Hoe werkt vetverplaatsing door lipofilling?

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: vet verwijderen op plekken waar je te veel vet hebt en datzelfde vet gebruiken op plaatsen waar je wel wat extra volume kunt gebruiken. Is dit de ideale manier om je figuur te corrigeren, of zit er een addertje onder het gras? We geven je graag wat meer achtergrondinformatie over deze behandeling.

Wat is lipofilling?

Deze ingreep bestaat uit twee delen: ten eerste wordt vet verwijderd door middel van liposuctie uit lichaamsdelen waar te veel vet aanwezig is. Dit betreft vaak de buik of de heupen. Het verwijderde vet wordt vervolgens bewerkt zodat het elders op het lichaam kan worden ingebracht. Meestal gaat het om borsten of billen, maar ook rimpels in het gezicht kunnen met dit eigen vet worden opgevuld.

Wat zijn de voordelen van deze ingreep?

Bij vetverplaatsing wordt lichaamseigen vet gebruikt om de lichaamscontouren te verbeteren. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van lichaamsvreemde siliconen implantaten of vullers, waardoor het risico op complicaties of allergische reacties aanzienlijk kleiner is. De methode is veilig en laat slechts minimale littekens achter. Omdat er slechts kleine insnijdingen in de huid worden gemaakt, is de hersteltijd korter dan bijvoorbeeld bij het plaatsen van implantaten. Het resultaat is in die zin blijvend, dat het verwijderde vet niet terugkeert en een aanzienlijk deel van het verplaatste vet permanent wordt geabsorbeerd door het lichaam.

Wat zijn de nadelen van deze ingreep?

De ingreep is beperkt door de hoeveelheid vet die beschikbaar is en geschikt is voor verplaatsing. Bijvoorbeeld, voor een aanzienlijke borstvergroting is vaak een aanzienlijke hoeveelheid vet nodig om een cupmaat groter te bereiken. Niet iedereen heeft voldoende vet voor een aanzienlijke borstvergroting. Niet al het verplaatste vet wordt geabsorbeerd door het lichaam, wat betekent dat 50 tot 60% ervan in de loop van de tijd zal verdwijnen. Het overgebleven vet zal permanent blijven zitten. Een ander nadeel is dat het verplaatsen van vet geen invloed heeft op een slappe of hangende huid. Lipofilling is geen methode om de huid te liften, maar het gaat volumeverlies tegen.

vetverplaatsing lipofilling

Is lipofilling de moeite waard?

We hopen dat je na het lezen van de bovenstaande informatie een weloverwogen beslissing kunt nemen over deze ingreep. Veel patiënten vinden de ingreep de moeite waard omdat het op een natuurlijke manier de lichaamscontouren verbetert. De minimale littekens en het blijvende resultaat zorgen ervoor dat steeds meer mensen voor deze optie kiezen. Als je toch nog vragen hebt, nodigen we je uit om een consult in te plannen bij een van onze artsen. Tijdens het consult word je onderzocht, krijg je een behandelvoorstel en kun je al je vragen stellen.

Array