De beste voorbereiding voor een ooglidcorrectie

voorbereiding ooglidcorrectieAls je hebt besloten om een ooglidcorrectie te laten uitvoeren, wil je natuurlijk dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Je hebt je verdiept in de behandeling en een betrouwbare kliniek en arts gevonden. Nu is het tijd om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de operatie. Hier zijn enkele tips die je daarbij kunnen helpen:

1. Bereid je voor op het consult

Tijdens het consult zal de arts die je gaat opereren je onderzoeken en je een behandeladvies geven. Zorg ervoor dat je van tevoren bedenkt welke vragen je aan de arts wilt stellen en bespreek je verwachtingen over het resultaat van de ooglidcorrectie. Vraag ook naar de risico’s van de ingreep. Op deze manier zorg je ervoor dat zowel jij als de arts precies weten waar je aan toe bent.

2. Voor de operatie

Tijdens het consult krijg je van de kliniek een map met informatie over de ingreep mee. Lees deze informatie zorgvuldig door en volg alle instructies op. Voor een goede genezing is het belangrijk dat je tijdelijk stopt met roken. Als je bloedverdunners gebruikt, moet je dit met de arts bespreken. Op de dag van de operatie kun je een lichte maaltijd eten. Doe geen make-up op en laat sieraden thuis. Zorg ervoor dat je alvast ijskompressen regelt om de ogen te koelen en dat je een zonnebril in huis hebt.

3. Regel alvast hulp voor na de ingreep

Na de ingreep moet je door iemand thuis worden gebracht. Neem een week vrij en zorg ervoor dat iemand je kan helpen als dat nodig is. Over het algemeen trekt de zwelling vrij snel weg na een ooglidcorrectie, maar houd er rekening mee dat dit soms ook tegen kan vallen. Zorg ervoor dat je vooraf een aantal dagen rustig aan kunt doen om zo goed mogelijk te herstellen.

4. Zorg voor een extra kussen

Tijdens de herstelperiode is het het beste om met je hoofd en bovenlichaam licht verhoogd te slapen, bijvoorbeeld door extra kussens onder je hoofd en rug te plaatsen. Dit helpt de bloedstroom te bevorderen en zwelling te verminderen.

Deze tips kun je zowel voor een bovenooglid- als onderooglidcorrectie gebruiken. Vooral in de eerste paar dagen na de ingreep is het belangrijk om rustig aan te doen. Na de nacontrole kun je weer alles doen wat je gewend bent.