Even voorstellen: dr. Gwendolyn Cazander, vaatchirurg

Het flebologisch team van Polikliniek de Blaak heeft onlangs versterking gekregen van dr. Gwendolyn Cazander. Als vaatchirurg heeft dr. Cazander een grote expertise op het gebied van spataderen. Op de polikliniek voor flebologie in Rotterdam stelt de arts zich voor.

Specialisatie in vaatchirurgie

Hoewel ik alle chirurgische vakgebieden interessant vind, heb ik gekozen om vaatchirurg te worden. Dat heeft te maken met mijn fascinatie voor het proces van (gecompliceerde) wondgenezing en de behandeling van deze wonden. Wat maakt dat een wond wel of niet geneest? Eigenlijk weten we daar nog heel weinig van. Wat we wél weten is dat de bloedtoevoer en –afvoer essentieel is voor goede wondgenezing. Spataderen kunnen in sommige gevallen ernstige wonden veroorzaken. Als je dan met een relatief eenvoudige therapie de bloedafvoer kunt verbeteren en de wond helpt genezen, is dat prachtig. Ook minder ernstige klachten van spataderen kunnen veel dagelijkse belemmeringen in het leven van de patiënt opleveren, dus een snelle en goede behandeling is dan veel waard.

Kleinschalige polikliniek voor spataderen

Het voordeel van werken in een kleinschalige kliniek zoals Polikliniek de Blaak is dat je binnen korte tijd zowel je collega’s als je patiënten goed leert kennen. Zo kun je vaak efficiënter afspraken maken en sneller je patiënt van zijn of haar klachten afhelpen. Efficiënt werken in een persoonlijke, gemoedelijke sfeer leidt ook eerder tot een tevreden resultaat voor de patiënt én de behandelend arts.

De beste operatieve behandelingen

Het belangrijkste doel is dat mijn patiënt van zijn of haar klachten afkomt en natuurlijk het liefst zo snel mogelijk. Bij Polikliniek de Blaak voer ik de operatieve ingrepen uit zoals Muller en Endoveneuze Laser Therapie (EVLT). Met deze behandelingen kunnen we cosmetisch mooie resultaten behalen en de medische klachten van spataderen verhelpen. Een patiënt die na behandeling blij is met de mooie en gezonde benen, daar doe ik het voor!