Laserontharing van een donkere of gebruinde huid onveilig? Niet bij Polikliniek de Blaak!

veilig ontharen donkere huidVroeger werd er vooral onthaard met behulp van IPL, maar dit zal de haartjes niet definitief laten verdwijnen. Bovendien was het niet weggelegd voor mensen met een donkere of gebruinde huid. In een gebruinde huid is het pigment actief en kon deze manier van ontharen een groot risico vormen. Bij ontharing is er een belangrijk verschil tussen mensen met donkere huidtypen en mensen met een (zon-)gebruinde huid.

De LightSheer diodelaser heeft FDA goedkeuring voor laserbehandeling van donkere en (zon-) gebruinde huid. Het FDA keurmerk is de Amerikaanse variant van het CE-keurmerk voor medische apparatuur. De eisen voor een FDA keurmerk zijn echter vele malen sterker. Deze laser onderscheidt zich door een langere pulsduur waarbij de melanine in de kiemcel van het haarzakje wordt aangedaan. Wetenschappelijk onderzoek van onder andere Dr. Eliot Battle heeft aangetoond dat deze manier van laserontharing veilig en effectief is voor de donkere of gebruinde huid. Dit is de reden dat Polikliniek de Blaak heeft gekozen voor de LightSheer.

Om volledig veilig en effectief te kunnen ontharen is het belangrijk dat de huidtherapeut vooraf bij iedereen individueel een patch test afneemt om te bepalen welk energielevel het meest geschikt is.

Wil je meer weten over het laserontharing met de Lightsheer? Plan dan een vrijblijvend consult in met één van onze huidtherapeuten.

Voor behandeling met de LightSheer kun je terecht in Rijswijk, Rotterdam of Tilburg.

Ja, ik wil graag een afspraak maken bij de huidtherapeut in Rijswijk, Rotterdam of Tilburg voor een gratis consult over ontharen.