Het geheim van een perfecte huid: chemische peeling

chemische peeling huidverzorgingsroutineHeb je je ooit afgevraagd hoe sommige mensen er aanzienlijk jonger uitzien dan hun leeftijd doet vermoeden? Het antwoord zou wel eens kunnen liggen in regelmatige chemische peelings. Chemische peelings zijn een fantastische manier om je huid zuiver, egaal en jeugdig te houden. Wanneer ze worden gecombineerd met een doeltreffende huidverzorgingsroutine, kunnen deze peelings echt wonderen verrichten.

Een handje helpen aan moeder natuur

Onze huid ondergaat voortdurend een vernieuwingsproces, waarbij oude, dode huidcellen worden afgestoten. Deze cellen worden geboren in de diepere huidlagen en bewegen zich geleidelijk naar de oppervlakte, waar ze uiteindelijk afsterven en worden afgeworpen. Normaal gesproken merken we dit proces niet op, omdat het vaak onzichtbaar gebeurt, bijvoorbeeld tijdens het wassen of als gevolg van wrijving. Naarmate we ouder worden, vertraagt echter dit natuurlijke vernieuwingsproces, waardoor de huid haar frisheid en vitaliteit verliest. Een chemische peeling helpt de natuur een handje en laat je huid weer stralen en er vernieuwd uitzien.

Waarom zijn chemische peelings zo effectief?

Chemische peelings zijn uitstekende behandelingen voor huidverjonging, omdat ze de huid aanmoedigen om beter te presteren. Ze zijn bijzonder effectief bij het verwijderen van oppervlakkige pigmentatie, het verminderen van oppervlakkige littekens en het egaliseren van de teint. Deze peelings bevorderen exfoliatie, waardoor de huidtextuur wordt verbeterd door nieuwe huidgroei te stimuleren. Daarnaast helpen ze fijne lijntjes en rimpels te verminderen naarmate de algehele huidkwaliteit verbetert. Voor mensen met een onzuivere huid kunnen gerichte chemische peelings helpen bij het verkleinen van de poriën, het verminderen van talgproductie en het verminderen van ontstekingen, wat resulteert in minder puistjes.

Een unieke oplossing voor elke huid

Het kiezen van de juiste peeling is maatwerk. Elke huid is anders, met verschillende kleuren, leeftijden, gevoeligheden en gezondheidstoestanden. Daarnaast heeft elke cliënt specifieke verwachtingen met betrekking tot het behandelingseffect. Daarom bieden onze huidtherapeuten een uitgebreid scala aan peelings met elk unieke eigenschappen. Er zijn peelings die zich richten op de oppervlakkige huidlagen en andere die dieper doordringen. Bovendien worden er verschillende ingrediënten toegevoegd om specifieke huidproblemen aan te pakken.

De perfecte huidverzorgingsroutine

De ideale huidverzorgingsroutine omvat dagelijkse zorg die je thuis kunt uitvoeren en regelmatige peelingssessies bij onze huidtherapeuten, meestal elke 4 tot 6 weken, afhankelijk van het gewenste effect.

De dagelijkse thuisroutine omvat:

  • Reiniging
  • Toner aanbrengen
  • Serums gebruiken
  • Oogcrème
  • Hydrateren met een moisturizer
  • Zonbescherming

De frequentie van peelingssessies hangt voornamelijk af van het gewenste effect. Als je bijvoorbeeld acne wilt verminderen, heb je vaker peelingssessies nodig dan wanneer je gewoon een gezonde en fitte huid wilt behouden.

 

Het type peeling dat het beste bij jou past, wordt bepaald door je huidtype, de specifieke huidproblemen die je wilt aanpakken, en je bereidheid om wat hersteltijd te accepteren. Onze deskundige huidtherapeuten zijn speciaal opgeleid om je te helpen de juiste behandeling te kiezen die perfect bij jouw huid past. Je kunt voor een chemische peeling terecht bij onze huidtherapeuten in Rijswijk, Tilburg en Rotterdam. Een afspraak maken kan telefonisch op  nummer 085-4881700.

Afspraak maken085 - 488 17 00