Wat is een marisectomie?

wat is een marisectomie?Een marisectomie is een medische ingreep waarbij een mariske wordt verwijderd. Marisken zijn plooien of huidflapjes rondom de anus. De huidflapjes zijn onschuldig en doen geen pijn maar ze kunnen wel in de weg zitten. Het huidflapje wordt tijdens de marisectomie weggesneden door een proctoloog. Deze ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en wordt meestal niet als pijnlijk ervaren.

Hoe ontstaan marisken / skin tags?

Marisken worden ook wel ‘skin tag’ genoemd. Het is vaak onduidelijk hoe marisken ontstaan. De oorzaak kan een genezen aambei of trombose zijn of problemen met een minder soepele stoelgang.

Marisken behandelen huidflapjeWanneer kiezen voor een marisectomie?

Een mariske is goedaardig en geeft meestal geen klachten. In dat geval is behandeling ook niet noodzakelijk maar het is wel mogelijk. In sommige gevallen kunnen marisken problemen geven met restjes ontlasting die achterblijven. Dit kan leiden tot klachten zoals jeuk, irritatie en roodheid. Deze klachten zullen verdwijnen na een marisectomie.

Wil je meer weten over marisken of een consult bij de proctoloog? Bel dan tel. 085-4881700 voor een marisectomie in Rotterdam, Tilburg of Rijswijk (Den Haag) bij Polikliniek de Blaak.