tijdens het lopen van coschappen een voorliefde voor dermatologie. “Het interessante aan dit specialisme vind ik dat de aandoeningen meestal zichtbaar zijn. De impact is vaak groot, en het is mooi als je daar dan samen met een patiënt een oplossing voor kunt zoeken.  Ook spelen dermatologische problemen van heel jong tot hoogbejaard, dus je hebt te maken met alle leeftijdsgroepen.”

Korte wachttijd

Dermatologie spreekt Jeffrey bovendien aan vanwege het brede spectrum aan deelgebieden en behandelmethoden. Naast algemene dermatologie is hij gespecialiseerd in cosmetische dermatologie, dermato-oncologie, dermatochirurgie en inflammatoire dermatosen. Met het oog op dat laatste werkgebied heeft hij zich onder andere via promotie-onderzoek nader gespecialiseerd in de behandeling van psoriasis.

Al die specialisaties komen bij zijn werk voor Polikliniek De Blaak bij elkaar. “Daarom vind ik het superfijn en een voorrecht dat ik mag werken binnen het hechte team van polikliniek de Blaak.” Daarbij wijst hij op de laagdrempeligheid, zowel in de vestiging in Tilburg als elders: “De wachttijd bij ons is minder dan een week, terwijl je in perifere ziekenhuizen op dit moment wel tot twee maanden geduld moet hebben. Bovendien staat de patiënt bij ons centraal, en dat gevoel merk je binnen het hele team.”

Jeffrey is in april 2021 gestart in de Tilburgse vestiging van De Blaak. “Op termijn ga ik ook één dag in de week in Rotterdam aan de slag bij Signé Clinics, een nieuwe vestiging van Polikliniek De Blaak.